Hvordan lage kluter desinfeksjonsmidler hjemme sikkert

Del på Pinterest

Produkter for rengjøring, såper, antiseptika og desinfeksjonsmidler er mye bedt om nå som folk rundt om i verden gjør sitt beste for å unngå å komme i kontakt med viruset som forårsaker Covid-19.

I løpet av denne tiden anbefaler kontrollsentrene og forebygging av sykdommer regelmessig desinfiserer telefonen og andre høykontaktflater som håndtak, bord og kraner, uavhengig av om noen hjemme er syk. Du vil kanskje også rense din shopping.

Men hva skal du gjøre hvis butikkene er alle utmattet av desinfiserende kluter, eller hvis du er bekymret for å gå ut og risikere ditt helse søk?

Det viser seg at du kan lage dine effektive kluter desinfeksjonsmidler hjemme med noen vanlige husholdningsartikler.

Disse klutene er raske å innse og bærbare datamaskiner, så de er nyttige hvis du må gå ut av en eller annen grunn. L’nøkkelbestanddel er blekemiddel. Ifølge eksperter, er fortynnet blekemiddel i stand til å drepe koronavirus på overflater.

Men blekemiddel kan også være farlig hvis det brukes feil. Deretter må du sørge for at du leser disse instruksjonene nøye før du begynner.

Hva trenger du

Det er veldig enkelt å gjøre desinfiserende kluter med få vanlige innenlandske gjenstander.

Å gjøre disponible kluter

 • 1 rulle absorberende papir
 • 1 / 3-1 / 2 kopp blekemiddel (se tabellen nedenfor for å legge til)
 • 1 liter D’vann
 • Hermetisk høy nok beholder for å holde et rulle av absorberende papir (bruk en beholder med et lokk som ikke brukes til å lagre mat, drikkevarer eller kjemikalier)
 • Hansker for blekemanipulering

Å skape gjenbrukbare og vaskbare kluter

 • Små mikrofiber kjøkkenkluter
 • 1 / 3-1 / 2 kopp blekemiddel (se tabellen nedenfor for å legge til)
 • 1 liter D’vann
 • Hermetisk beholder høyt nok til å holde klærne (bruk en beholder med et lokk som ikke brukes til å bevare mat, drikkevarer eller kjemikalier)
 • Hansker for blekemanipulering

Det er forskjellige typer blekemiddel på markedet. Et kjent merkevare er Klorox. Dette kan være merket med blekemiddel du har hjemme.

De forskjellige klorblekemidlene har forskjellige styrker, noe som betyr at du må sjekke etiketten for å vite hvor mye blekemiddel du bør bruke. Du må undersøke bleken din UPC (eller strekkode) for å bestemme typen.

Ikke bruk klorox splash-mindre blekemiddel, hvorfor ikke desinfisere som andre klorox produkter.

For disse kloroksene, bruk 1/3 av Bleach Cup i 1 liter vann:

Produkt nummeruc (strekkode) Klorox desinfiserende blekemiddel2 (konsentrere) 4460032416
4460032263
4460032260
4460032251
4460032249 Klorox Performance2 Bleach (Konsentrat) 4460032428Clorox Germicidal BLEACH4 (Konsentrat) 4460032429
4460032293

For følgende klorox-produkter, bruk 1/2 Candy Cup i 1 liter D’vann:

Produkt nummeruc (strekkode) klorox desinfiserende blekemiddel2
Klorox Regular Bleach24460030770
4460030769
4460030768
4460031171
4460030985 Klorox Performance Bleach1 med Chloromax 4460031859Clorox Germicidal Bleach34460030790

Før du begynner, må du kontrollere at blekemiddel ikke har overskredet utløpsdatoen, da dette kan gjøre det ineffektivt.

Før start

Bleach er en utmerket desinfeksjonsmiddel som kan drepe virus, inkludert det nye koronaviruset. Men du må være forsiktig når du bruker blekemiddel. Det er et kraftig produkt som kan bli skadet hvis det brukes feil. Blekemiddel kan irritere huden, øynene og nesen. Det kan også misfarges klærne dine.

For å beskytte deg når du forbereder dine desinfiserende kluter, må du sørge for at du bruker engangs eller gjenbrukbare gummihansker og unngå sprut blekemiddel på deg selv eller på andre.

Ikke rør ansiktet eller øynene etter å ha håndtert blekemiddel, med mindre du først har vasket hendene med såpe og vann, selv om du har slitte hansker.

Bruk klær som ikke ville ha noe imot å ødelegge hvis jeg sprøytet ved et uhell av blekemiddel. Pass på at du holder bleken vekk fra barn og kjæledyr. Ved utilsiktet blekemiddelinntak, ring POIs-kontrollen på nummer 800-222-1222.

Ikke bland blekemiddel med andre vaskemiddelløsninger, spesielt ikke med ammoniakk. Dette kan forårsake en farlig kjemisk reaksjon, som kan forårsake alvorlig skade.

Trinnvise instruksjoner

Etter å ha samlet materialene som trengs for å lage dine desinfiserende kluter, er det hva du bør gjøre:

Hvordan lage desinfiserende kluter

 • Plasser materialene dine på en trygg og ren overflate, vekk fra rekkevidde av barn og kjæledyr.
 • Ha på seg hanskene.
 • Hell vannet i beholderen og legg deretter til riktig mengde blekemiddel, basert på typen du har hjemme ved hjelp av tabellen ovenfor.
 • Sett papiret servietter eller kluter i blekemiddeloppløsningen, slik at de er helt nedsenket.
 • La kluene bli impregnert i blekemiddeloppløsningen i 5 minutter før / # 8217;.
 • Hell overflødig blekemiddeloppløsning i en sprøyteflaske som skal brukes på overflatene eller gjør mer desinfiserende kluter.
 • Etter å ha brukt disse klutene på en overflate, ikke rør overflaten i 5 minutter. Dette er tiden tatt fra løsningen for å eliminere alle mulige virus.

  Hvis du brukte klutene til å rense en gjenstand som vil komme inn i nær kontakt med en person, som et kjøkkenutstyr eller et barns leketøy, vent 5 minutter, skyll deretter objektet med varmt vann og la deg tørke alle’luft.

  Hvis du har forberedt vaskbare og gjenbrukbare kluter, må du sørge for at du vasker dem etter hver bruk.

  Slik holder du DIY desinfeksjonsperioden

  Dine hjemmelagde desinfeksjonsmidler Wipes vil forbli effektive i # 8217; Drep Coronavirus (og andre virus) i 24 timer. Du kan holde dem i en hermetisk beholder eller i en plastpose med glidelås hvis du vil ta dem med deg på veien.

  Alternative alternativer

  Bleach er bare en av de mange effektive kjemikaliene i # 8217; drepe det nye koronaviruset. L’Alkohol er et annet desinfeksjonsmiddel anbefalt av eksperter for å hindre viruseksponering.

  Du kan forberede alkoholbaserte desinfeksjonsmidler med 70% denaturert alkohol eller 140-bevis vodka+. Andelen alkohol må være så høy for å drepe det nye koronaviruset.

  Å lage alkoholbaserte kluter:

  • Senk papirservietter eller klær i 70% alkohol eller 140 + -Proof vodka i en lufttett beholder (den samme du vil bruke til å lage blekebaserte kluter).
  • La hvile i 5 minutter dekket papir lommetørkle eller stoffservietter

  På samme måte kan du bruke og lagre disse kluter i 24 timer i en hermetisk beholder eller i en pose med glidelås før du må lage et nytt parti.

  L’alkohol fordamper lett, så det er spesielt viktig å holde kluene dekket slik at de forblir våte.

  Ta bort

  Eksperter anbefaler at du ofte rengjøre høykontaktflatene og objektene for å forhindre spredning av viruset som forårsaker Covid-19. For å gjøre dette, kan mange av oss resort til desinfiserende kluter. Hvis du ikke finner dem i butikkene, kan du lage din egen med blekemiddel eller alkohol.

  Hjemmelaget desinfeksjonsmidler kluter er ikke bare enkle å innse med vanlige produkter til hjemmet, men de er også effektive for å drepe det nye koronavirus og andre virus.

  Hvis du vil bruke disse klutene hver dag, kan det være fornuftig å skape en ny mye hver morgen, slik at du kan få dem tilgjengelige hele dagen.