Hvordan øke vekten med diabetes: 11 tips

Hvordan diabetes kan påvirke vekten din

Selv om diabetes ofte er forbundet med overvekt, spesielt for å type 2 diabetes, er det en myte at alle diabetikere har en høy kroppsmasseindeks (BMI). Noen mennesker har problemer med å øke vekten. Faktisk kan et uforklarlig eller ikke-forsettlig vekttap være et diabetes symptom ikke diagnostisert.

Problemer med vektstyring er fokusert på # 8217; insulin, et hormon produsert av bukspyttkjertelen. Personer med diabetes er ikke i stand til å bruke eller produsere nok insulin til å transportere overflødig sukker fra blod og celler, hvor den kan brukes som energi. Dette kan indusere kroppen din for å brenne sine eksisterende fettreservater og muskelvev for å gi energi til cellene dine.

Hvis sukkernivåene dine er konstant i strømmen, vil kroppen din fortsette å ødelegge sine fettreservater, noe som resulterer i vekttap.

Hva kan du gjøre

Matplanene for diabetes er ofte orientert for å hjelpe folk å gå ned i vekt i stedet for å øke. Dette kan gjøre det vanskeligere å forstå hvordan man skal øke vekten på en sunn måte.

Før du prøver følgende forslag, snakk med legen din eller dietiker. De kan hjelpe deg med å sette dietten og de riktige treningsmålene for deg, i tillegg til å svare på eventuelle spørsmål du kan ha.

1. Start med A’app

Mange apper er tilgjengelige for å hjelpe deg med å administrere din tilstand og gjøre de riktige matvalgene. Søkeapps som hjelper deg med å overvåke blodsukkeret og # 8217; IMC.

Noen alternativer inkluderer:

Glukurakel: Denne appen for prognosen av glukose bruker Crowdsourcing å analysere den estimerte mengden karbohydrater, proteiner, fett, kalorier og fibre i hvert måltid. Gir også det som vil være ditt glukose nivå etter å ha spist.

Supertracker: Denne appen hjelper deg med å øke vekten ved å gi fullstendig ernæringsmessige opplysninger om over 8000 matvarer. Det sporer også dine ernæringsmessige mål, kosthold og aktivitetsnivå enn dine mål.

Hvis du ikke liker dem, samlet vi også de beste diabetesadministrasjonsappene og kalorietelleren til Yting 8217; år.

2. Bestemmer din ideelle vekt

Det er viktig å vite hva din nåværende vekt er og bestemme hvor mye vekt du vil øke fremover. L’Innstilling av ukentlige inntjeningsmål kan hjelpe deg med å spore fremdriften din.

Du bør også vite hva riktig BMI er for ditt chassis og høyde. Kobler høyde og vekt til en fil BMI Kalkulator kan hjelpe deg med å gjøre deg en ide om ideen din skal være.

Legen din eller dietiker kan gi deg mer spesifikk informasjon om din ideelle vekt. De kan også hjelpe deg med å finne ut hva ditt daglige kaloriinntak skal være.

3. Spis seks små måltider om dagen i stedet for tre større måltider

L’Enkel måte å øke vekten øker kaloriforbruket. Trikset spiser sunn mat hver tredje time, før kroppen begynner å brenne sine fettreservater for å produsere energi.

Bli vant til å spise på denne måten krever litt og planlegging og planlegging. Det betyr ikke å gi opp middag med familien eller ikke møte venner til lunsj. Men det betyr å holde D’øye hva du spiser, så inntaket ditt er den rikeste av næringsstoffer og kalorier som er mulig.

Planlegg måltider for uken kan hjelpe deg. Dine måltider bør bestå av:

 • Magre proteiner
 • Mono og flerumettede fettstoffer
 • Helkorn
 • frukt
 • grønnsaker

Prøv å drikke væsker A’nå eller mer før måltider eller umiddelbart etter å ha blitt ferdig, i stedet for under måltider. Dette vil forhindre deg i tankene på tankene.

Eksempel på matplan

 • Frokost: eggerøre med kalkun bacon og integrert toast, krydret med olje D’oliven
 • Snack: Cheddarost, mandler og et eple
 • Lunsj: Tyrkia Sandwich på hele hvetebrød, pluss A’avokado salat, krydret med lavt sukkerfrø og krydder
 • Snack: Gresk lavt sukker yoghurt med tørkede nøtter og tranebær
 • Middag: Grillet laks med quinoa og brokkoli med ostesaus
 • Snack: Peanøttsmør All Natural Coated On Wholemal Crackers

4. Få mer sunne karbohydrater i løpet av dagen

Spis lavinnhold karbohydrater av glykemisk indeks Det er viktig å holde blodsukkernivået stabilt. Inkluder sunne karbohydrater i programmet ditt og seks måltider per dag & # 8221; kan hjelpe deg med å øke vekten, men det er viktig å holde D’øye glukose nivåer.

L’å legge til et protein eller fett når du spiser et karbohydrat, kan bidra til å øke kalorisk forbruk, uten at sukkernivået øker.

Eksempler på sunne karbohydrater inkluderer:

 • Helkorn
 • grønnsaker
 • bær
 • valnøtter
 • belgfrukter
 • frø

5. Spis mat rik på sunt mono og flerumettet fett

Velg sunne fettstoffer for hjertet, som solsikkeolje, hver gang du kan. L’å legge til en del av sunt fett for hver av måltidene dine kan hjelpe deg med å øke vekten uten å øke tomme kalorier.

Noen alternativer inkluderer:

 • Avokado
 • Olje d’oliven
 • rapsolje
 • valnøtter
 • frø
 • fett fisk, som laks og makrell

6. Få flere diettproteiner

Proteiner er nødvendig for å opprettholde muskelmasse. Gode ​​kilder inkluderer:

 • fisk
 • kylling
 • bønner
 • soya
 • egg

Snakk med legen din om riktig dose protein for deg, basert på din nyrefunksjon og alle gevinstmål. For eksempel, hvis du for øyeblikket spiser fra tre til fire gram protein om dagen, må du kanskje gi en fotball opp til syv gram.

7. Unngå kalori mat og drikke

For å øke vekten, må du spise minst 500 flere kalorier om dagen. Velg Calorie Rich Foods vil hjelpe deg med å nå dette målet lettere.

Men hvis du ikke kan overføre lavt kalori mat som selleri og salat, er det noen måter å øke antall kalorier på.

Hvis du elsker cruchiness av selleri, prøv å sette den i # 8217; kyllingsalat. Du kan også fylle en stamme med kremost eller mandelsmør, i stedet for å spise det normalt.

Du kan ikke gi opp salat? Du må ikke. Bare dryss på en PO & # 8216; av ost, frø og avokado skiver eller nyte blå ost dressing over.

8. Unngå fettfattige matvarer og drikkevarer

Du kan gjenopplive kalori matvarer, men lite fett eller fettstoffer er alltid vanskelig nei. De behandlede matene utveksler ofte fett med sukker, som mangler i næringsverdi.

De vanlige synderne inkluderer fettfattige kaker, kjeks, yoghurt og frosne appetittvekkere.

9. Klokt supplement

Kosttilskudd kan hjelpe med vektøkningen, spesielt hvis du ikke har L’appetitt å ansette nok kalorier. Søk etter kosttilskudd designet for å bidra til å bygge muskelmasse, som kasein eller pulverisert myseprotein.

Ta kontakt med legen din før du starter et tillegg og følg alltid instruksjonene på # 8217; etikett.

10. Forsterk treningen din med motstandsstrening

L’Motstandstrening med vekter og maskiner kan bidra til å øke magert muskelmasse og øke appetitten. Du kan også prøve Aquatic Resistance-treningen eller jobbe med medisinske baller.

Men å øke treningen din for å inkludere vekter betyr ikke at du må gi opp aerobic-aktiviteten. Hold bare i tankene at L’aerobic brenner mer kalorier og sørg for at du kompenserer med kostholdet ditt.

11. Hold styr på fremdriften din med en ukentlig vei

L’Den eneste måten å vite at du er smøring, veier. En ukentlig vei kan overvåke fremdriften din og hjelpe deg med å endre din nåværende matrutine, om nødvendig.

Hvis du tar nok kalorier, bør du begynne å se en økning på omtrent et halvt pund i # 8217; en ukes bue. Målet med en ukentlig økning fra en til to pund til du når målvekten.

Bunnlinjen

Hvis du har diabetes, kan du øke vekten. Du må øke kaloriforbruket på minst 500 kalorier om dagen, om ikke mer.

Snakk med legen din eller dietiker for å vite hvordan du kan få dette resultatet. De kan hjelpe deg med å sette vektmål, lage et matprogram og endre treningsrutinen for å forberede deg selv.