Hvordan menneskelige: Snakk med folk jeg er transgender

Deres kjønn er ikke din samtale å gjøre

Språket må avtales kollektivt før det faktisk er støtende? Hva med de mer subtile setningene som ubevisst minano folk, spesielt transgender og ikke-binære mennesker?

Ignorere hva andre identifiserer kan faktisk være fremmedgjørende og noen ganger traumatiserende. L’Feil bruk av pronomen kan virke uskyldige, men legger også ubehag og verdiene til oratoren før de av # 8217; annen person. Med andre ord er det en form for diskriminering og skadelig å anta noen pronomen ved å se på dem.

Referer til personer med vilkår eller setninger som de ikke er D’avtalen & # 8211; som & # 8220; det er bare en fase & # 8221; & # 8211; Det er en destruktiv kraft som innebærer en følelse av tvil, fantasi eller rollespill.

Beskriv noen som & # 8220; tidligere mann & # 8221; O & # 8220; organisk mann & # 8221; det er ydmykende. Når du insisterer på å bruke et tidligere navn som et individ ikke lenger bruker, symboliserer en preferanse for din komfort og kan avgjøres uhøflig, hvis det er gjort med vilje.

I en artikkel for Guide til den bevisste stilen, Steve Bien-aimé proklamerer: Bruken av felles språk bør ikke trampe andre som er forskjellige & # 8221;. Så hvorfor ikke bruke ordene som har makt til å validere, gjenkjenne og inkludere?

Her i Healthline kunne vi ikke være mer D & # 8217;. Våre mest kraftfulle verktøy i redaksjonen er våre ord. Vi vurderer nøye ordene i innholdet, på jakt etter problemer som kan skade, utelukke eller ugyldiggjøre andre menneskelige erfaringer. Derfor bruker vi & # 8220; deres & # 8221; i stedet for & hennes «8221; Og fordi vi skiller mellom kjønn og kjønn.

Hva så «8217; Det er imidlertid den typen?

Slangen og sexet er separate problemer. Sex er et ord som refererer til en persons biologi, inkludert kromosomer, hormoner og organer (og når det ser nærmere, blir det klart at Sex er ikke binært, eller).

Slekten (eller kjønnsidentiteten) er tilstanden til # 8217; være en mann, en kvinne, begge, ingen av de to eller en eller annen slags. Slekten inneholder også rollene og forventningene om at selskapet tilordner hver person basert på hans & # 8220; maskulinitet & # 8221; O & # 8220; femininitet & # 8221;. Disse forventningene kan bli så rotfestet at vi kanskje ikke engang gjenkjenner når eller hvordan de styrker dem.

Sjangeren utvikler seg over tid og kultur. C’Det var (ikke lenge siden) en tid da det var sosialt uakseptabelt for kvinner som hadde på seg bukser. Mange av oss ser nå tilbake til dette og lurer på hvordan det var så lenge.

Akkurat som vi har skapt plass til endringer i # 8217; klærne (som er kjønnsuttrykk) for kvinner, lærer vi at det er nødvendig å skape mer plass på språket for å bekrefte og realisere erfaringene og følelsene til transgenderfolk.

Vær oppmerksom på pronomen og unngå kjønnsfeil

Til tross for å være så små ord, har pronomen mye mening når det gjelder identitet. Hun, han, deres & # 8211; Det er ikke et spørsmål om grammatikk. (De Den tilknyttede pressen Oppdaterte deres retningslinjer for stil for 2017, slik at de tillater’de & # 8221;). Vi bruker & # 8220; deres & # 8221; hele tiden i referanse til unike mennesker & # 8211; bare i # 8217; introduksjonen ovenfor,’Vi brukte fire ganger.

Hvis du møter noen igjen og ikke har klargjort hva pronomen bruker, spør. Jo mer vi gjør det som et selskap, vil mer naturlig bli, hvordan du spør & # 8220; hvordan har du det??& # 8221; Og ærlig talt vil han spare deg mer forlegenhet på hele linjen. En enkel: Hei Jay, som du liker å bli kalt? Hva Pronouns bruker? & # 8221; det vil være nok.

Så, om han, henne, deres eller noen «8217; andre: Når noen får deg til å kjenne sine pronomen, godta dem. Bruk feil pronomen (eller kjønnsfeil) er et tegn på at du ikke tror at noen vet hvem som er bedre enn deg. Det kan også være en form for trakassering hvis det er gjort med vilje.

Ikke si dette: & # 8220; er en tidligere kvinne som nå kalles Michael.& # 8221;

Si dette i stedet: «Det er Michael. Forteller utrolige historier! Du bør møte ham raskere eller senere. & # 8221;

Respekterer deres identitet og avslappet av dødnaming

Dessverre er det ikke uvanlig enn transpersonene som fortsatt refererer til sine datamanavn (i stedet for etablert). Dette kalles dødamarbeid og er en handling av mangel på respekt som lett kan unngås bare ved å spørre: «Hvordan du liker å bli kalt?& # 8221;

Mange trans folk tar lang tid, følelser og energi i navnet de bruker og bør respekteres. L’ved hjelp av noe annet navn kan være skadelig og bør unngås når det er mulig.

Et komplett sammendrag av kjønnshistorie og # 8217; anatomi av en transgender person er vanligvis helt irrelevant. Så når du snakker om eller med en person, vær forsiktig så du ikke prioriterer din nysgjerrighet. Følg de relevante emnene for grunnen til at personen kom for å se deg.

Ikke si dette: & # 8220; dr. Cyril Brown, kalt Jessica Brown ved fødselen, gjorde en grunnleggende oppdagelse i reisen mot kreftomsorg & # 8220;.

Si dette i stedet: Takket være Dr. Cyril Brown, en ekstraordinær forsker, kan vi nå være et skritt fremover mot omsorg for kreft og # 8221;.

Være passende og sjekk din nysgjerrighet

Nysgjerrighet er en gyldig følelse, men handler derfor ikke din jobb. Det er også respektløst for mange trans folk. Selv om du kan være nysgjerrig på detaljene i sjangeren, kroppen og # 8217; en persons anatomi, vet at du ikke har rett til denne informasjonen. Akkurat som du ikke har en forklaring om ditt tidligere liv, ikke engang de har en.

Når du møter de fleste andre mennesker, spør du sannsynligvis ikke om tilstanden til kjønnsorganene deres eller på deres terapeutiske regime. Disse personlige helseinformasjonen er personlig og å være trans fjerner ikke den rett til privatliv.

Hvis du vil bedre forstå deres erfaring, gjør søkene dine på de forskjellige alternativene som er tilgjengelige for folk som identifiserer seg som transgender, ikke-binær eller ikke-kompatibelt kjønn. Men ikke spør en person fra din spesifikke reise med mindre du ga deg tillatelse.

Ikke si dette: «Da du noen gang har, vet du,» 8217; kirurgi?& # 8221;

Si dette i stedet: Hei, hva gjør du i helgen?& # 8221;

Vær oppmerksom på’kjønnsinneslutning

Å være inkluderende kjønn betyr å være åpen for alle kjønnsidentiteter og uttrykk i en diskusjon.

For eksempel kan en artikkel finne på vårt pult & # 8220; kvinner & # 8221; når faktisk betyr «8220; folk som kan forbli gravid & # 8221;. For menn transgender, Menstruasjon og graviditet kan fortsatt være veldig virkelige problemer eksperiment. Beskriv L’hele gruppen mennesker som eggløsning som & # 8220; kvinner & # 8221; Utelukker opplevelsen av noen trans (og kvinner som håndterer infertilitet, men dette er en annen artikkel).

Også ord som & # 8220; ekte & # 8221;, Normal & # 8221; og & # 8220; normal & # 8221; De kan utelukkes. Sammenligningen mellom trans kvinner og såkalte kvinner & # 8220; ekte & # 8221; skiller dem fra deres identitet og fortsetter feil ide om at slekten er organisk.

L’bruk av et presist og beskrivende språk i stedet for kjønnssegmenter er ikke bare mer inkluderende, det er bare klarere.

Ikke si dette: Dame og kvinner transgender presenterte seg i store mengder på arrangementet & # 8221;.

Si dette i stedet: Mange kvinner presentert på møtet Nummer & # 8221;.

Tenk på ordene dine to ganger

Husk at du snakker om en’en annen person. Et annet menneske. Før du åpner munnen, tenk på hvilke detaljer kanskje ikke er nødvendige, reduser deres menneskehet eller stammer fra ditt eget ubehag.

For eksempel er det viktig å gjenkjenne at denne personen er & # 8211; Du gjettet & # 8211; en person. Referer til medlemmer av Trans Community AS & # 8220; Transgender & # 8221; Nekte deres menneskehet. Det er akkurat som du ikke ville si & # 8220; det er en svart & # 8221;.

De er mennesker og er transgender er bare en del av dette. Vilkår som «8220; folk transgender & # 8221; og & # 8220; Transgender Community & # 8221; de er mer hensiktsmessige. På samme måte, for mange trans folk liker ikke begrepet & # 8220;transseksuell, & # 8220; som om transeksualiteten var noe som skjedde med dem.

I stedet for å finne nye eller forkortede måter å beskrive trans folk, ring bare trans folk. På denne måten, unngå å snuble ved et uhell i en offensiv fornærmelse.

Merk at selv om en person identifiserer seg med et begrep eller en fornærmelse, betyr det ikke at de gjør det hele. Du liker ikke å bruke dette begrepet for alle andre trans folk hva du møter.

Og i de fleste tilfeller er Trans ikke relevant når du samhandler med mennesker. Andre detaljer som du sannsynligvis ikke trenger å stille spørsmål er hvis personen er & # 8220; pre-operativ & # 8221; O & # 8220; postoperativ & # 8221; Og hvor lenge har det startet overgangen.

Ikke snakk om CIS-kroppen når du presenterer, og utvide høflighet for å transportere.

Ikke si dette: & # 8220; Vi møtte en transgender i baren i går kveld & # 8221;.

Si dette i stedet: «Vi møtte denne fantastiske ballerina i baren i går kveld & # 8221;.

Feil er en del av’menneske, men endring er også den beste delen av’menneskeheten

Surfing Et nytt territorium kan være vanskelig, vi forstår det. Og selv om disse retningslinjene kan være nyttige, er de også bare retningslinjer. Folk er forskjellige og en størrelse vil aldri gå bra for alle, spesielt når det gjelder selvreferanse.

Som mennesker, på et tidspunkt er vi bestemt til å gjøre feil. Selv gode intensjoner kan ikke komme på riktig måte.

Måten en person føler respektert kan være forskjellig fra som en og en annen føles respektert. Hvis du har feil, kan du utdanne feilen din høflig og gå videre. Den viktige delen er å huske å fokusere på følelsene til # 8217; andre, ikke på egen hånd.

Hva å gjøre

 • Ikke gjør antagelser om hvordan noen ønsker å bli kalt.
 • Ikke spør hva kjønnsorganer har eller vil ha en person, spesielt som en faktor for å bestemme hvordan du vil referere til personen.
 • Ikke forklar en persons preferanser basert på hvordan de påvirker deg.
 • Ikke forklar en person med en tidligere identitet på 8217. Dette kalles dødamarbeid og er en form for mangel på respekt for transpersoner. Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan henvise deg til en person i det siste, spør henne.
 • Ikke ta ut en person. Hvis du tilfeldigvis vet det forrige navnet eller # 8217; en persons kjønnsoppgave, hold den for deg.
 • Ikke bruk offensiv stenografiske fornærmelser.
 • Ikke si dette: «Jeg beklager, men det er så vanskelig for meg å ringe deg Jimmy etter at jeg kjenner deg som Justine fra så lenge! Jeg vet ikke om jeg noen gang vil kunne gjøre det. & # 8220;

  Si dette i stedet: Hei bare & # 8230; beklager, Jimmy, du vil komme med oss ​​til middag på fredag?& # 8221;

  Hva å gjøre

 • Respektfullt be om en persons pronomen og forplikte dem til å bruke dem.
 • Referer til en person bare basert på sin nåværende identitet.
 • Korrigere deg selv hvis du bruker feil navn eller pronomen.
 • Unngå ordene & # 8220; REAL & # 8221; MAVALE & # 8221; og & # 8220; normal & # 8221;. Din venn Transgender er ikke & # 8220; søt som en kvinne & # 8221; Vera & # 8220;.& # 8221; Jeg er en vakker kvinne, slutten av setningen.
 • Du forstår at du vil gjøre feil. Være åpen og mottakelig ved tilbakemelding av trans folk på hvordan ditt språk gjør dem til å føle.
 • Husk at alle mennesker er større enn deres identitet og kjønnsuttrykk. Ikke konsentrere seg for mye på det i begge tilfeller.
 • Hvis du tror noen er trans, ikke spør. Det betyr ikke noe. De vil fortelle deg om det blir relevant, og hvis du føler deg rolig i å dele denne informasjonen med deg.

  Hvis noen er trans eller ikke binær, eller hvis du bare er sikker på, gjør det ikke vondt som du burde møte det. Be om å vise respekt og at du vil validere deres identitet.

  Velkommen til & # 8220; hvordan å være menneskelig’empati og hvordan å sette folk i første omgang. Forskjellene bør ikke være krykker, uavhengig av boksen som selskapet har designet for oss. Kom og kjenn kraft av ord og feire folks erfaringer, uavhengig av deres alder, etnisitet, kjønn eller tilstand av D & # 8217;. Vi reiser vår type gjennom respekt.