Hvordan kviser er dannet?

Akne 101

Kviser kan utvikle seg i alle aldre, men de er vanligere under tenårene. Det er også mer sannsynlig å forekomme i perioder med hormonell nivå økning, for eksempel graviditet og menstruasjon. Pimples er mer vanlig dannet på ansikt, nakke, rygg, skuldre og bryst.

L’Akne er tilstanden til huden som er ansvarlig for kviser. Det har ikke en notat årsak, men de hormonelle endringene og betingelsene på og like under overflaten av huden spiller en rolle i dannelsen av kviser. Vanligvis er kviser forbundet med hvite flekker og hudormer.

Matvarer som sjokolade, pizza og brus har blitt anklaget for å forårsake kviser. Til tross for populære metropolitiske legender, har disse matvarer og drinker ingen effekt på # 8217; akne. Å ta vare på huden din er en mye bedre måte å forebygge og kurere akne.

Hva er de forskjellige typene?

Den vanligste typen akne kalles akne vulgaris. Denne svært vanlige hudtilstanden slår seg 70 prosent 87 av ungdommer og Opptil 50 millioner amerikanere. Kan forårsake akne for livet for livet.

L’Akne vulgaris manifesterer seg som ulike typer hudpunkter, inkludert hvite flekker, hudormer, papules og pustler.

Whiteehead

Et hvitt punkt er en type akne som ikke er betent. De hvite flekkene oppstår når hudceller, olje og bakterier kombinerer for å skape en hvit spissen av lær og oljeblanding. En kvise ser ut som en liten kvise, men omgivelsene vil ikke bli betent og rød.

Blackhead

Selv hudormer er ikke betent. De danner når hetten som hindrer poren er på den øvre overflaten av huden. Denne & # 8220; plugg & # 8221; Det er ikke nødvendigvis svart, men det ser slik ut, og det er derfor de kalles blackheads. De svarte flekkene er ikke skitne fast i porene.

Pustler og papules

En kvise er en hindret pore som har blitt smittet. L’Infeksjon danner en hvit tips full av pus på toppen av den interesserte pore. L’område rundt den infiserte pore kan bli betent, rødme og sensitiv.

Hvordan kviser er dannet?

Din hud er dekket av millioner av små brønner, eller porene, som er på hårsekkene. Porene forbinder overflaten av huden til en underliggende kjertel kalt sebaceous kjertel. Denne kjertelen produserer en oljeaktig substans kalt sebum. Sebum er kontinuerlig frigjort, i små mengder, i hårsekk og i huden. Selv de døde hudceller transporteres fra theBUM, slik at de kan vaskes bort.

Av og til produserer sebaceous kjertelen for sebum. Overløpet av oljen kan hindre porene. L’overflødig olje og døde hudceller danner en hette i kjertelen. Denne pore hindrer med sebum, olje og muligens bakterier. Bakterier kan multiplisere. Disse bakteriene kan forårsake infeksjoner, hevelse og betennelse rundt den hindrede pore. Noen ganger dannes en hvit spiss av pus i den øvre delen av den hindrede poren. Dette skaper en kvise.

Pustler og papules

Noen ganger blir porene som er blokkert, så betent og smittet for å eksplodere gjennom veggene sine. Dette fører til at diffusjonen av infeksjonen, som fører til en større kvise. Disse kviser kalles pustules og papules.

Papules er vanskelig å berøre. De gjør huden til å føle seg veldig grov og frayed. Pustlene er fylt med en gul pus. Pustlene ser mer blinkers på huden enn de typiske hvite flekkene.

Noduler og cyster

Porene obstruerte kan føre til en’fortsatt større infeksjon kalt nodule. Nodulene er i dybden i huden din. De er ofte veldig smertefulle og vondt. Cysterene er like store som knuter, men de er mykere fordi de er fulle av pus.

Sjekk ut: honning og kanel kan kurere akne l & # 8217? »

Hva skal jeg gjøre hvis jeg har en kvise?

Først: Ikke få Pimple Burst. Dette vil tillate flere bakterier, smuss og olje å trenge inn i porene, noe som kan forverre kvise.

Bruk gode hudpleie teknikker i stedet. Vask huden to ganger om dagen med en delikat såpe. Ikke bruk børster eller kluter, bruk fingrene i stedet. Depergers for benk-topp hud som inneholder benzoylperoksid eller salisylsyre, kan påføres på berørte områder for å eliminere kviser.

Hvis kvistene dine har utviklet seg i papler eller pustler, kan du konsultere en dermatolog. Denne typen akne er vanskelig å behandle alene. Du får mer effektiv behandling raskere hvis du ser en profesjonell.

Og hvis min akne er nodulær eller cystisk?

Disse typer akne er vanskeligere å behandle. Det er bedre for deg å gjøre en avtale for å se en hudlege. En hudlege er en type lege som spesialiserer seg på å behandle hudsykdommer som akne.

Og hvis jeg hadde et hvitt punkt?

Ikke brist de hvite flekkene. Du kan forårsake en større breakout hvis du gjør det. Behandler de hvite flekkene som du gjør med andre typer kviser. Vask ansiktet ditt to ganger om dagen med en delikat såpe og søk etter benkprodukter som inneholder benzoylperoksid eller salicylsyre.

Disse produktene bidrar til å klargjøre hvite og kan også hindre fremtidige utbrudd. Spesielt bidrar benzoyal peroksidprodukter å kvitte seg med bakterier, som helt kan redusere kviser, hudormer og kviser.

Og hvis jeg hadde et svart punkt?

Du bør ikke engang briste eller skrape svarte flekker. Din hud trenger tid til å helbrede naturlig. Vasker ansiktet hver dag er viktig for å hindre hudormer. Behandlingen av svarte flekker kan imidlertid ta litt og mer arbeid.

Søk etter benkprodukter som inneholder benzoylperoksid, resorcinol og salicylsyre. Disse tre ingrediensene virker for å redusere oljeproduksjonen, drepe bakterier, tørke ut overflødig olje og akselerere hudcelleutskifting.

Hvis disse behandlingene lykkes, ta kontakt med en dermatolog for ytterligere behandlingsalternativer. Reseptbelagte legemidler og kontorbehandlinger som microdermabrasion og kjemiske peeling kan være et alternativ for noen mennesker.

Bunnlinjen

Selv om det er viktig å spise på en sunn måte, vil sporadiske snacks ikke forårsake hudbrudd. Hvis jeg kommer ut, bør du ikke samle, skrape eller briste ufullkommenheten. Dette kan forsterke irritasjon og betennelse.

Hvis du har en kvise som du bare ikke helbreder, eller du ser opp regelmessig, kan du snakke med legen din eller dermatologen din. Kan hjelpe deg med å bestemme den beste behandlingsplanen for deg. Hvis telleralternativene ikke har vært vellykkede, kan de anbefale en kontorbehandling eller reseptbelagte legemidler for å eliminere akne.

Les videre: Bruk prevensjon for å forbedre akne »