Hvordan kurere en busted leppe: 5 Husholdningsartikler

Leppe skader

Lip lesjoner er vanlige, spesielt hos barn og voksne som er aktive. For mange ødelagte lepper kan øke risikoen for arr og innflytelse på helbredende tider.

Leppe lesjoner gjenoppretter ofte raskt og kan behandles hjemme med enkle rettsmidler for å redusere hevelse og mindre blødning. Hvis en ødelagt eller kuttet leppe utvikler seg på grunn av en ulykke eller et sår, kan helbredelsesprosessen variere noen dager noen uker, avhengig av tyngdekraften til leppeåret.

Hvis hevelsen ikke forbedrer innen 48 timer, eller hvis leppen fortsetter å bløde for mye, må du kanskje konsultere en lege.

Del på Pinterest

Når skal du ringe legen

En ødelagt eller kuttet leppe kan forårsake ubehag. Noen vanlige symptomer inkluderer:

 • smerte
 • opphovning
 • Blødning på nettstedet
 • ekkymose
 • Lavere stofftap
 • Små kutt

I de alvorligste eller ubehandlede tilfellene kan du oppleve smerte og symptomer som tar lengre tid å helbrede. Du bør besøke en lege hvis du begynner å merke tegn på infeksjon eller hvis du manifesterer følgende symptomer:

 • nummenhet
 • smerte
 • Hevelse øker
 • ukontrollabel blødning
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Vanskelighetsgrad å åpne eller lukke munnen
 • feber

Også, hvis etter rengjøring av den kjente leppen som kuttet eller såret er bredere enn en tommel (halv tomme hos barn) eller danner en gash, kontakt lege umiddelbart. Du bør også konsultere en lege hvis såret er veldig skittent og ikke kan rengjøres, eller hvis det var forårsaket av en bit av et dyr eller menneske. Du kan trenge poeng eller annen medisinsk behandling.

Bushed leppe behandling

Det er viktig å ta vare på en knust leppe på riktig måte for å unngå infeksjoner. L’Infeksjon kan være mer sannsynlig med denne typen lesjon enn andre på grunn av bakterier i munnen. I de fleste tilfeller kan imidlertid en ødelagt leppe behandles hjemme hos noen av disse enkle rettsmidler.

Vask alltid hendene før du rengjør eller behandler skade. Hver gang du berører eller legger noe på et sår, risikerer du å introdusere flere bakterier eller forstyrre den naturlige helbredelsesprosessen.

Hold behandlinger og aktuell rengjøring bare to ganger om dagen, med mindre såret må rengjøres oftere.

1. Såpe og vann

Før du arbeider med leppeskade, må du alltid sørge for å rengjøre på bunnen av det interesserte området. Enkel vann og såpe kan bidra til å akselerere helbredelsesprosessen. Dette skyldes at rengjøringen av leppen vil fjerne eventuelle ytterligere irriterende stoffer eller rusk. L’bruk av luktfrie såper kan forhindre irritasjon. Også, vask med såpe og såpe er den beste måten å redusere risikoen for infeksjon.

2. Kaldpakke

En ødelagt leppe kan være smertefull. L’Anvendelse av en kald pakke kan ikke bare redusere smerte, men også redusere hevelse og numbing det interesserte området. Kaldkompresjonsterapi bidrar til å stimulere blodstrømmen og kan akselerere gjenopprettingstider.

For å bruke en kald pakke, pakk isbiter i et håndkle og legg det på den ødelagte leppen med et lite trykk. Du kan også bruke frosne gelpakker innpakket i et håndkle for samme effekt. Unngå å påføre isbiter eller ispakker direkte på såret fordi de kan forårsake ytterligere irritasjon. Påfør ispakken med trykk for 10 xNumx minutter, og gjenta deretter til hevelse og smerte reduseres.

3. Skyll med saltet vann

Det antas ofte at saltet er et ideelt kurativt middel for små kutt og leppeskader. Saltet inneholder antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å rense sårstedene. L’bruk av skylling med saltvann for brutt leppe kan redusere bakterier og deretter redusere risikoen for infeksjon.

For å forberede din saltoppløsning eller skylling med saltet vann, bland en skje med salt med varmt vann. Senk en bomullspute i løsningen og bruk den på leppen med et lite trykk. Gjenta denne prosessen i noen minutter til lys hevelse og brennende reduksjon.

Hvis dette er for smertefullt, vask bare med vann og såpe eller skyll med naturlig vann.

Du kan også røre denne løsningen rundt munnen for å fjerne eventuelle overskytende rusk eller bakterier fra leppesåret. Denne metoden kan kombineres med andre hjemmemedlemmer.

4. Natrium bikarbonat

For å redusere hevelse og smerte, bruk en natriumbikarbonatpasta på leppen. Natriumbikarbonat inneholder antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper som antas å fremme helbredende effekter.

Å lage en natriumbikarbonatpasta, bland 1 teskje vann med 3 ts natriumbikarbonat. Påfør deigen på leppen og la den hvile i noen minutter. Gni forsiktig pastaen med kaldt vann. Hvis hevelse og smerte vedvarer etter noen timer, gjenta denne metoden.

Du kan kjøpe natriumbikarbonat på Amazon.

5. Gurkemeiepasta

I likhet med natriumbikarbonat er gurkemeie kjent for sine antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper. Inneholder curcumin, en forbindelse som bidrar til å fremme helbredelse. For å hjelpe med hevelse og smerte fra en ødelagt leppe, kan du bruke gurkemeiepasta på sårområdet.

For å lage en gurkemeiepasta, bland 3 teskjeer av gurkemeiepulver med kaldt vann. Påfør deigen på den ødelagte leppen og la den tørke helt. Skyll løsningen med varmt vann.

Du kan gjenta dette middelet minst to ganger om dagen så lenge det ikke er så smertefullt.

Outlook

Pause, riper eller kuttet i leppen er en vanlig skade som lett kan helbredes og ofte forhindres. Hvis du er fysisk aktiv eller praktiserende sport, bør du vurdere å ha på seg en paradisin for å beskytte lepper, tenner og tannkjøtt. Lipbalsammen kan også holde leppene hydrert og forhindre ytterligere irritasjon.

Hvis leppeskade ikke blir bedre etter noen timer, eller hvis du begynner å vise tegn på infeksjon, besøk legen din umiddelbart. Selv om mindreårige i de fleste tilfeller kan ødelagte lepper noen ganger innebære mer alvorlige forhold.