Hvordan leve med bronkiektasier?

Hvordan bli kvitt slim i lungene?

Dype innpust

Pust rolig og dypt inn, hold så pusten i 2-3 sekunder før du slipper luften passivt ut gjennom munnen. Som et lite sukk. Ved dype innpust fyller du lungene maksimalt, luften kommer på baksiden av slimet og hjelper til med å sette slimet i bevegelse når du slipper pusten ut igjen.

Kan lungebetennelse gå over av seg selv?

Lungebetennelse er alvorlig og kan være livstruende, men med rask behandling blir de fleste helt friske. Har du bakteriell lungebetennelse, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen. Antibiotika virker ikke mot virus, men virale lungebetennelser går ofte over av seg selv.

Kan man få cystisk fibrose som voksen?

Til tider tar sykdommen stor plass, andre ganger mindre. Voksne med CF ønsker å være en del av samfunnet, men til tider kan krevende behandling komme i konflikt med dette. Se Introduksjonskurs om cystisk fibrose på sjelden.no. Kurset er laget i samarbeid med Norsk senter for cystisk fibrose.

Er Malasi arvelig?

Ingen av malasitilstandene er arvelige, heller ikke laryngomalasi.

Hva betyr ordet Hemoptyse?

Hemoptyse er det samme som blodig oppspytt. Dette skyldes vanligvis blødning fra bronkiene eller lungene, men blod fra nesen, bihulene eller munnhulen kan også renne ned i luftrøret for deretter å bli hostet opp.

Hvordan finne ut om man har lungekreft?

Symptomer på lungekreft
 1. hoste.
 2. kortpustethet.
 3. blod i spyttet.
 4. gjentatte luftveisinfeksjoner (som ikke går over selv om man får antibiotika)
 5. smerter i brystet.
 6. smerter mellom skulderbladene.
 7. heshet.
 8. generelle symptomer som redusert apetitt, slapphet og vekttap.

Hvordan få opp slim fra halsen på baby?

Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, produserer de mye slim og kan pustebesvær. De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste det opp.

Bruk av hostemedisin
 1. Ved slimhoste anbefales jevnlig drikke, fordi det virker slimløsende. …
 2. Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke.

Hvordan bli kvitt hoste og slim?

Gode råd mot hoste
 1. Drikk mye og ofte. …
 2. Varm drikke kan virke lindrende. …
 3. Ligg høyt med hodet om natten.
 4. Unngå fysiske anstrengelser som kan forverre hosten.
 5. Unngå røyk.
 6. Sugetabletter kan dempe eventuell kribling i halsen.
 7. Ved slimhoste kan du prøve slimløsende legemidler.

Hvordan løsne slim?

Pust rolig inn og pust ut med åpen munn og hals, som om du skal lage dugg på et vindu eller speil. Lange rolige støt flytter slim som sitter dypt i luftveiene oppover, mens korte kraftigere støt er best når slimet sitter høyere. Støt er mer skånsomt og effektivt enn hoste til å flytte og få opp slimet.

Hva er årsaken til mye slim i halsen?

Slim kan dannes på grunn av irritasjon under eller etter en infeksjon, irritasjon som følge av sure oppstøt, stadig kremting, som følge av allergi eller røyking. I tillegg til disse årsakene kan enkelte matvarer som melk gjøre slimet tykkere, men dette er ikke noe som fremmer selve slimproduksjonen.

Kan man bli frisk av lungebetennelse uten antibiotika?

Selv uten behandling vil de aller fleste bli helt friske, og antibiotika er derfor unødvendig i mange tilfeller. I de tilfellene hvor det er lungebetennelse, og pasienten fremstår syk, vil antibiotika føre til bedring i løpet av en ukes tid.