Hvordan måle midje og hofte?

Hva er et sunt midjemål?

Midje/hofte-ratio for menn skal være under 1,0. Midje/hofte-ratio for kvinner: Midje/hofte-ratio for kvinner skal være under 0,8. Høyere MHR-tall betyr at det er for mye fett rundt magen.

Hvordan gå ned rundt midjen?

Her er seks gode kostholdsråd:
 1. Spis mer fisk og sjømat.
 2. Lag mat fra bunnen, og spis mindre junk og ferdigmat.
 3. Spis mer grønnsaker, som har stort volum og lite kalorier. …
 4. Spis mindre sukkerrike matvarer (godteri, boller og is) og siktet hvetemel. …
 5. Drikk mer vann – og mindre brus, saft og alkoholholdig drikke.

Hvor er hoftemål?

C: Hoftemål

Hoftemålet ditt finner du ved å plassere målebåndet på hoftens bredeste sted. Sørg for å måle tett, igjen uten at det strammer.

Hvor mange cm rundt midjen er normalt?

Dess høyere midjemål, jo større fare for å få diabetes og hjerte- og karsykdommer. – De offisielle målene er at kvinner skal ha mindre enn 80 centimeter rundt midjen, og menn under 94 centimeter.

Hvordan trene for å få smalere midje?

Kondisjonstrening. Tidligere har treningsekspert Jill Jahrman uttalt at det mest effektive dersom du ønsker deg en smalere midje, er å trene kondisjonstrening. – Verken sit-ups eller andre øvelser kan redusere fettreservene rundt livet eller andre steder, sier Jahrman.

Hva er farlig midjemål?

Risikoen for sykdom begynner å øke når midjen blir over 80 cm hos kvinner og 94 cm hos menn. Blir den over 88 cm hos kvinner og 102 cm hos menn, regnes helserisikoen som like høy som ved fedme, som vil si en BMI på 30 eller mer.

Hvordan måler man livvidde på bukser?

Legg målebåndet rundt midjen, og begynn på 0 på målebåndet. Pass på at målebåndet ligger inntil kroppen men at det verken er for stramt eller for løst. Ikke mål midjen utenpå klærne. Resultatet blir mest nøyaktig om du måler rett på huden, men husk at målebåndet ikke skal klemmes inntil huden.

Hvordan bli kvitt fettet på magen?

Bekjempe magefettet
 1. Spis sunt. Legg vekt på plantebasert mat, som frukt, grønnsaker og helkorn, og velg magre proteinkilder og meieriprodukter med lite fett. …
 2. Begrens porsjonene. Selv når du gjør sunne matvalg, er også dette kalorier. …
 3. Vær fysisk aktiv hver dag.

Hvordan gå fort ned i vekt uten å trene?

10 ting du kan gjøre for å gå ned i vekt uten å trene
 1. Stå mer oppreist. …
 2. Bruk mindre glass og asjetter. …
 3. Spis sakte. …
 4. Bruk motiverende apper. …
 5. Gå turer. …
 6. Musikk og søvn. …
 7. Ta trappa, ikke heisen. …
 8. Finn fram sykkelen.

Hvilke øvelser forbrenner mest magefett?

Løping, sykling, roing og spinning er gode eksempler på fettforbrennende former for kondisjonstrening. Derimot kan vi ikke gi deg 2–3 gode styrketreningsøvelser som utelukkende forbrenner fett på magen – det finnes nemlig ikke. Mageøvelser forbrenner ikke spesielt mye fett på magen.

Hva er verst for magefett?

Kutt ut sukker

Magefettet reduseres når man går ned i vekt. Den beste måten å unngå økning i magefett er å være mest mulig fysisk aktiv og redusere inntaket av sukkerholdig drikke og andre søtsaker til det minimale, har klinisk ernæringsfysiolog ved Universitetssykehuset i Oslo, Mette Svendsen, uttalt til KK.no.