Hvordan min kroniske sykdom gjorde meg omdefinere uavhengigheten

Som jeg skriver, er jeg midt i en brann. Jeg ble blokkert i sengen hele dagen, sov halvveis. Jeg hadde feber og ble dehydrert og svak. Ansiktet mitt er hevelse. Min mor, igjen min sykepleier, bringer meg lunsj, glass etter glass D’vann og gatorade, ingefær ale og ispakker. Det hjelper meg å komme seg ut av sengen, det er fortsatt nær døren mens du kommer opp. Når jeg er ferdig, tar det meg til sengs for å hvile.

Selv om dette er et eksempel på hvor fantastisk mor, kan jeg ikke fortelle deg hvor liten det får meg til å føle meg. I hodet mitt gjengis blinker av sykehus scener av TVen. De er den patetiske pasienten, som er krøllet opp på meg selv mens min mor holder armen min. Jeg er et barn som ikke kan gjøre noe for seg selv.

Jeg vil bare ligge på gulvet og ingen hjelper meg å stå opp.

Dette er en episode i mitt liv med en kronisk sykdom. Men det er ikke det de er. Sant meg? Jeg er en orm av bøkene, en voracious leser som leser i gjennomsnitt en bok en uke. Jeg er en forfatter, historier som kjører meg hele tiden før de setter dem på papir. Jeg er ambisiøs. Jeg jobber 34 timer i uken i mitt daglige arbeid, så kommer jeg hjem og jobber på min freelance-skriving. Jeg skriver klok, vurderinger og fortellende. Jeg er en redaktørassistent for et magasin. Jeg elsker å jobbe. Jeg har gode drømmer. Jeg liker å stå alene. Jeg er en voldsom uavhengig kvinne.

Eller i det minste vil jeg være.

Kjempe for å definere uavhengighet

L’Uavhengighet øker mange spørsmål for meg. I hodet mitt, er Independence & # 8217 en i stand til å gjøre alt som ønsker 95% av tiden. Men dette er nettopp: det er en kapabel kropp, en kropp & # 8220; normal & # 8221;. Kroppen min er ikke lenger normal og har ikke vært i 10 år. Jeg kan ikke huske # 8217; siste gang jeg gjorde noe uten å tenke på konsekvensene og planlegge ting i en uke etter arrangementet for å minimere skader.

Men jeg gjør det igjen og igjen for å bevise å være uavhengig. Å holde tritt med vennene mine. Så er jeg ferdig for å stole på min mor mens jeg tar vare på meg.

Nå som kroppen min ikke er så i stand, betyr det at jeg er avhengig? Jeg innrømmer at jeg bor hos foreldrene mine, selv om jeg ikke skammer meg for å fortelle ham om 23 år. Men jeg jobber en dag som tåler mine hyppige fravær, og jeg vil begynne tidlig på avtaler, selv om det ikke betaler veldig bra. Hvis du skulle prøve å være alene, ville jeg ikke overleve. Mine foreldre betaler telefon, l’forsikring og mat og belaster ikke meg l’leie. Jeg betaler bare avtalene, maskinen og lånene til studentene. Selv i dette tilfellet mitt budsjett er ganske begrenset.

Jeg er heldig på mange måter. Jeg er i stand til å opprettholde en jobb. For mange mennesker med mer alvorlige problemer, sannsynligvis helt sunn og uavhengig lyd. Jeg er ikke utakknemlig for min evne til å gjøre ting for meg selv. Jeg vet at det er mange der ute som er enda flere ansatte enn meg. Utad, det kan ikke virke som om jeg er avhengig av andre. Men jeg er, og dette er min kamp for å definere uavhengigheten.

Føler seg uavhengig i tider med avhengighet

Du kan si at jeg er uavhengig i mine kjøretøy. Det vil si, jeg er den mest uavhengige mulige. Det er et smutthull? Eller du er rett og slett tilpasse?

Denne konstante kampen tårer meg. I mitt sinn gjør jeg prosjekter og lister over ting å gjøre. Men når jeg prøver, kan jeg ikke gjøre dem alle. Kroppen min vil bare ikke fungere på en måte å gjøre alt. Dette er mitt liv med en usynlig sykdom.

Det er vanskelig å bevise det, men når du har problemer med å bokstavelig talt stå opp.

Ulike typer uavhengighet

Jeg spurte en gang min mor om jeg trodde du var uavhengig. Han fortalte meg at jeg er uavhengig fordi jeg har kontroll over tankene mine: En uavhengig tenker. Jeg tenkte ikke engang på det. Jeg hadde vært for opptatt med å konsentrere meg om hva kroppen min ikke kunne gjøre uten hjelp. Jeg har glemt mitt sinn.

Gjennom årene har mine erfaringer med kronisk sykdom forandret meg. Jeg ble sterkere, mer bestemt. Hvis jeg er syk, kan jeg ikke stå bortkastet dagen, selv om jeg ikke kan kontrollere det. Så jeg leste. Hvis jeg ikke kan lese, ser jeg en dokumentar, så jeg kan lære noe. Jeg tenker alltid på noe jeg kan gjøre for å føle meg produktiv.

Arbeid hver dag til tross for kvalme, smerte og ubehag. Faktisk, måten jeg møtte min siste sykdom, hjalp med en vennlig venn med hans mageproblemer. Han fortalte meg at mitt råd var en manna fra himmelen.

Kanskje dette er utseendet på’uavhengighet. Kanskje det ikke er så i svart og hvitt som jeg pleier å se det, men heller et grått område som virker klarere om noen dager og mørkere i andre. Det er sant at jeg ikke kan være uavhengig i alle følelser av ordet, men kanskje jeg trenger å fortsette å lete etter måter jeg kan. Fordi kanskje å være uavhengig betyr bare å vite forskjellen.

Erynn Porter har en kronisk sykdom, men dette har ikke forhindret det i å skaffe seg en BFA i kreativ skriving fra det nye Hampshire-instituttet. For tiden er det en redaktørassistent for Quail Bell Magazine og Book Anmelder for Chicago Gjennomgang av bøker og elektrisk litteratur. Det ble publisert eller kommer til byste, brøl, entropi, Brooklyn May og ravishly. Du kan ofte finne det å spise candies mens du endrer arbeidet ditt. Sier at candies er den perfekte maten for montering. Når erynn ikke monteres, leser han med en katt krøllet opp ved siden av henne.