Hvordan livet mitt har endret seg etter å ha et hjerteinfarkt

kjære venn,

Jeg hadde et hjerteinfarkt på mors dag 2014. Jeg var 44 og jeg var hjemme hos familien min. Som mange andre som har hatt et hjerteinfarkt, trodde jeg aldri det ville skje med meg.

På den tiden var jeg frivillig med American Heart Association (AHA), samler midler og bevissthet for medfødte hjertefeil og hjertesykdom til ære for min sønn og min fars minne. Jeg var frivillig der i syv år.

Da, i en grusom spøk av skjebnen, led jeg et stort hjerteinfarkt. Mangelen på pustet som jeg prøvde natten før og det irriterende halsbrann jeg hørte den morgenen de presset meg for å ringe legen. Jeg ble fortalt at det kunne være esophageal, men ikke å utelukke et hjerteinfarkt. Jeg ble så bedt om å ta en antacid og gå til beredskapsrommet hvis det ble verre.

Jeg fortsatte å tenke: I det er slik at det kan være et hjerteinfarkt & # 8221;.

Men jeg har aldri kommet til beredskapsrommet. Mitt hjerte stoppet og jeg var død på badet gulvet. Etter å ha ringt 911, utførte mannen min RCP opptil 8217; Ankomst av paramedikere. Det var fast bestemt på at jeg hadde en 70% blokk i min venstre forside nedadgående arterie, også kjent som en Vedova-maker.

En gang på sykehuset, og 30 timer etter mitt første hjerteinfarkt, gikk jeg inn i hjertestans tre ganger. De sjokkerte meg 13 ganger for å stabilisere meg. Jeg har lidd en operasjon D’haster å plassere en stent i mitt hjerte for å åpne blokken. jeg overlevde.

De passerte to dager før jeg var igjen alle & # 8217;. Jeg hadde fortsatt ikke noe minne om hva som hadde skjedd eller alvorlighetsgrad, men jeg levde. Rundt meg har hørt traumer, men jeg hadde ingen følelsesmessig bånd med hendelsene. Jeg kunne imidlertid føle den fysiske smerten av mine bruddribber (fra RCP) og jeg var veldig svak.

Forsikringsplanen der jeg var med i 36 hjertrehabiliteringssessioner, som jeg gjerne likte. Terroret å kollapse på huset mitt uten å føle seg å miste kunnskap var fortsatt med meg. Jeg var for redd for å begynne å gjøre noen fysisk aktivitet alene, og jeg følte meg mye tryggere med tilsyn og verktøy som tilbys i programmet.

Under hele utvinningsprosessen gjorde jeg min helse min prioritet. En dag d’I dag var det imidlertid vanskelig å sette meg først med så mange andre ting å administrere. Livet mitt har alltid vært å ta vare på andre og fortsette å gjøre det.

Å være en overlevende av et hjerteinfarkt kan være vanskelig. All’Plutselig får du denne diagnosen og livet ditt endres helt. Mens du blir gjenopprettet, kan du bevege deg langsommere når du rekonstruerer din styrke, men det er ingen synlige tegn på sykdom. Du ser ikke annerledes ut, noe som kan gjøre det vanskelig for vennene dine og din familie innser at du ikke er bra, og du kan trenge deres støtte.

Noen mennesker fordyper seg direkte i gjenopprettingsprosessen, entusiastisk for å starte et sunt kosthold for hjertet og et treningsprogram. Andre kan imidlertid gjøre store skritt og gjøre store valg alle «8217; start, men så sakte faller i usunn vaner.

Uansett hvilken kategori som du kommer tilbake på, hva betyr det mest er at du er i live. Du er en overlevende. Prøv å ikke la deg motvirke noen motstridende du kan møte. Enten det er påmelding i treningsstudioet neste uke, fortsett det sunne dietten for hjertet ditt i morgen eller bare ta et dypt pust for å lindre stress, C’er alltid en’mulighet til å starte over.

Husk alltid at du ikke er alene. Det er fantastiske ressurs Tilgjengelig for å komme i kontakt med andre som også er på denne reisen. Vi er alle glade for å tilby guide og support & # 8211; Jeg vet hvordan jeg skal være.

Jeg oppfordrer deg til å få mest mulig ut av omstendighetene dine og oppleve ditt beste liv! Du er her for en grunn.

Med oppriktig oppriktighet,

Leigh

Leigh Pechillo er en mor, kone, blogger, supporter og medlem av Central Connecticut Administrasjonsstyret for American Heart Association, en 49 år gammel hjemmor. I tillegg til å ha overlevd et hjerteinfarkt og en plutselig hjertestans, er Leigh moren og kone overlevd i medfødte hjertefeil. Det er takknemlig for hver dag og arbeider for å støtte, inspirere og utdanne andre overlevende som en helseforsanger av hjertet.