Hvordan ikke være sjalu: 12 tips og triks

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Sjalusi har et dårlig omdømme. Det er ikke sjelden å høre folk godt intensjon om å si ting som «8221; ikke være sjalu & # 8221; O & # 8220; sjalusi ødelegger relasjoner og # 8221;. Men hva gjør denne følelsen så ille?

Selv om det ofte er knyttet til sentimentalforhold, kan sjalusi oppstå hver gang du er bekymret for å miste noe eller noen som er viktig for deg. Dette er forskjellig fra # 8217; misunnelse, som innebærer ønsket om noe som tilhører noen andre.

Sjalusi kan føre til følelser av sinne, vrede eller tristhet. Men det kan ofte fortelle deg en eller to ting om deg og dine behov.

Her er en titt på noen måter å håndtere sjalusi og undersøke hva C & # 8217 er roten til dine følelser.

Tract det til sin kilde

& # 8220; hvis du får den ene tette av sjalusi & # 8221;, sier han Sarah Swenson, LMHC, «Spør deg selv hva C & # 8217, er på roten. Så ta skritt for å endre hva du ikke liker å få det du vil ha. & # 8220;

Undersøk dine følelser av sjalusi kan gi deg en’ideen om opprinnelsen:

 • Din søsters nye forhold forårsaker sjalusi fordi du ikke hadde mye lykke med avtaler, og du bekymrer deg for at du aldri vil finne den rette personen.
 • Fremme av kollegaen din gjør at du føler deg sjalu fordi du tror du ikke er god nok i arbeidet ditt for å få en kampanje alene.
 • Når partneren din begynner å bruke mye tid med en ny venn, føler du sjalu fordi det var det første skiltet du la merke til da en tidligere partner forrådte.

Uavhengig av det faktum at din sjalusi kommer fra usikkerhet, frykt eller bestått forholdsordninger, lær mer om årsakene kan hjelpe deg med å forstå hvordan du skal håndtere det.

Kanskje du har en åpen samtale med din veileder på hvordan du legger på sporet for kampanjen, du bestemmer deg for å prøve en annen tilnærming til avtaler eller snakke med din partner av dine følelser.

Ved stemme til dine bekymringer

Hvis handlingene til partneren din (eller andres handlinger mot din partner) forårsaker følelser av sjalusi, snakk med partneren din så snart som mulig.

Pro Point

Takle emnet av sjalusi når begge du kan dedikere en PO & # 8216; av tid til en produktiv samtale. Hvis det er mulig, prøv å unngå å legge inn et seriøst tema før du går i seng eller når du skal gå ut.

Din partner har kanskje ikke lagt merke til atferdenen eller kanskje ikke har innsett hvordan de følte seg om det. Dra nytte av muligheten til å snakke om grensene til forholdet du kanskje vil vurdere eller diskutere måter å holde forholdet ditt sterkt.

Hvis du stoler på partneren din, men du har tvil på grunn av de siste relasjonsopplevelsene, kan du prøve å finne noen måter som begge kan bidra til å forbedre situasjonen.

Hvis du føler deg nervøs alle’ideen om å nevne følelser av sjalusi, prøv å huske at de er helt normale. Din partner kan også ha prøvd sine følelser av sjalusi på et tidspunkt.

Snakk med en pålitelig venn

Sjalusi kan noen ganger gi deg en følelse av lett forvrengt virkelighet. Du kan spørre om den ikke-verbale flørten du har sett å ha virkelig skjedd.

Noen ganger kan uttrykke disse bekymringene til en tredjepart gjøre situasjonen mindre skremmende og hjelpe deg med å få et perspektiv.

Gi et vendepunkt i sjalusi

Sjalusi kan være en kompleks og sterk følelse, og du kan ikke føle deg veldig bra når de står overfor det. Men i stedet for å tenke på det som noe negativt, prøv å vurdere det, en nyttig kilde til informasjon.

Sjalusi, ifølge Swenson, forteller deg at C & # 8217 er en forskjell mellom hva du har og hva du vil.

Legger til at ukontrollert sjalusi kan bli til selvordre og skape en syklus som gjør at du føler deg privat. Men du kan kanskje klare det ved å identifisere det som nyttig informasjon som du kan bruke til å skape omstendigheter der dine behov er oppfylt.

Vurder det komplette bildet

Sjalusi utvikler seg noen ganger som svar på A’delvis bilde. Med andre ord kan du sammenligne deg selv, dine resultater og attributter med en idealisert eller ufullstendig visjon om noen andre.

Men du vet aldri hva noen passerer, spesielt når du bare ser på sosiale medier.

Din høyskolevenn med sine bilder på hennes Facebook og hennes ektemann i en eng, med en’luft så bekymringsløs og glad? Så vidt du vet, kjemper de hele veien og svetter kuler under den parrede plaid.

Øv deg takknemlighet for hva du har

En bit & # 8216; av takknemlighet kan gjøre mye. Ikke bare kan det redusere følelsene til sjalusi, men også lindre stress.

Du har kanskje ikke alt du vil. De fleste av oss gjør det ikke. Men du har sannsynligvis minst noe du vil ha. Kanskje du også har fine ting i livet ditt som du ikke forventet.

Dette kan hjelpe deg hvis du ser på den nye ekstravagante sykkelen til din venn, eller du vil at partneren din har brukt så mye tid med venner. Husk deg selv din robuste og pålitelige sykkel som tar deg der du må gå. Vurder fordelene ved å ha en partner som setter pris på verdien av # 8217; vennskap.

Også setter pris på de positive tingene i livet ditt som ikke gjelder sjalusi, kan hjelpe deg å forstå det, selv om livet ditt kanskje ikke er perfekt (men hvem er livet?), Har du fortsatt gode ting for deg.

Praksis coping teknikker for øyeblikket

Takle sjalusi Når du manifesterer det, vil du ikke hjelpe deg med å løse de underliggende årsakene. Men det kan hjelpe deg med å holde deg i sjakk som angst til du er i stand til å håndtere de underliggende problemene.

Distraherende oppmerksomhet fra sjalusi kan også hjelpe deg med å hindre deg i å handle basert på dine følelser (og gjøre noe som kan skade et forhold eller en «8217; vennskap).

Pause

Prøv disse strategiene for å distrahere deg selv fra sjalu tanker før de blir overveldende:

 • Skriv hva du føler.
 • Gå en tur.
 • Gi deg selv plass ved å forlate situasjonen.
 • Ta 10 minutter å gjøre noe beroligende.

Utforsk problemene nedenfor

Sjalusi som vedvarer og forårsaker angst, kan noen ganger være relatert til problemer med angst eller selvtillit, forklarer Vicki Botnick, Lmft. [8220; Lære å håndtere begge problemene kan automatisk hjelpe beroligende sjalusi.& # 8221;

En måte å håndtere lavt selvtillit består i # 8217; identifisere personlige verdier, for eksempel medfølelse, kommunikasjon eller L’ærlighet. Dette hjelper, ifølge Botnick, fordi det lar deg sjekke om du støtter disse verdiene i ditt daglige liv.

Det gir deg også muligheten til å legge merke til dine positive egenskaper og vurdere hva som er viktig for deg. Dette kan øke din følelse av selvtillit og kan bidra til å redusere forstyrrende følelser av mindreverdighet eller konkurranseevne.

L’Angst kan ha en serie symptomer som kan være vanskeligere å håndtere. Coping teknikker kan hjelpe (finne noen forslag her), men også terapi kan være et godt alternativ.

Botnick foreslår også å prøve en treningsbok på # 8217; angst som Den mindige måten arbeidsboken.

Bruk prinsippene for kognitiv terapi basert på bevissthet for å hjelpe deg:

 • Øk L’aksept av engstelige følelser slik at de ikke overvinne deg
 • Gjenkjenne uønskede eller forstyrrende tanker, slik at du kan utfordre dem og erstatte dem

Husk din verdi

Når sjalusi driver deg for å konfrontere andre, kan selvtillit ende opp med å ta et skudd. Ditt liv kan være ganske misunnelsesverdig for noen andre, tross alt. Men sjalusi kan få deg til å føle deg som om ingenting var bra nok.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Å utforske en mulig sammenheng mellom sjalusi og selvtillit har funnet tester som tyder på at sjalusi kan utvikle seg når du står overfor en trussel mot selvtillit.

Å bekjempe den knappe selvtillit:

 • Husk deg selv de tingene du gjør det bra.
 • Praksis l’selvmedfølelse (med andre ord, behandlet som du ville gjøre med en intim venn).
 • Øv daglig eller bytte uttalelser med partneren din.
 • Husk deg selv de tingene du setter pris på i din partner og i forholdet ditt.
 • Finn tid til å gjøre de tingene du liker.

Øvelsesbevissthet

Bevissthetsteknikker hjelper deg med å være oppmerksom på dine tanker og følelser mens du kommer uten å dømme dem eller kritisere dem. Øk din bevissthet om sjalusi kan hjelpe deg med å legge merke til følgende ordninger, inkludert ting som skjer før du føler deg sjalu.

Bevissthet kan også hjelpe deg med å føle deg mer rolig med sjalusi. For eksempel, kan hjelpe deg med å legge merke til og akseptere dine følelser av sjalusi for hva jeg er & # 8211; En del av din følelsesmessige opplevelse & # 8211; og gå videre.

Ikke døm sjalusi, eller deg selv for bevist det, du kan hjelpe deg med å hindre deg i å påvirke negativt.

Tid

Hvis du allerede har prøvd sjalusi, vet du sikkert at sjalusi forsvinner med tiden. Det kan virke mindre intenst etter at dine følelser står overfor, men det kan også redusere en gang at alt du var sjalu er over.

Sekund Undersøkelser som vurderte opplevelsen av sjalusi, folk er generelt mer sannsynlig å føle seg sjalu like før noe skjer, i stedet for etterpå.

Over tid er det også mindre sannsynlig at du føler at du trenger å sammenligne deg selv eller dine omstendigheter med noen andre. Men de positive følelsene du føler forblir.

Så, mens du kanskje føler deg sjalu ALLE & # 8217, nærmer deg bryllupsdatoen for din beste venn, neste dag ekteskapet kan du føle deg mindre sjalu og bare glad for din venn.

Snakk med en terapeut

Hvis du har problemer med å møte sjalu tanker alene, kan det være å hjelpe deg med å snakke med en terapeut.

Det er ikke alltid lett å snakke om sjalusi. Du kan føle deg enda mer ubehagelig i å dele disse tankene med noen du ikke vet. Men en god terapeut vil møte deg med vennlighet og medfølelse.

Også, de vet bedre enn noen andre som sjalusi er en, normal følelse som alle føler på et tidspunkt.

Botnick deler noen tegn som tyder på at det å snakke med en terapeut kan være nyttig:

 • Sjalusi fører til obsessive eller faste tanker.
 • Kjent tvangsadferd.
 • Sjalu tanker blir ukontrollable eller påtrengende.
 • Du har voldelige tanker eller impulser.
 • Følelsene av sjalusi utløser problematisk atferd, hvordan du følger din partner eller kontrollerer den hele tiden.
 • Sjalusi påvirker ditt daglige liv, hindrer deg i å gjøre de tingene du vil gjøre eller forårsake andre angst.

; Hvis du stadig trenger å kontrollere fôret på sosiale medier, er partnerens telefon eller hva du bruker folk lined opp av Starbucks, så kan du ikke lenger være tilstede i livet ditt, og dette er et problem / # 8221; konkluderer Botnick.

Sjalusi kan hjelpe deg med å fokusere på hvem (og hva) interesserer deg. Det må ikke forårsake problemer for deg eller dine relasjoner. Det kan til og med hjelpe relasjoner til å bli sterkere i noen tilfeller. Alt avhenger av hvordan du bruker den.