Hvordan kan jeg forhindre smerte under sex?

Spørsmål: Sex gjør vondt, selv når jeg overdriver med smøremiddelet. Videre føler jeg meg også ekstremt vondt og pruriginøs der borte. Alt dette ødelegger alt om sex, fordi jeg ikke kan føle meg på 100% rolig. Hjelp, hva kan jeg gjøre?

Å nei, dette er helt uakseptabelt & # 8211; Og for uakseptabelt mener jeg at du ikke bør forvente at sexet blir skadet, og at du bare skal stramme tennene dine og stå på det. Å være ubehagelig er det verste som kan skje under sex, men ikke C’Det er nødvendig å panikk.

Begynner fra # 8217; start. Snakk, selv om du føler deg nervøs eller flau. Du er ikke bare ansvarlig for smerten. For det andre, kontakt legen din eller bekkenbunns fysioterapeut for å sikre at du ikke har et dårlig tilfelle av gjærinfeksjon eller vaginal spasmer. Når du får den grønne måten at alt er klart, er dette det jeg vil at du skal konsentrere deg: Start din seksuell reise og omdanne hva det betyr å prøve Comfort and Pleasure & # 8211; for deg selv.

Jeg finner at folk er virkelig involvert i en svært begrenset definisjon av sex (for det meste penis-vaginale rapporter, siden penetrasjon ikke er nødvendig for å ha en orgasme). Men alle er forskjellige, og kaster deretter de forventningene ut av vinduet. For å få trøst, må du være villig til å eksperimentere, ta kontroll og bekrefte virkeligheten din.

Ta kalenderen din og bestill ukentlige avtaler med deg selv. Være åpen, nysgjerrig og uten frykt. For gleden av deg selv, finn ut hva slags følelser du liker mer og lær alt du kan på kroppen din. Vet hva som må være på plass for å få deg til å føle deg hjemme i kroppen din og lett.

Hva du trenger å føle deg avslappet og trygt? Hvis du finner ut at utforskningen av deg selv virker rart eller dum til begynnelsen, velkommen jeg de tankene og så la dem gå. Gjenta til deg selv: Jeg har det bra, jeg er et sensuelt vesen, og det er greit å føle deg fornøyd.

Som selvtillit øker, kan du til og med invitere din nåværende partner til å utforske med deg. Bestill 30 minutter i uken (minst) for å dele sensuell berøring og erotiske massasjer. I sin tur, med 15 minutter hver for å gi og motta berøring, starter først med den ikke-kjønnslige berøring. Denne søte incursjonen kan føre til sex, hvis du ønsker det.

Men husk, det er ren leting, utvidelse av kroppsbevissthet og å finne glede. Ikke c’det er mål for orgasme. Hvis du trenger litt hjelp til å starte, kan noen ganger en varm dusj, stearinlys for aromaterapi eller avslappende musikk bidra til å lindre spenning. Og samlet anbefaler jeg å ta en pause fra # 8217; seksuell aktivitet som kontinuerlig forårsaker smerte fordi, i lang tid å gå, kan opplevelsen føre til mer skade.

Hvis du åpner opp til disse endringene du vet, ikke snakk om det i soverommet mens du prøver å gjøre det. Det er bedre å ha disse samtalene under middagen eller under en tur. Poenget her er å skape et miljø der det erotiske selvfølelsen velkommen, ikke tvunget til å utføre eller respektere en «8217; annen definisjon av hva sex er sex.

Gjør noen små endringer i din mentalitet om hvordan du ser glede og hvordan du ser slippet inn i kroppen din, kan virkelig hjelpe deg med å nyte sex igjen.

Janet Brito er en Aasect-sertifisert seksuell terapeut som også har lisens i klinisk psykologi og sosialt arbeid. Han fullførte sitt postdoktorale stipend på Universitetet i Minnesota Medical School, et av de få universitetsprogrammene i verden dedikert til sexutdanning. Han bor for tiden på Hawaii og er grunnleggeren av Senteret for seksuell og reproduktiv helse. Brito dukket opp i mange salgssteder, inkludert Huffington Post, Thrive og Healthline. Nå det gjennom henne Dedikert portal eller Twitter.