Hvordan merker man brokk?

Kan man trene med navlebrokk?

Etter 2 uker kan man begynne å jogge og sykle, men kun lette økter som ikke trigger smerter. Intensiteten i treningen kan øke gradvis etter 4 uker inntil vanlig aktivitet gjenvinnes ca. 6 uker post-operativt.

Hva er Bukveggsbrokk?

Lyskebrokk og bukveggsbrokk oppstår på grunn av en feil eller svakhet i bukveggen. Det dannes en brokksekk av bukhinnen som kan inneholde vev eller organer fra bukhulen. Et ukomplisert brokk gir som regel lite smerter og kan lett trykkes inn.

Kan brokk forsvinne av seg selv?

Brokken faller oftest ut ved høyt buktrykk, for eksempel hvis man løfter noe tungt eller anstrenger seg i forbindelse med toalettbesøk. Man kan ikke kurere et lyskebrokk på egen hånd og det forsvinner ikke av seg selv. Derimot kan brokksekkens innhold gå inn og ut gjennom åpningen i bukveggen.

Hva gjør man med brokk?

Men hvis du er fysisk aktiv, vil som regel et brokk i hvert fall på sikt gi symptomer og plager. Da er det grunnlag for å behandle brokk. Behandlingen i dag er kirurgisk og i de fleste tilfelle dreier det seg om forsterking av bukveggen med en type nett. I påvente av operasjon kan vi behandle med brokkbind.

Kan man kjenne brokk?

Brokket kan ofte sees, men ved mindre brokk kan man kjenne brokket med en finger i lyskekanalen. Hvis brokket kan trykkes på plass gjennom brokkporten, snakker man om et reponibelt brokk.

Hva er en bukhule?

Buken er den delen av kroppsveggen som ligger mellom brystkassen og bekkenet. Man bruker også betegnelsen «bukhulen», som er omgitt av bukveggen, på tross av at den ikke er noen egentlig hule, men er helt fylt med innvollsorganer. Den gjengse betegnelsen «magen» blir upresis eller feil.

Er brokk i magen farlig?

Oftest inneholder et slikt brokk fett fra bukhulen og det er da ikke nødvendigvis farlig. Men dersom man får mye smerter i magen, stopp i tarmfunksjonen eller påfallende farge på huden, kan det være inneklemt tarm i brokket. Da kreves det som regel akuttinnleggelse på sykehus og evt. akutt operasjon av brokket.

Når bruke Brokkbelte?

Det finnes flere typer brokk hvor mage- og brokkbelte kan komme til nytte. De vanligste tilstandene oppstår rundt navlen (navlebrokk), i lysken (lyskebrokk), i overgangen til låret (lårbrokk) og brokk kan også oppstå i operasjonsarr (arrbrokk). Dette beltet brukes ved lyskebrokk og gir vedvarende støtte.

Hvorfor bruke Brokkbelte?

HH støtte/brokkbelte er et belte til anvendelse ved brokk rundt stomi og for støtte ved mindre brokk. Kan også benyttes forebyggende for brokk. Kan anvendes på begge sider, har en grå og en sort side. Former seg fint til kroppen, er behagelig å ha på og tørker raskt.

Hvordan trene etter brokkoperasjon?

Kirurgene sier et par måneder, men min kliniske erfaring tilsier at man skal være forsiktig med å trene situps, løfte ben når du ligger på gulvet, bære tungt, løfte store vekter osv, i nesten et halvt år, for å være sikker. Det betyr ikke at du ikke kan gå turer, mosjonere ellers og gjerne trene overkropp som vanlig!!

Hvordan opererer man navlebrokk?

Vi lager et lite snitt over utposningen, dytter den tilbake og syr svakheten i bukveggen slik at det ikke oppstår navlebrokk på nytt. Denne metoden er best egnet hos barn og det er sjeldent tilbakefall. Operasjonen blir gjort i narkose, og varer cirka 30 minutter.