Hvordan jeg kjørte under graviditeten (og hvordan du kan gjøre det også)

Å bringe et barn å henge bør ikke bety hengende løpesko på neglen.

Del på Pinterest

Dagen jeg tenkte datteren min, jeg løp en 10k & # 8211; det, for meg, det er ingenting. Jeg kjørte to maraton, dusinvis av halv maraton og jeg reiste tusenvis av miles uten belønning. L’trening, tross alt, er normalt for løperen.

Også, jeg var ikke gravid & # 8230; i det minste ikke ennå. Min mann og jeg ville ikke ha & # 8220; feiret & # 8221; Vår femte bryllupsdagen til sen kveld, men ting har ikke endret seg når to linjer på graviditetstesten min har blitt blå.

Jeg spurte min gynekolog hvis jeg kunne fortsette å løpe fra det første besøket.

C’Det var mange grunner til dette. Jeg lider av D & # 8217-forstyrrelser; angst og bipolar lidelse og # 8217; trening har vært (og fortsetter å være) terapeutisk.

Løpet støtter meg, beroliger kroppen og nervene. Tidligere kjempet jeg med kroppsdemorfisme og ofsed / Ednos. L’Øvelse hjelper meg å holde fokus på å leve en sunn livsstil, ikke besatt av vekt. Også, jeg ønsket å være den beste mulige versjonen av meg selv.

Jeg ønsket å gjøre alt for å beskytte meg selv og min baby.

Legen min var oppmuntrende. Han fortalte meg at jeg kunne løpe til jeg følte meg rolig. Du bør redusere avstanden og # 8221; sa, «8220, men gitt historien din, løp for 3 miles om dagen i orden. Faktisk er det fantastisk. Forbli aktiv vil hjelpe selv under arbeidskraft og fødsel. & # 8220;

Så jeg løp. Jeg kjøpte nye joggesko i første kvartal og nye bukser i den andre. Jeg senket mitt tempo og jeg gikk aldri ut uten en lett matbit eller en flaske D’vann. Jeg holdt også mitt løfte, og begrenset mitt løp til 45 minutter om dagen eller ikke. Og så var han i stand til å kjøre flere ganger i uken til min 38. uke.

Opptil 6 dager før levering.

Og & # 8216; trygt?

Selvfølgelig, det var veldig debatt på # 8217; fysisk aktivitet under graviditet. Kvinnelige veiingere blir regelmessig kritisert, crossfit trenere venter blir ofte undersøkt, og jeg kan ikke fortelle deg hvor mange rebell ser jeg mottok under mine løp på slutten av graviditeten. Ikke forespurt kommentarer, for eksempel & # 8220; det ser ikke trygt & # 8221; og & # 8220; du er ikke bekymret for å riste barnet?& # 8221; de var vanlige.

Men ifølge American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG), Ikke bare er det trygt for erfarne løpere fortsetter å løpe og trene under graviditeten, det oppfordres.

Når du er sunn og graviditeten din ikke er i høy risiko, kan øvelsen være en utmerket ting, siden det kan redusere ryggsmerter, lindre forstoppelse og redusere risikoen for å utvikle preeklampsi og diabetesgestasjonell.

Det fremmer også velvære og generell helse. Men Acog bemerker at det du kan og ikke kan gjøre fra person til person og graviditet til graviditet.

Det er viktig å diskutere øvelsen med din obstetrikere eller annet medlem av helsepersonellet ditt under de første prenatale besøkene og # 8221;, foreslås. Og det er akkurat det jeg gjorde. Jeg snakket med legen min og en gang gitt det grønne lyset, har jeg utarbeidet et program og et treningsprogram.

Når det er sagt, selv om jeg hadde godkjenning av legen min, følte jeg meg godt, og jeg visste fakta, jeg var fortsatt bekymret. Og hvis jeg sår meg selv eller (verste) mitt barn? Det var virkelig verdt å risikere en 4-kilometer løp?

Jeg hadde også gode dager og dårlige dager. Mine hofter vondt & # 8230; stadig. Jeg snublet i to anledninger, faller på hender og knær & # 8211; Ikke på magen & # 8211; Og minst en gang i uken (for ja, 38 uker) våknet jeg med kalven låst og fingrene på vridde føtter. Charley Horses slo begge bena. Selv de tibialforesatte var vanlige, selv om jeg har opplevd dem i årevis, og jeg tror de hadde lite å gjøre med graviditeten min. Men jeg fortsatte fordi jeg kunne.

Til tross for smerten, aktiviteten, holdt aktiviteten meg trygg fysisk og mentalt.

Klar til å kjøre?

Hvis du (som meg) du vil fortsette å løpe under graviditet, er det den beste måten å fortsette, fordi du ikke trenger å bytte løpesko med crocs eller glidende sokker.

Få godkjenning av en helsepersonell

Jeg vet, jeg vet: # 8217; Jeg har allerede sagt, men det er verdt å gjenta det. Du bør ikke starte og / eller fortsette en ordning med øvelser uten å snakke med jordemor eller jordmor.

Du vil sannsynligvis lide A’test flom og en fysisk undersøkelse til ditt første prenatal besøk. Fra disse evalueringene & # 8211; I tillegg til ditt bidrag til din livsstil, psykisk helse og løpende treningsregime & # 8211; Legen din kan hjelpe deg med å modellere en graviditetsrutine som fungerer for dine personlige forhold.

Bremser og vet hvordan du skal stoppe

Mange løpere (spesielt ryttere unna) gå. Tross alt, står overfor en maraton ikke bare en «8217; fysisk bedrift, det er mentalt. Men graviditet er en annen type rase, og du må være realistisk om dine forventninger og gi deg nåde. Så bremser og om nødvendig stoppet. Selv å gå er et godt alternativ.

Spis og fuktighet

Du visste at dehydrering kan forårsake falske travails eller sammentrekninger? Det er sant. Dehydrering kan forårsake Braxton Hicks. Gravide mennesker trenger også mer vann enn gjennomsnittet, siden vannet spiller en viktig rolle i den sunne utviklingen av barnet ditt og placenta.

Ta deretter med deg en flaske D’vann på hvert slag, uavhengig av avstand eller utetemperatur, og spis en post-treningsmat. Mine personlige favoritter inkluderte Cracker Graham med peanøttsmør og epleskiver med cheddarost.

Planlegg løpene dine intelligent

Det er alltid i din interesse å kjøre på godt opplyste veier, slik at du bruker reflekterende eller lyse klær og befolket steder.

Men hvis du er gravid, vil du også ønske å løpe der det er offentlige bad og / eller showcases med tilgjengelige fasiliteter. Stol på meg. Blæren din vil takke deg.

Lytt til kroppen din

Enten det er den første eller fjerde graviditeten, er en ting sikkert: å bringe et barn er vanskelig. Det er også uforutsigbart. Du vet aldri hvordan du vil føle meg langt fra minuttet, enn si dag etter dag.

Så hvis du har et treningsslag på kalenderen din, men du finner deg selv for sår, sliten eller syk for å feste dine spark, ikke gjør det. Noen ganger er det beste du kan gjøre for deg selv noe.

Kimberly Zapata er en mor, forfatter og supporter av mental helse. Hans arbeid viste seg på flere steder, inkludert Washington Post, Huffpost, Oprah, Vice, Foreldre, Helse og Scary Mommy & # 8211; å nevne noen få & # 8211; Og når nesen ikke er begravet i arbeidet (eller i en god bok), bruker Kimberly sin fritid i gang Større enn: sykdom, En ideell organisasjon som tar sikte på å styrke barn og unge voksne som sliter med psykiske helsemessige forhold. Følg kimberly opp Facebook eller Twitter.