Hvordan lage en kald tablett, usi pluss og mer

fordeler

Is kan redusere hevelse og # 8217; betennelse og bidra til å stoppe blødningen. Kalden begrenser blodsirkulasjonen, som i sin tur kan numme smerten. Det kan også bidra til å begrense noen blåmerker.

Du kan lagre øyeblikkelige kuldepakker i hjemmet eller bilens førstehjelpsutstyr i en nødsituasjon. Instant Cold Packs inneholder kjemikalier som er aktivert når den strammer pakken.

Du kan også lage kalde pakker med materialer som finnes i ditt hjem. Selv om du ikke liker is i drikkene dine, hold ekstra is i fryseren kan være en god ide. Dette skyldes at isen kan hjelpe deg med å lage en kald pakke raskt, enkelt og praktisk.

Les videre for å lære alt om å bruke en kald pakke, hvordan du lager en og hvor lenge bruker den.

Hvordan forberede og bruke din kaldpakke

For å gjøre din kaldpakke, trenger du:

 • Is (eller frosne grønnsaker)
 • håndkle
 • vann
 • plastpose
 • håndkle

Trinn 1: Legg isbiter i en plastpose. Du kan også erstatte isen med en frossen matpose. Det er bedre å bruke mindre grønnsaker slik at posen er godt på huden. Hvis du trenger å bruke en frossen matpose, fyll i mellomtiden skuffene for isbiter. På denne måten har du en sikkerhetskopi når den frosne matposen skal motløses.

Du kan også bruke et håndkle for å lage en kald pakke hvis du ikke har is:

 • Fukt et håndkle med kaldt vann og legg det i en resealbar plastpose.
 • Sett konvolutten i fryseren i 15 minutter.

Kaldpakker laget med våte håndklær kan være mer komfortable for følsomme områder, som øyne.

Trinn 2: Pass en klut under kaldt vann og pakk det rundt plastposen med is. Du kan også fordype kluten i et isbad hvis du ikke tror det er for kaldt mot huden din.

Trinn 3: Plasser hjemmelaget pakning på huden i maksimalt 20 minutter.

Trinn 4: Tørk området med et håndkle etter ferdigstillelse. Du kan også dykke huden mens du holder ispakken på deg selv. Isen kunne begynne å smelte ganske raskt.

Gjenta på nytt: For hevelse, bruk pakken etter to timer. Fortsett å gjøre det til hevelsen forsvinner.

Slik bruker du en kald wrestback for sår

Bidra til å fryse såret innen de første 48 timene. Umiddelbar behandling er bedre.

Unngå å bruke kalde pakker i mer enn 20 minutter om gangen. Det er bedre å skifte om 20 minutter og 20 minutter. Du kan holde isingen i dager om nødvendig. Det er ingen forutbestemt mengde tid der det er nødvendig å stoppe. Men vurder å gjøre en avtale med legen din hvis du ikke ser forbedringer innen 48-72 timer.

Sørg også for at du følger de andre passasjerene til RIC-systemet i tilfelle skade:

Unngå å bruke L’sårområde. Bare aktivitetene som er tillatt av kroppen din og bruker en kald pakke på området så snart som mulig. Dette vil hjelpe deg med å umiddelbart redusere blødningen og blåmerker blødningen og formasjonen. Vikle området med et bandasje. Hold en elastisk bandasje i ditt førstehjelpsutstyr for dette. Øke såret over hjertet for å redusere hevelse. For eksempel, hvis du kommer ut av et ben, ligger med beinet ditt over en putebunke. Du kan gjøre det samme med en skade på armen.

Du kan også ta et ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel (fans) som ibuprofen eller tylenol. L’fans inntak under bruk av kaldpakker kan bidra til å behandle smerte mer effektivt.

For å lære mer: Hvordan behandle et hovent øyelokk »

Kaldpakke for feber, øyne og mer

Du kan bruke en kald pakke hvor som helst på kroppen din, inkludert øynene, nedre ryggen, pannen og mer. Lesjoner som ikke er farlige for livet, kan ofte dra nytte av en kald pakke. Is kan bidra til å lindre smerte fra:

 • hodepine
 • muskel spenning
 • brød smak
 • Muskelforvrengninger
 • tendinitt
 • feber
 • Øye allergier
 • hemorroider

Kaldpakker kan brukes både voksne og barn. Vær forsiktig når du bruker ispakker på barn, skjønt. Kan ikke tolerere så kalde temperaturer. Du kan passere en klut under kaldt vann og bruke det i stedet.

For å lære mer: vs forvrengninger. Tømmerstokker «

Risiko og advarsler

L’bruk av kalde pakker er en av de enkleste måtene å behandle en skade på. Det kan imidlertid være uønskede bivirkninger hvis du ikke bruker pakken riktig;.

Hva å gjøre

 • Ikke bruk isen direkte på huden. Kan angripe og brenne, forårsaker ytterligere skade.
 • Ikke frys et område for lenge. Dette kan forårsake frysing.
 • Ikke bruk en kald pakke for alvorlige skader. Kroppen din kan lide for mye endringer fordi isen tjener til fordel.
 • Ikke legg isen på områder med redusert følsomhet, for eksempel diabetes eller raynaud syndrom.

For langsiktige skader som leddgikt, kronisk irritasjon og konstant stivhet i leddene, er det bedre å bruke varme. Husk å regile på seks uker & # 8221; for enhver skade som har varet i mer enn seks uker, hold varmen for å øke blodstrømmen.

Bunnlinjen

Alle handler med muskelskader og smerte fra tid til annen. Forbered en kald pakke tar noen minutter og kan ofte gi umiddelbar lindring. Du kan lage en pakke med husholdningsartikler, inkludert is, frosne grønnsaker i poser eller til og med et frosset håndkle. Det er også en god ide å holde de kalde pakkene i nødhjelpssettet.

Les videre: Behandle smerte med varme og kulde »