Hvordan la deg gå: 12 tips for å gi slipp på fortiden

Er et spørsmål som mange av oss blir spurt hver gang de føler seg angst eller følelsesmessig smerte: hvordan å gi slipp på de siste sårene og gå videre?

Klamrer seg til fortiden kan være en bevisst beslutning, akkurat som slippe og gå videre kan være en bevisst beslutning.

Tips for å la deg gå

En ting som forbinder oss som mennesker er vår evne til å prøve smerte. At smerte er fysisk eller emosjonell, vi har alle erfaring med å bli skadet. Hva skiller oss, skjønt, er hvordan vi håndterer den smerten.

Eksperter å ha funnet det at når følelsesmessig smerte hindrer deg i å helbrede fra en situasjon, er det et tegn på at vi ikke går frem i en vekstorientert måte.

En av de beste måtene å helbrede fra sår er å lære leksjoner fra situasjonen og bruke dem til å fokusere på vekst og flanchering fremover. Hvis vi forblir fast i å tenke på hva de burde ha vært & # 8221; Vi kan bli immobilisert i smertefulle følelser og minner.

Hvis du prøver å gå videre fra en smertefull opplevelse, men du er ikke sikker på hvordan du starter, her er 12 tips for å hjelpe deg med å la deg gå.

1. Skape en positiv mantra for å motvirke smertefulle tanker

Måten du snakker med deg selv, kan gå videre eller holde deg låst. Ofte, å ha en mantra du sier til deg selv i øyeblikk av følelsesmessig smerte, kan hjelpe deg med å reformulere dine tanker.

For eksempel, sier den kliniske psykologen Carla Manly, PhD, i stedet for gjenværende blokkert, & # 8220; Jeg kan ikke tro det skjedde med meg!& # 8221; Prøv en positiv mantra som: Jeg er heldig å kunne finne en ny vei i livet, en som er bra for meg & # 8221;.

2. Skape fysisk avstand

Det er ikke sjeldent å høre noen å si at du bør avstå personen eller situasjonen som gjør deg sint.

Ifølge den kliniske psykologen Ramani Durvasula, PhD, det er ikke en dårlig ide. ; Skape en fysisk eller psykologisk avstand mellom oss og personen eller situasjonen kan hjelpe deg med å gi slipp på den enkle grunnen til at vi ikke må tenke på det, forseggjort det eller minne oss så mye og forklarer: 8221; han forklarer.

3. Gjør jobben din

Konsentrere seg om seg selv er viktig. Du må velge å møte smerten du har bodd. Når du tenker på en person som forårsaket deg smerte, rapporter deg til nåtiden. Så konsentrere deg om noe du er takknemlig.

4. Øvelsesbevissthet

Jo mer vi kan konsentrere vår oppmerksomhet i dag, sier han Lisa Olivera, En autorisert dobbel og familieterapeut, desto mindre er effekten som vår fortid eller fremtid har på oss.

[8220; når vi begynner å øve l’å være til stede, har våre sår mindre kontroll over oss, og vi har mer frihet til å velge hvordan vi vil svare på våre liv og # 8221; legger til.

5. Vær forsiktig med deg selv

Hvis ditt første svar for å unngå å være i stand til å slippe en smertefull situasjon, er å kritisere deg selv, det er på tide å vise deg snill og medfølende.

Olivera sier at dette synes å være som en venn ville behandle oss, og tilbyr oss selvmedfølelse og unngår sammenligninger mellom vår reise og andre.

«Smerte er uunngåelig, og vi kan ikke unngå smerte; Imidlertid kan vi velge å behandle oss med vennlighet og kjærlighet når den kommer og forklarer Olivera.

6. Tillat negative følelser å strømme

Hvis du er redd for at negative følelser fører deg til å unngå dem, ikke bekymre deg, du er ikke alene. Faktisk sier Durvasula at mange ganger mennesker er redd for følelser som smerte, sinne, skuffelse eller tristhet.

I stedet for å høre dem, prøver folk bare å utelukke dem, noe som kan forstyrre prosessen med å la seg gå. Disse negative følelsene er som returstrømmer og forklarer Durvasula. & # 8220; Leaves mel fra deg & # 8230; Du kan trenge en mental helse, men bekjempe dem kan la deg være låst & # 8221; legger til.

7. Godta det faktum at den andre personen ikke kan unnskylde

Venter på unnskyldningen til personen som har skadet deg, senker du prosessen med å la deg gå. Hvis du føler smerte og smerte, er det viktig at du tar vare på din helbredelse, noe som kan bety å akseptere at personen som såret ikke vil be om unnskyldning.

8. Engasjert i omsorg for deg selv

Når vi lider, synes det ofte at det ikke er noe annet enn smerte. Olivera sier at praktiserende selvomsorg kan virke som å etablere grenser, si nei, gjør ting som gir oss glede og komfort og lytt først om våre behov.

«Jo mer vi kan implementere omsorg for oss selv i vårt daglige liv, jo mer autorisert er vi. Fra det rommet virker våre sår ikke så undertrykkende & # 8220; legger til.

9. Omgir deg med folk som fyller deg

Dette enkle, men kraftige forslaget kan hjelpe deg med å tåle mange sår.

Vi kan ikke leve alene, og vi kan ikke engang forvente å overvinne våre sår alene, forklarer manlig. & # 8220; Tillat oss å støtte våre kjære og til deres støtte er en fantastisk måte, ikke bare å begrense isolasjonen, men også å minne oss på det gode som er i våre liv og # 8221;.

10. Gi deg selv tillatelse til å snakke om det

Når du håndterer smertefulle følelser eller en såret situasjon, er det viktig å gi deg tillatelse til å snakke om det.

Durvasula sier at noen ganger folk ikke kan la seg gå fordi de føler at de ikke har lov til å snakke om det. Dette kan skyldes det faktum at folket rundt dem ikke vil høre om det eller [personen er] flau eller skamfull for å fortsette å snakke om «8221; forklarer.

Men å snakke om det er viktig. Det er derfor Durvasula anbefaler å finne en venn eller en terapeut som er tålmodig og som aksepterer så vel som villig til å være din resonans sak.

11. Gi deg selv tillatelse til å tilgi

Fordi venter på den andre personen å unnskylde, kan du blokkere prosessen for å la deg gå, du må kanskje jobbe med tilgivelsen din.

Tilgivelse er viktig for helbredelsesprosessen fordi det lar deg la sinne gå, følelsen av skyld, skam, tristhet eller annen følelse du kan prøve å bevege seg fremover.

12. Søk etter profesjonell hjelp

Hvis du sliter med å slippe en smertefull opplevelse, kan du dra nytte av å snakke med en profesjonell. Noen ganger er det vanskelig å implementere disse forslagene alene, og du trenger en erfaren profesjonell som hjelper deg med å veilede deg gjennom prosessen.

L & # 8217;

Å gi slipp på sår fra fortiden, må du gjøre den bevisste beslutningen om å ta kontroll over situasjonen. Dette kan imidlertid ta tid og praksis. Vær forsiktig med deg selv mens du trener for å brenne slik du ser situasjonen og feire de små seiene du har.