Hvordan leger behandler folk med KOL som har lungebetennelse

KOL-effekter

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL) påvirker evnen til å puste en person. KOL er ofte resultatet av mange år med sigarettrøyk. Andre lungeirriterende stoffer kan også føre til tilstanden. Alvorlige komplikasjoner og farlig liv kan utlede fra KOL, hvorav en er lungebetennelse.

COS’lungebetennelse er?

Lungebetennelse er en «8217; betennelse i lungene som kan slå i alle aldre. Inflammatoriske stater som kan forårsake lungebetennelse inkluderer:

 • virusinfeksjon
 • bakteriell infeksjon
 • Inhalere partikler eller væsker
 • soppinfeksjon

Lungebetennelse er farlig, fordi det reduserer mengden oksygen i kroppen. Uten oksygen kan celler begynne å dø. Farlige komplikasjoner for livet kan utvikles hos personer med KOL. Det kan være dødelig hvis ikke behandlet.

Personer med KOL og andre kroniske lungeforhold har økt risiko for å utvikle lungebetennelse. Dette skyldes at infeksjonene er mer vanlige når lungene allerede er svekket. Risikofaktorer inkluderer et immunsystem som ikke fungerer riktig, og hvis kroppen er mindre i stand til å filtrere virus og bakterier fra luften;.

Hvordan vet du om du har lungebetennelse?

Tegn på lungebetennelse kan inkludere:

 • Mangel på pusten som synes å forverres
 • plutselig manglende evne til å gjenoppta pusten
 • Congsion følelse i mer enn noen få dager
 • Hoste med en uvanlig mengde mørk eller grønn gul slim
 • feber
 • frysninger
 • tretthet

Hvis du tror du har lungebetennelse, er det veldig viktig å konsultere legen din. Legen din vil lytte til brystet ditt gjennom et stetoskop for å avgjøre om lungebetennelse forårsaker symptomene dine. Stetoskopet vil hjelpe dem med å oppdage noen knitrende under pusten. De kan også røre brystet for å lytte til andre uvanlige lyder.

Hvordan det blir behandlet

Behandlingen av lungebetennelse avhenger av årsaken. Hvis legen din mistenker et lungebetennelse, kan du bestille en av følgende tester:

 • Røntgen av brystet
 • Tac
 • blodanalyse
 • En kultur av slimet ditt

De kan også utføre andre tester for å avgjøre plasseringen og årsaken til # 8217;.

Hvis en «8217; bakteriell infeksjon forårsaket lungebetennelse, vil antibiotika trolig være den første behandlingen. Til noen mennesker med bakteriell lungebetennelse, spesielt de i et ambulant miljø, kan foreskrives L’Amoxicillin (Amoxil). Andre terapeutiske alternativer inkluderer doxycyklin (adoxa), klaritromycin (biaxin) eller azitromycin (zithromax). Dine symptomer bør bli bedre innen to dager. Det er viktig å ta antibiotika nøyaktig som angitt og ta dem alle, selv etter å ha begynt å føle seg bedre. Avbryte en antibiotikakyklus på forhånd, kan tillate at bakterier kommer tilbake sterkere enn noensinne.

Hvis du har viral lungebetennelse, kan det være antivirale stoffer du kan ta hvis infeksjonen er alvorlig. Legen vil foreskrive en steroidinnånding eller oral hvis han lider av KOL, uavhengig av årsaken til lungebetennelse. Eller du kan bare bruke din normale inhalator oftere.

Hvis lungebetennelse ikke er tatt tidlig, kan det forårsake akutt respiratorisk svikt. Behandlingen må skje umiddelbart for å redde lungene fra permanent skade. Behandlingen av lungebetennelse kan inkludere et opphold i A’intensiv omsorgsenhet (ICU). En vifte kan akselerere oksygen til private celler og eliminere overskytende karbondioksid.

En oz av forebygging

Hvis du har COPD, gjør ditt beste for å hindre lungebetennelse, er en måte å leve bedre på. Valgfritt får en Vaksine mot lungebetennelse. Denne vaksinen beskytter mot en bakterie kalt Streptococcal lungebetennelse. Denne typen bakterier forårsaker lungebetennelse oftere hos eldre og de med kronisk lunge sykdom.

En årlig influensavaksine er en «8217; andre forebyggende mål. Fordi sykdommer som L’influensa raskt kan føre til lungebetennelse hos personer med KOL, hindre L’influensa kan holde deg frisk.

Hvis du røyker, prøv å stoppe. Koblingen mellom røyk og KOL er velkjent. Røyking er også en risikofaktor for lungebetennelse.

Hold deg sunnere så sunn som hendene dine ofte og hold deg borte fra syke venner og familie. Det er greit å spørre besøkende om å returnere A’andre ganger hvis du blir notert at de har sykdomssymptomer. Husk alltid at du er din første forsvarslinje mot L & # 8217;.

For å lære mer: Vaksinen mot Pneumococcus »