Hvordan lære barnets snakking: triks og forslag

Del på Pinterest

Fra fødselsdagen din vil barnet ditt utstede mange lyder. Dette inkluderer Tabare, Bubbling og, selvfølgelig, gråte. Og så, ofte før slutten av det første året, vil barnet ditt uttale sitt første ord.

At det første ordet er & # 8220; mamma, & # 8221; Pappa & # 8220; eller qualcos’Det er en stor milepæl og et spennende øyeblikk for deg. Men som barnet ditt vokser, kan du spørre hvordan hans språklige ferdigheter er sammenlignbare med de av barn i samme alder.

For å være klar lærer barna å snakke med forskjellige hastigheter. Så hvis barnet ditt snakker senere enn en storbror, sannsynligvis ikke C’Det er ingenting å bekymre seg for. Samtidig bidrar det imidlertid til å forstå de grunnleggende stadiene av det typiske språket. På denne måten kan du gripe mulige utviklingsproblemer på forhånd. Virkeligheten er at noen små barn trenger litt mer hjelp når de lærer å snakke.

Denne artikkelen vil diskutere milepæler av felles språk, samt noen morsomme aktiviteter for å oppmuntre ordet.

Språkutvikling fra 0 til 36 måneder

Selv om små barn gradvis utvikler språklige ferdigheter, kommuniserer de allerede fra fødselen.

0 til måneder 6

Det er ikke uvanlig at et barn i alderen mellom 0 og 6 måneder utgitt lyder av tubare og murmurs. Og i denne alderen er de selv i stand til å forstå at du snakker med. Ofte går hodet i retning av stemmer eller lyder.

Når de lærer å forstå språk og kommunikasjon, blir det lettere for dem å følge instruksjonene, svare på navnet ditt og, i virkeligheten, uttale det første ordet.

7 til måneder 12

Vanligvis kan barn fra 7 til 12 måneder inkludere enkle ord som & # 8220; ingen & # 8221;. De kunne bruke bevegelser til å kommunisere og kan ha et ordforråd på ca 1-xnumx ord, selv om de kanskje ikke uttaler sine første ord før etter å ha utført xnumx år.

13 til måneder 18

Fra 13 til 18 måneder om vokabularet til et barn kan utvide opptil 10-20 + ord. Det er på dette punktet at de begynner å gjenta ord (så se hva du sier). De kan også inkludere enkle kommandoer som «8221; ta sko & # 8221; og generelt kan bli verbalisert visse forespørsler.

19 til måneder 36

All’alder av 19-24 måneder, vokabularen til et barn utvidet fra 50 til 100 ord. De kan nok nevne ting som kroppsdeler og familiefolk. De kan begynne å snakke i korte setninger eller setninger.

Og når barnet ditt har 2 eller 3 år, kan han ha et ordforråd på 250 ord eller mer. Kan stille spørsmål, be om artikler og følg mer detaljerte indikasjoner.

Hvordan kan du lære barnet ditt?

Selvfølgelig er gruppene D’alder ovenfor er bare en retningslinje. Og sannheten er at noen barn kjøper språklige ferdigheter litt og # 8216; senere enn andre. Dette betyr ikke at det er et problem.

Selv om det på et tidspunkt er sannsynlig at barnet ditt når sine språklige ferdigheter, i mellomtiden kan du gjøre mye for å oppmuntre ordet og hjelpe til med å utvikle dine språklige ferdigheter.

Les sammen

Les ditt barn & # 8211; så mye som mulig hver dag & # 8211; Det er en av de beste tingene du kan gjøre for å oppmuntre til språkutvikling. En 2016 studio De har oppdaget at barn er utsatt for et bredere ordforråd gjennom å lese illustrerte bøker med hensyn til det voksne språket som lytter.

Faktisk, ifølge 2019 studie, Å lese bare én bok om dagen kan oversette barn utsatt for 1.4 millioner flere ord enn de barna som ikke leses av # 8217; asyl!

Bruk språket av tegn

Du trenger ikke å være flytende på språkspråket for å lære barnet ditt noen grunnleggende tegn.

Mange foreldre lærte sine nyfødte babyer og barn hvordan å signere ord som & # 8220; andre & # 8221; Melk & # 8221; og & # 8220; alt laget & # 8221;. Små barn inkluderer ofte et annet språk lettere enn voksne. Dette kan tillate dem å kommunisere og uttrykke seg i en mye yngre alder.

Fast ordet & # 8220; andre & # 8221; Promouncing det på samme tid. Gjør det gjentatte ganger slik at barnet ditt lærer skiltet og knytter ordet til det.

Gi barnet ditt muligheten til å uttrykke seg gjennom språkspråket, kan hjelpe ham med å føle seg tryggere i sin kommunikasjon. Hjelpe dem med å kommunisere med mindre frustrasjon kan bidra til å skape et bedre miljø for å lære mer språk.

Bruk språket når det er mulig

Bare fordi barnet ditt ikke kan snakke, betyr det ikke at du skal sitte i stillhet hele dagen. Mer du snakker og uttrykker deg selv, jo lettere vil det være for barnet ditt å lære språket i en ung alder.

Hvis du endrer babyens bleie, forteller eller forklarer hva du gjør. La ham få vite om dagen din eller snakke om noe annet du kommer til å tenke på. Pass på at du bruker enkle ord og korte setninger når det er mulig.

Du kan også oppmuntre til å snakke med barnet ditt mens du beveger deg i løpet av dagen. Du kan lese oppskriften mens du lagrer sammen. Eller, hvis du nyter en tur i nabolaget ditt, les veiskiltene mens du nærmer deg.

Du kan til og med synge til barnet ditt, kanskje hans favoritt Ninta Nanna. Hvis du ikke har en, synger du favorittsangen din.

Avstå fra å snakke med barn

Selv om det er bedårende når barn bruker ord feil eller bruker baby snakk, la dem være dem. Ikke føl deg i plikt til å rette dem, svar bare med riktig bruk. For eksempel, hvis barnet ditt spør deg om & # 8220; Bunnet & # 8221; hans t-skjorte, du kan bare si & # 8220; ja, jeg vil smør din skjorte & # 8221;.

Tilordne et navn til elementene

Noen barn vil indikere et objekt som ønsker å spørre det i stedet. Hva du kan gjøre er å fungere som barnets tolk og hjelpe ham med å forstå navnene på visse elementer.

For eksempel, hvis sønnen din indikerer en kopp juice, svar ved å si: «8220, juice. Du vil ha juice? & # 8221; L’Målet er å oppmuntre din sønn til å si ordet & # 8220; juice & # 8221;. Så neste gang de vil ha noe å drikke, istedenfor å begrense deg til å indikere, oppfordre dem til å fortelle ordet sant.

Utvid deres svar

En annen måte å utvide barnets ordforråd på er å utvide svarene dine. For eksempel, hvis sønnen din ser en hund og sier ordet & # 8220; Dog & # 8221; Du kan svare ved å si: Ja, det er en stor brun hund & # 8221;.

Du kan også bruke denne teknikken når barnet ditt legger inn ord i en setning. Barnet ditt kunne si: The Big Dog & # 8221;. Du kan utvide dette emnet ved å svare: Hunden er flott & # 8221;.

Kom på din sønn av valg

Du kan også oppmuntre til kommunikasjon ved å gi din sønn av valg. Anta at du har to juice og ønsker at sønnen din velger mellom Juice D’oransje og eplejuice. Du kan spørre barnet ditt: du vil oransje eller eple?& # 8221;

Hvis barnet ditt indikerer eller angir hans svar, oppfordrer dem til å bruke hans ord.

Begrenser visningstiden

TIL 2018 Studio Først at «8217 økningen av visningstiden på Multimedia Mobile-enheter var assosiert med språkforsinkelser hos barn på 18 måneder. Eksperter stress interaksjonene med andre & # 8211; Ikke fikse en skjerm & # 8211; Det er det beste for språkutvikling.

De American Academy of Pediatrics (AAP) oppfordrer ikke mer enn 1 times skjerm om dagen for barn fra 2 til 5 år og mindre tid for yngre barn.

Og hvis barnet ditt ikke snakker?

Men selv om du gjør disse anstrengelsene for å overbevise barnet ditt om å snakke, kan det ha problemer med verbal kommunikasjon. Symptomer på en språkforsinkelse kan omfatte:

  • Ikke snakk med 2 år
  • har problemer med å følge instruksjonene
  • Vanskelighetsgrad å sette sammen en setning
  • Begrenset ordforråd for deres alder

Hvis du er i tvil, snakk med barnets barnelege. De mulige årsakene til språklige forsinkelser kan inkludere intellektuelle funksjonshemminger og hørselsproblemer. Språkforsinkelser kan også være et tegn på autisme spektrumforstyrrelser.

Ditt barn kan trenge en fullstendig vurdering for å bestemme den underliggende årsaken. Dette kan inkludere L’møte med en tale terapeut, en barnepsykolog og muligens en audiologist. Disse fagpersonene kan identifisere problemet og deretter anbefale løsninger for å hjelpe sønnen din til å nå språklige mål.

Ta bort

Lytt til ditt barns første ord er en spennende tid, og når de vokser opp, kan du være like spent på å følge instruksjonene og sette sammen setninger. Så ja, det er skremmende når barnet ditt ikke når disse viktige målene som du forventet.

Men selv om barnet ditt har forsinkelser på språk, indikerer dette ikke alltid et alvorlig problem. Husk at barn utvikler språklige ferdigheter med forskjellige hastigheter. Hvis du er i tvil eller tror at det er et grunnleggende problem, snakk med barnelege på grunn av forholdsregelen.