Hvordan lærte jeg å håndtere min endometriose smerte

Jeg var 25 da jeg begynte å leve for første gang virkelig fryktelige tider.

Magen min ville ha hatt så alvorlige kramper som jeg ville bli bøyd i to smerte. Smerten i nerver krysset bena mine. Ryggen min skadet. Jeg vomited ofte i syklusen fordi smerten var så intens. Jeg kunne ikke spise, ikke sove og jeg kunne ikke jobbe.

Jeg hadde aldri opplevd noe sånt i mitt liv. Det tok imidlertid mer enn seks måneder av det nivået av smerte for å oppnå en offisiell diagnose: endometriose på IV stadion.

I de tre årene som fulgte, ble jeg utsatt for fem viktige mage kirurgiske inngrep. Jeg tenkte på å søke om funksjonshemming, fordi smerten var så sterk at jeg sliter med å jobbe hver dag.

Jeg møtte infertiliteten og to sykluser av mislykket vitro befruktning. jeg gråt. Til til slutt fant jeg en spesialist som hjalp meg: Dr. Andrew S. kokk, Vital helse.

Smerten jeg prøvde på grunn av endometriosen har blitt mer håndterlig etter mine kirurgiske inngrep med Dr. Cook. Nå som fem år har gått siden min siste operasjon med ham, men mine perioder begynner å forverres igjen.

Slik styrer de vanskelige dager:

varme

Jeg tar ekstremt varme bad & # 8211; Hotteste jeg kan stå og # 8211; Når jeg har syklusen, vanligvis med Epsom Salter. Når jeg ikke er i badekaret, vikler jeg på $ 8217; magen og tilbake med varmeplater.

For meg er det varmere, bedre. Mer varme jeg har mot huden min, mindre åpenbar er smerten.

Smertelindring på resept

Jeg prøvde hvert enkelt reseptbelagte smertestillende. For meg har Celecoxib (Celebrex) vært det beste alternativet. Det er ikke det beste å lindre smerte & # 8211; Jeg burde gi den kreditt til narkotika og opioider som har blitt foreskrevet. Men det bidrar til å ta overhånden uten å få meg til å føle meg, som, som mor og forretningskvinne, er grunnleggende for meg.

Hvile

Jeg kjenner mange kvinner som hevder å føle seg lettelse fra bevegelse. Jogging, svømme eller ta med hundene sine for å ta lange turer. Dette har aldri vært tilfelle for meg. Smerte er rett og slett for mye.

For meg, når jeg føler meg smerte, er jeg bedre i sengen, kroket med mine termiske lagre. Når jeg har syklusen, skyver jeg ikke den fysiske aktiviteten.

Hold deg i form og sunn

Selv om de ikke trener meg i løpet av syklusen, gjør jeg det for resten av måneden. Måten jeg spiser og hvordan jeg trener synes å gjøre en forskjell når syklusen kommer. Månedene når jeg stadig tar vare på meg selv, synes å være månedene når syklusen er lettere å administrere.

Furu bark ekstrakt supplement, pyknogenol

L’Pino Bark Extract Supplement, også kalt Pycnogenol, jeg ble anbefalt av Dr. kokk. Det er en av de få som har blitt studert i forhold til behandling av endometriosen.

Studieprøven var liten og studere seg selv Den ble fullført i 2007, men resultatene var lovende. Forskere har oppdaget at kvinner som har tatt supplementet hadde tegn på reduserte symptomer.

Jeg har vært nå i syv år nå.

Si nei til koffein

Jeg prøvde hele kostholdet for endometriose i en håndfull anledninger med motstridende resultater. Koffein er det eneste jeg oppdaget at det virkelig kan gjøre meg eller ødelegge meg. Når jeg gir opp, er mine perioder lettere. Sikkert betaler jeg for månedene når jeg er frem til sent, og jeg stoler på koffein for å la meg passere.

massasje

Mye av min smerte All’endometriose slutter i ryggen og flankene. Kan bli der, selv etter at menstruasjonen avsluttet. Så for meg, få en dyp vevsmassasje mellom menstruasjonen kan gjøre en forskjell.

cannabis

I staten som jeg bor, «8217; Alaska, C’er cannabis lovlig for personlig bruk. Selv om cannabis er kontroversielt og fortsatt ulovlig i de fleste stater, personlig føler jeg meg bedre i # 8217, bruke den med hensyn til andre reseptbelagte smertestillende medikamenter som jeg har prøvd gjennom årene. Jeg likte aldri måten de fikk meg til å føle meg og # 8220; ut & # 8221; De narkotika.

Siden legalisering i Alaska opplevde jeg ulike medisinske cannabisalternativer. Jeg fant mintiner med 5 milligram THC pluss CBD enn vanligvis & # 8220; MicroDose & # 8221; I løpet av min periode. For meg betyr dette å ta en annen fire timer.

Personlig, i min erfaring, bidrar kombinasjonen av foreskrevne smertestillende midler med små mengder cannabis å holde min smerte under kontroll uten å få meg til å føle meg på turer. Som en mor, fremfor alt, har det alltid vært viktig for meg.

Husk at C & # 8217 er en begrenset forskning på potensielle farmakologiske interaksjoner mellom reseptbelagte smertestillende midler og cannabis, så det kan være risikabelt å kombinere dem. Du bør ikke ta medisiner og cannabis samtidig uten å snakke med legen din.

Finn det som fungerer best for deg

Gjennom årene har jeg lest og prøvd nesten hvert eneste alternativ for behandling av # 8217; endometriose jeg så der ute. Jeg prøvde akupunktur, bekkenbunnseterapi, cupping og tok alle piller og injeksjoner tilgjengelig. Når jeg også tilbrakte flere måneder for å drikke ekorn Poop Tea & # 8211; ikke spør.

Noen av disse tingene jobbet for meg, men de fleste har mislyktes elendig. D’Andre sang, de tingene som fungerte for meg, har mislyktes for andre. Nøkkelen er å finne det som fungerer for deg og beholde det.

L & # 8217;

Det er ingen unik løsning å håndtere endometriose. Ikke de dårlige dagene og ikke selve sykdommen. L’Det eneste du kan gjøre er å søke, snakke med legen din og prøve å finne det som fungerer best for deg.

Når du trenger støtte og hjelp, vær ikke redd for å spørre. Finn ut hva som fungerer for andre, kan være til stor hjelp underveis.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. En enslig mor for valg etter en rekke tilfeldige hendelser brakt til datterens adopsjon, er Leah også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile& # 8220; og skrev mye om temaene til’infertilitet, Dell’adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.