Hvordan kroppen din bruker fosfor

COS’er fosfor?

Du har kanskje hørt ordene & # 8220; Phosfor & # 8221; og & # 8220; fosfat & # 8221;. Men du lurer på hva disse vilkårene betyr og hva de gjør med kostholdet ditt.

Fosfor er et mineral tilstede i mange matvarer som øl, ost, bønner og fisk. Det er også en av de vanligste stoffene i ditt daglige miljø og i kroppen din. Spiller en viktig rolle i helsen til nyrene, bein, muskler og blodårer, så vel som hver kroppscelle.

Hvilke fosfater er?

Fosfater er en form for fosfor. Du kan finne fosfater i parabolen vaskemidler, stekeovn ingredienser og jobbet oster. Det er også den farmakologiske form for fosfor og kan tas som en kosttilskudd Når du ikke kan ta naturligvis ganske fosfor. Noen sykdommer og sykdommer kan hindre deg i å anta ganske fosfor.

Hvordan det fungerer fosfor i kroppen

Fosfor fungerer med fotball for å bidra til å bygge ben. Du trenger riktig mengde kalsium og fosfor for helsen til beinene. Fosfor utfører også en viktig strukturell rolle i nukleinsyrer og cellemembraner. Og er involvert i produksjonen av kroppen i kroppen.

Kroppen din absorberer mindre fosfor når fotballnivået er for høye og omvendt. Du trenger også vitamin D for å absorbere fosfor på riktig måte.

Symptomer på for lite fosfor

Utilstrekkelig fosfor er angitt som hypofosfatemi. L’hypofosfatemi oppstår når blodfosfornivået blir for lave. Dette reduserer energinivået ditt. Det kan også forårsake muskel, tretthet svakhet og lav toleranse for øvelsen.

Utilstrekkelig fosfor som faller sammen med lave nivåer av kalsium og vitamin D kan føre til svakere og myke bein i lange perioder. Dette forårsaker felles og muskelsmerter.

Fosfornivåer er strengt kontrollert i kroppen. Og lave nivåer kan være et tegn på en annen lidelse.

Symptomer på for fosfor

Et høyt nivå av fosfater i blodet kalles hyperfosfatemi. Noen av symptomene på denne tilstanden overlapper med de lavfosfor. Disse symptomene inkluderer leddsmerter, muskelsmerter og muskel svakhet. Personer med høye nivåer av fosfor kan også prøve kløe og røde øyne. Symptomene på de mest alvorlige tilfellene av høyt fosfor kan inkludere alvorlig forstoppelse, kvalme, oppkast og diaré.

Legen kan bidra til å bestemme årsaken til høye eller lave fosfornivåer i kroppen, så vel som det beste behandlingskurset.

Hvordan få riktig mengde fosfor

Legene kan foreskrive fosfatbindemidler til lavere fosfornivåer. Disse tas med måltider og snacks og begrense mengden fosfor som kroppen din kan absorbere.

Livsstilsvalg kan bidra til å balansere høye fosfornivåer. Pass på at du gjør ganske fysisk trening, for å holde deg godt hydrert og følge et balansert kosthold og lavt fosfor.

Mat med høye nivåer av fosfor

Finn mat med høye nivåer av fosfor er ikke vanskelig. Gris, torsk, laks og tunfisk er alle rike på fosfor. Gode ​​matkilder inkluderer:

 • melk
 • sjokolade
 • yoghurt
 • eggnog
 • Amerikansk ricotta og ost
 • Instant Pudding

Også frokostblandinger med kli, blåbærmuffins og nachos er rike på fosfor.

Mat med lavt fosfor

Nesten alle friske frukter og grønnsaker er lave i fosfor. Disse matene er også en viktig del av ditt daglige kosthold. Andre matvarer som har svært lave fosfornivåer inkluderer:

 • popcorn
 • Sales
 • Corn flakes
 • brød
 • egg

Hvordan fosfor treffer nyrer

Nyrene bidrar til å fjerne overflødig fosfor fra blodet, opprettholde balansert og normalt nivå. Fosfornivåer kan bli for høyt når nyrene ikke fungerer som de skal. Dette kan også forårsake en økning i fotballnivået.

Farlige fotballforekomster Det kan potensielt danne seg i hjertet, i blodkar, i øynene og lungene. Personer med nyresykdom kan trenge dialyse for å hjelpe deres nyrer med å rydde opp overflødig fosfor.

Kosttilskudd og narkotika

Kosttilskudd og fosformedikamenter kan brukes på mange måter. Har vist seg å fungere som avføringsmiddel, Som behandling for urinveisinfeksjoner og urinberegninger og for behandling av lave mineralnivåer hos personer med avansert underernæring.

De kan også være fosfortilskudd Hjelp med restaureringen av bein og behandling av overdreven fotballnivå i kroppen på grunn av hyperaktive parathyroidkjertler.

L & # 8217;

Phosphorus er en integrert del av sunne bein og en sunn kropp. Noen ganger kan helsemessige forhold som nyresykdommer påvirke fosfornivåene i kroppen. Snakk med legen din hvis du føler symptomer på høyt eller lavt fosfor.