Hvordan å leke med babyen din

Del på PinterestIllustrasjon av Alyssa kiefer

Ofte, i de første dagene av barndommen, blant fôrene, endringene og søvn, er det lett å spørre & # 8220; hva jeg gjør fra dette barnet?& # 8221;

Spesielt for helsepersonell som ikke er kjent eller ikke føler seg komfortabel med den neonatale fasen, hvordan å underholde et barn kan virke som en skremmende utfordring. Tross alt, hva kan du virkelig gjøre med noen som ikke kan fokusere øynene dine, sitte alene eller kommunisere dine tanker?

Det er lett å overse det faktum at deres begrensede eksponering for verden faktisk er en fordel. Alt er nytt og potensielt interessant, så inkorporere spillet i dine daglige aktiviteter kan være ganske enkle. Og de krever ikke kompliserte spill eller historier som gir mening: Bare din tilstedeværelse og oppmerksomhet er sett.

Når du skal begynne å ha det gøy med babyen din?

Fra det første øyeblikket du bryr deg om din nyfødte, involverer du sansene dine. De undersøker ansiktet ditt, føler stemmen din og føl deg varmen på huden din. Disse enkle forbindelsene er starten på hva som kan vurderes / # 8220; spillet & # 8221; I de tidlige dagene av det nyfødte.

I den første måneden kan det virke som at interessene til barnet ditt hovedsakelig er begrenset til å spise, sove og pooping. Men du kan også legge merke til at de gjenoppliver og slår hodet mot kjente stemmer eller prøver å konsentrere øynene på leketøy når du gir det en rattle eller en squeak.

Det kan være vanskelig å forestille seg, men innen den andre måneden kunne de heve hodene når de er plassert i magen for å se seg rundt. Og innen den tredje måneden vil du sannsynligvis se konsistente smiler, og du vil høre lyder som ser ut som deres forsøk på å kommunisere med deg.

Selv om jeg ikke kan fortelle deg i ord som du har det gøy, er det sannsynlig at du vil legge merke til tegn på at barnet ditt er klart og interessert i å spille hver dag. Mens du tilbringer mye tid til å sove (for de første 6 månedene vil barnet ditt sannsynligvis sove fra 14 til 16 timer om dagen), du vil begynne å se øyeblikk der de er våken og brigade, men rolig.

I disse periodene der de er mottakelige alle’samspillet kan du begynne å dedikere deg selv til noen enkle spill og aktiviteter.

Ideer til nyfødt rekreasjon

Ansiktstid

Tidspunktet for magen er anbefalt til alle barn, men ofte er ikke veldig godt velkommen av deltakerne som fortsatt jobber med muskelkontroll og koordinasjonen som trengs for å heve hodet.

For noe annet, legg barnet på brystet og snakk med ham eller synger sanger. Når stemmen din oppfordrer dem til å heve hodet, vil de bli belønnet med en titt på smilet ditt. Fysisk kontakt og nærhet kan gjøre øyeblikket i magen A & # 8217, morsommere opplevelse for alle.

Og mens mage tiden kanskje ikke er deres favoritt øyeblikk, er det en «8217; viktig daglig aktivitet for nyfødte, som har en tendens til å bruke mesteparten av tiden sin ned. En studere Forskeren bemerket at stillingen der et barn finner seg til å påvirke sin evne til å samhandle med verden, og derfor på hans utvikling.

Morsomt mens du folder

Klesvask. Det er sannsynlig at du gjør mye vaskeri med et lite hus. Tiden du dedikerer til dette arbeidet, kan også passeres med barnet ditt. Ta med et teppe eller en barneseng i nærheten mens du jobber for å håndtere stakken med klær.

Klærfoldingsprosessen kan stimulere sansene: fargene på skjortene, flytet D’luft mens du rister på et håndkle, det nødvendige spillet Peekaboo mens du løfter og slipper et teppe. Igjen kan du snakke med barnet mens du fortsetter, farger, teksturer og # 8217; bruk for forskjellige objekter. (Føl deg dette myke teppet. Se, det er den blå t-skjorten til pappa!)

Strekk, pedal og kile

Sett barnet på et teppe og hjelpe ham med å bevege seg. Forsiktig bry deg hendene dine mens du beveger armene dine mot L’høy, side og rundt. Litt vinker de søte tærne til føttene og ri på bena (dette er også flott for gassformige barn!). En delikat og kile-massasje fra føttens feste opp til toppen av hodet kan tilby moro for begge.

Dette er også en flott tid å introdusere noen enkle leker. En rattle, en høy kontrast plysj eller et ubrytbart speil er alle gode alternativer. Hold dem nær nok til å la barnet konsentrere seg om hva du gjør og gi ham muligheten til å nå og berøre objektene mens du spiller.

Dans med meg

Som du kan fortelle deg noen foreldre som gråt, hoppet og drevet i en sirkel, elsker barna bevegelse og finner det avslappende. Du kan alltid ta babyen din i armene dine, men dette er en aktivitet for å ha på seg barnet fungerer spesielt godt.

Sett på noen melodier og samle eller smør babyen din. Du kan danse og hoppe rundt i stuen, men du kan også jobbe i litt & # 8216; Tid til å fikse huset eller ta noen telefonsamtaler mens du beveger deg og har det gøy med babyen din.

Lese høyt

På dette tidspunktet kan barnet ditt ikke be deg om å lese & # 8220; hop på Pop & # 8221; For den 34.985. gangen. De liker bare å høre stemmen din. Så hvis du har vært våken til sent med din lille natt, trenger du desperat å lese det’elementet på nyfødt søvn, feil.

Bekymringer mer enn 8217; bøyning & # 8211; Som du sier & # 8211; at innholdet & # 8211; Hva sier du. Så les hva du vil, les det høyt. Les snart og ofte er det viste For å fremme hjernens utvikling, øke prosessen og øke ordforrådet.

Syng en sang

Enten det er en lullaby før sengetid eller litt «8216 moro med lunsj i bilen, gå videre og gjør det. Ditt barn vil ikke dømme tonen din; De liker bare den kjente lyden av stemmen din.

Dette er også nyttig når du forteller deg i en dusj med et krevende barn som venter på utålmodighet. Ta med en stol for barn på badet og organiserer en improvisert konsert mens du gjør sjampoen.

Pause

Du trenger ikke å være & # 8221; For alle timer med å våkne barnet ditt. Akkurat som voksne kan dra nytte av noen tider med inaktivitet, trenger nyfødte en balanse mellom stimulering og ro for å behandle sitt miljø.

Hvis barnet ditt er våken og lykkelig, er det helt greit, la det passere tiden i barnesenget eller et annet trygt sted mens du tar litt tid og tid for deg selv.

Ta bort

Selv om de kanskje ikke kan gjøre mye alene, er barnet ditt lykkelig for hvert øyeblikk som tilbringer med deg. Selv de små øyeblikkene som tilbys, gjør morsomme ansikter eller synger barnehageren, kan bidra til å oppmuntre til utvikling og involvere barnet ditt.

Ikke bekymre deg for leker eller fantasifullt utstyr: alt du virkelig trenger å leke med barnet ditt er deg!