Hvordan kan jeg unngå å trekke inn meningitt?

Beskrivelse

MeningCocca meningitt er en potensielt alvorlig’potensielt alvorlig infeksjon som kan forårsake hjerneskade eller til og med døden. Det er ganske sjeldent, men kan være svært smittsomt. Fortsett å lese for å finne ut hvordan sykdommen sprer seg, hvordan du kan hindre det og hvilke forholdsregler du kan ta for å unngå det.

Slik sprer du meningitt

Meningicocca meningitt er oftere forårsaket av en type bakterie kalt Neisseria meningitidis. Av 1 hos personer 10 Bringe denne bakterien i nesen eller halsen uten tegn eller symptom på sykdom. Disse menneskene kalles bærere.

Vektorer kan infisere andre mennesker gjennom aktiviteter som:

  • Åpne munn kyss
  • Del mat eller bestikk
  • hoste
  • nysing

Folk som er mottakelige, kan utvikle en infeksjon av A’eksponering for bakterier som forårsaker meningitt.

L’infeksjon treffer det delikate stoffet som omslutter hjernen og ryggmargen. Dette tynne stoffet heter Meningi. Meningite Meningococcal er en alvorlig infeksjon av meningi og cerebrospinal væske. L’betennelse og hevelse i disse vevene kan utøve farlig trykk på hjernen eller ryggmargen.

En rettidig diagnose og behandling er avgjørende. Men symptomene på meningitt kan lignes på symptomene på andre sykdommer. Som et resultat, L’legehjelp er ofte forsinket.

MeningioCoccal meningitt kan behandles med antibiotika. Selv med en rask antibiotisk behandling, kan en person med meningitt ha alvorlige konsekvenser som kan vare hele livet. Slå folk kan gjennomgå et tap på # 8217; hørsel, lemmer eller evne til å tenke klart.

Forebyggende tiltak

Med innføring av nye vaksiner, unngår en’meningitt infeksjon i dag er mye enklere. De fleste barn mottar regelmessig meningokoccic konjugert vaksine. Den første dosen administreres vanligvis mellom 11 og 12 år. Et tilbakekallingsslag er gitt om fem år senere. En eldre vaksine kjent som meningokokkpolysakkaridvaksinen kan administreres til personer i løpet av 55 år. Unge i alderen 16 og 21 anses som mest utsatt for å få tak i meningitt.

Vaksinasjon lærer immunsystemet for å gjenkjenne proteiner på bakterier som forårsaker meningokoccal meningitt. Immunsystemet retter seg mot bakteriene. Det er imidlertid flere stammer av bakterier og vaksiner er ikke tilgjengelige for alle. Nåværende vaksiner kan forhindre de fleste vanlige stammer. Mens barn nå regelmessig mottar vaksine, kan de eldre ikke blitt vaksinert.

En ikke-vaksinert person som ble utsatt for meningitt, bør umiddelbart konsultere en lege. Legene vil ofte foreskrive en syklus av profylaktiske antibiotika. Denne typen antibiotika kan forhindre at sykdommen sprer seg inn i en nylig utsatt person. Selv om leger ikke kan bekrefte eksponeringen, foreskriver vanligvis antibiotika for å være sikker.

Også å praktisere en god hygiene kan hjelpe deg med å unngå skjermen. Meningekokker meningitt sprer seg vanligvis gjennom kontakt med spytt eller nasal sekreter av en infisert person. Prøver å unngå å dele drinker, bestikk eller andre gjenstander som kan inneholde spytt. Også, ikke kyss munnen din åpen med en infisert person.

Forholdsregler

Du bør se etter vaksinasjon før du går til noen regioner der sykdommen er vanlig. For eksempel forårsaker sykdommen ofte sykdomsutbrudd i # 8217; Sub-Sahara Africa.

Noen grupper har også mer sannsynlig å gjennomføre infeksjonen, inkludert:

  • USAs militære rekrutter
  • Universitetsmatriser som bor i sovesaler
  • folk med skadet eller manglende milt
  • Laboratoriearbeidere jobber regelmessig med n. meningitidis
  • Folk med en forstyrrelse kalt mangel på komplementkomponenter

Å gjøre deg vaksinere og praktisere god hygiene, kan du unngå meningokokkhinnebetennelse eksponering.