Hvordan kan jeg forbedre livskvaliteten min med avansert CSCC?

Lære å ha avansert kreft kan vende din verden. Plutselig blir ditt daglige liv invadert av medisinske avtaler og nye behandlingsordninger. L’Fremtidens usikkerhet kan forårsake angst og bekymring.

Vet at behandlingslaget ditt dekker skuldrene dine. Jeg er en god ressurs for å kontakte når du føler deg overveldet. Her er noen andre ting du kan gjøre for å leve bedre med avansert hud scamocellulær karsinom (CSCC).

Behandlingen begynner

Den avanserte CSCC-behandlingen starter ofte med kirurgi. Legen din kan legge til stråling, kjemoterapi, immunterapi eller en kombinasjon av andre behandlinger, avhengig av stillingen og # 8217; kreftforlengelse.

Fjern kreft, eller så mye som mulig, kan du hjelpe deg med å forbedre ditt perspektiv. Det kan være en stor lettelse å vite at du har mer tid til å vente med familien din. Cure Cancer vil også hjelpe deg til å føle deg bedre generelt.

Kommuniser med ditt behandlingsteam

Avansert CSCC kan være en vanskelig kreft som skal behandles. Forstå alt du kan på kreften din og dine behandlinger, og vet hva du kan forvente, det vil hjelpe deg å føle deg mer i kontroll.

Være en aktiv del av behandlingslaget ditt. Still spørsmål når du ikke forstår hva legen din har anbefalt. Informer ditt medisinske team hvis du har bivirkninger eller andre problemer med behandling.

Vær den mest åpne og ærlige som mulig på hvordan du føler og om hva du trenger. Hvis du tror at legen din eller andre medlemmer av teamet ditt ikke tar deg seriøst eller etter dine ønsker, be om en annen mening om en annen mening.

Informert om rekonstruktiv kirurgi

Hvis legen din trenger å fjerne et stort lærområde, spesielt fra noen synlige del som ansiktet ditt, kan du legge igjen et åpenbart arr. Dette kan ha en god effekt på ditt selvbilde.

Det er måter å minimere L’# 8217; intervensjon. Først kan legen din bruke et lærgraft fra en og annen kroppsdel ​​for å dekke området.

Legen din kan også hjelpe deg med å minimere L’utseendet til arrene dine. Taping L’gravering mens helbredelse er en alternativet «8217. Hvis du allerede har et arr, kan steroid injeksjoner hjelpe deg med å smigre det og lasere kan standardisere farge.

Prøv avslappeteknikker

Å leve med kreft kan være veldig stressende. Avslappingsteknikker som dyp pusting, meditasjon og yoga kan bidra til å gjenopprette en følelse av ro og balanse i livet ditt. Øv noen forskjellige teknikker til du finner de som passer best for deg.

Du kan også finne avslapning i enkle daglige aktiviteter. Lytt til musikk, les en bok du elsker eller se en morsom film med venner for å slappe av.

ta vare på deg

Følg gode livsvaner er alltid viktig for å opprettholde helsen. Ta vare på deg selv er enda mer avgjørende når du har kreft.

Følg et balansert kosthold, prøv å trene hver dag og sov minst 7 til 9 timer hver kveld. Hvis du holder deg tilbake på et av disse områdene, spør legen din.

Vurdere palliativ omsorg

Behandlingene er ikke bare rettet mot å bremse kreft. Noen lindrer også symptomene dine og hjelper deg å føle deg bedre.

Palliativ omsorg er medisinsk behandling for symptomene dine. Det er ikke det samme med’hospice, som er L’end-of-life assistanse etter slutten av behandlingen. Du kan få palliativ omsorg sammen med din CSCC-behandling.

Du vil motta palliativ omsorg på et sykehus, en ambulatorisk klinikk eller hjemme. Palliative behandlinger for CSCCs kan inkludere radioterapi for å behandle smerte, blødning og åpne sår på huden.

Ta kontroll hvor du kan

Livet kan virke ganske vanskelig å klare når du har kreft. Gjenoppta kontrollen hvor du kan.

Informert om kreften din. Ta en aktiv rolle i dine omsorgsbeslutninger. Og kuttet ut av tiden hver dag for å gjøre de tingene du liker.

Få følelsesmessig støtte

Det er ikke uvanlig å føle seg engstelig, skremt eller til og med deprimert når du er diagnostisert med avansert stadiumkreft. Du kan bekymre deg for fremtiden.

Du trenger ikke å møte denne prosessen alene. Betrodd til folk nærmest deg, som din familie, din partner, barn, kolleger og venner.

Du kan også spørre legen din om å gi deg råd om en konsulent med erfaring i arbeid med mennesker som lider av kreft. Det kan være fint å laste ned dine bekymringer til noen andre.

Undersøk også støttegruppene for CSCC. Ditt onkologiske sykehus kan tilby støttegrupper, eller du kan finne en gjennom en’organisasjon som American Cancer Society. Det kan være trøstende å snakke med folk som forstår nøyaktig hva du passerer.

Ta bort

Å ha avansert kreft kan få deg til å føle deg ute av kontroll. Aktivt å delta i behandlingen kan hjelpe deg med å gjenvinne en del av den kontrollen og føle deg bedre om situasjonen din.

Mens du gjør alt for å behandle kreft, husk å ta vare på deg selv også. Ta litt tid å hvile, spis godt og gjør de tingene du liker. Ok å søke hjelp hver gang du føler deg overveldet.