Hvordan jeg fant støtte for å hjelpe til med å administrere min endometriose

Jeg var 25 da jeg ble diagnostisert for første gang L’endometriose. På den tiden giftet de fleste av vennene mine og hadde barn. Jeg var ung og singler, og jeg følte meg helt alene.

Mitt liv fra avtaler ble i hovedsak avbrutt av alle mine kirurgiske intervensjoner & # 8211; fem i tre år & # 8211; Og fra medisinske behov. På mange måter syntes det at livet mitt hadde blitt stoppet. Alt jeg har alltid ønsket å være en mor. Så når legen min foreslo at du følger fruktbarhetsbehandlinger før det var for sent, hoppet jeg først.

Kort tid etter feilen i min andre syklus av in vitro befruktning, annonserte mine tre beste venner graviditeter noen dager l’en fra # 8217; andre. Alle’Jeg var 27 år gammel. Fortsatt ung. Fortsatt singel. Jeg føler meg fortsatt så alene.

Å leve med endometriose øker risikoen for å oppleve angst og depresjon, i henhold til en gjennomgang av 2017 i Internasjonal Women’s Health Newspaper.

Jeg kom tilbake til begge kategorier. Heldigvis var jeg i stand til å finne støtte langs veien.

Folk til å snakke med

Jeg visste ikke noen i mitt virkelige liv han hadde behandlet med endometriosisen eller # 8217; infertilitet. Eller i det minste kjente jeg ikke noen om å snakke om. Så jeg begynte å snakke om det.

Jeg åpnet en blogg bare for å trekke ut ordene. Det tok ikke lang tid før andre kvinner som opplevde min egen kamp begynte å se meg. Vi snakket om. Jeg kom til kontakt med en kvinne i min stat at han hadde min alder og samtidig behandlet endometriose og infertilitet. Vi ble umiddelbart venner.

Ti år senere, min datter og jeg skal gjøre en Disney Cruise med denne vennen og hennes familie. Den bloggen ga meg folk til å snakke med og førte til en av mine nærmeste vennskap i dag.

Informasjon som legen min ikke hadde

Mens jeg skriver om bloggen, begynte jeg sakte å finne veien inn i nettgrupper av kvinner som omhandler endometriose. Der fant jeg mye informasjon som legen min aldri hadde delt med meg.

Ikke fordi legen min var en dårlig lege. Det er fantastisk og er fortsatt min ob-gyn i dag. Det er bare at de fleste ob-gyns ikke er spesialister fra Endometriosis.

Det jeg lærte er at kvinner som kjemper denne sykdommen, er ofte den mest informert om det. I disse online supportgruppene lærte jeg om nye stoffer, forskningsstudier og de beste legene å konsultere for min neste operasjon. Egentlig har det vært fra disse kvinnene som fikk en utsettelse fra legen, jeg sverger at jeg ga livet mitt, Dr. Andrew S. kokk, Vital helse.

Jeg har ofte skrevet ut informasjon fra online supportgrupper og brakte dem til min gynekolog. Jeg var på utkikk etter det jeg hadde brakt deg og snakket sammen. Har til og med foreslått ulike behandlingsalternativer til andre pasienter basert på informasjonen jeg tok deg i løpet av årene.

Dette er informasjon jeg aldri ville ha funnet hvis jeg ikke hadde søkt de gruppene av andre kvinner som håndterer endometriose.

Påminnelsen jeg ikke bare var

En av de største fordelene med disse gruppene var rett og slett å vite at jeg ikke bare var. Å være ung og steril, det er veldig lett å føle seg valgt fra # 8217; universet. Når du er den eneste personen du kjenner i daglig smerte, er det vanskelig å ikke falle i staten D’# 8220; fordi meg & # 8221;.

De kvinnene som var i mine egne kluter bidro til å hindre meg i å glide i samme fortvilelse. De var påminnelsen om at jeg ikke bare gikk gjennom dette.

Morsomt faktum: Mer jeg snakket om endometriose og infertilitet, flere kvinner i mitt virkelige liv utviklet seg for å fortelle meg at de opplevde de samme vanskelighetene. De snakket ikke om det med noen først.

Med endometriose som påvirker 1 i 10 Kvinner, det er svært sannsynlig at du personlig kjenner andre kvinner som tar vare på denne sykdommen. Når du begynner å snakke om det, kan de føle seg tryggere for å komme frem og gjøre det samme.

En kontroll over min psykiske helse

Jeg var en av kvinnene som møtte depresjonen og # 8217; angst på grunn av endometriosen. Å finne en terapeut var en av de viktigste trinnene jeg tok med å møte det. Jeg trengte å overvinne smerten min, og det var ikke noe jeg kunne gjøre alene.

Hvis du er bekymret for ditt mentale velvære, ikke nøl med å kontakte en profesjonell for å be om hjelp. Adressering er en prosess og noen ganger krever en ekstra guide for å komme dit.

Støtte ressurser du kan finne nyttig

Hvis du er ute etter støtte, er det noen steder hvor jeg kan gi deg råd til å starte. Jeg administrerer personlig en lukket online Facebook-gruppe. Det er bare komponert av kvinner, hvorav mange har behandlet infertilitet og endometriose. Vi ringer Landsbyen.

C’Det er også en flott Støttegruppe for endometriose På Facebook med mer enn 33.000 medlemmer.

Hvis du ikke er på Facebook eller du ikke føler deg komfortabel å samhandle der, filen Endometrose Foundation of America Det kan være en utrolig ressurs.

Eller du kan gjøre som jeg gjorde meg selv alle’start bloggen din og se etter andre som gjør det samme.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. En enslig mor for valg etter en rekke tilfeldige hendelser brakt til datterens adopsjon, er Leah også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile«Og skrev mye om temaene i # 8217; infertilitet, Dell’adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.