Hvordan hunden min hjelper meg med min som

Del på Pinterest

Da jeg ble diagnostisert for første gang ankyloserende spondylitt (AS) i 2017, ble jeg raskt tvunget til sengs innen 2 uker etter mine første symptomer. Alle’Jeg var 21 år gammel. I ca 3 måneder kunne jeg knapt flytte, forlot hjem bare for å gå til medisinske avtaler og fysioterapi.

Min som har en tendens til å påvirke nedre rygg, hofter og knær. Da jeg endelig var i stand til å flytte litt og # 8216; mer, jeg begynte å bruke en pinne til hjemmet og da jeg dro til venners hus.

Det er ikke så lett å være en 21 år gammel som trenger en pinne. Folk ser på deg annerledes og gjør mange spørsmål. Her er hvordan jeg lærte å akseptere det faktum at jeg trengte det og hvordan det hjelper meg med min som.

Godta at du trenger hjelp

En veldig vanskelig pille å svelge er det faktum at du trenger hjelp. Ingen vil føle en vekt eller noe går ikke inn i dem. Godta at jeg trengte hjelp, det tok lang tid å bli vant til.

Når du er diagnostisert med første gang, er du i en tilstand av fornektelse for en PO & # 8216;. Det er vanskelig å forstå det faktum at du vil være syk for resten av livet ditt, så jeg ignorerer det for en stund & # 8216;. Minst # 8217; det gjorde jeg.

På et tidspunkt begynner ting å bli vanskeligere å håndtere. Smerten, tretthet og ytelsen til de enkleste daglige aktivitetene har blitt vanskelig for meg. Det var da at jeg begynte å innse at jeg kanskje trengte hjelp med visse ting.

Jeg spurte min mor om å hjelpe meg med å kle seg fordi iført bukser var for smertefullt. Han ga meg også flasker sjampo og balsam mens jeg var i dusjen fordi jeg ikke kunne bøye meg. Små ting som de har gjort en stor forskjell for meg.

Jeg begynte sakte å akseptere å være kronisk syk og ber om hjelp var ikke det verste i verden.

Bestemmer hva slags mobilitetshjelp du trenger

Selv etter å ha akseptert det faktum at jeg trengte hjelp, tok det meg litt og # 8216; å bevege seg fremover og få meg hjelp til mobilitet. En av mine dyreste venner presset meg faktisk til å ta en pinne.

Vi tok en tur i sentrum og fant en vakker trepinne i en antikvitetsbutikk. Dette var push jeg trengte. Hvem vet når jeg gikk for å få en selv? Jeg ønsket også en, fordi det er den typen person de er.

Enten det er en pinne, en scooter, en rullestol eller en walker, hvis du har problemer med å få det første motet til å få hjelp til mobilitet, bringer en venn eller et familiemedlem. Å ha en venn av meg med meg, hjalp definitivt min selvtillit.

Få motet til å bruke din hjelp til mobilitet

Når jeg hadde min pinne, var det mye lettere å overbevise meg om å bruke det faktisk. Nå hadde jeg noe som hjalp meg med å gå når kroppen min er så ille, i stedet for å klamre seg til veggen og gå sakte for huset mitt.

Alle’Jeg er ofte praktisert for å bruke pinnen i huset mitt. I mine stygge dager brukte jeg det både hjemme og ute da jeg ønsket å sitte i solen.

Det var definitivt en god tilpasning for meg å bruke en pinne selv hjemme. Jeg er den typen person som aldri spør hjelp, så dette var et stort skritt for meg.

Som staven hjelper meg som

Etter å ha praktisert hjemme med min pinne, begynte jeg å ta ham hjem for venner oftere da jeg trengte det. Jeg ville bruke den her og der, i stedet for å håndtere smerte eller spørre vennene mine eller familien min for å hjelpe meg å klatre opp trappen.

Jeg kunne ha ansatt litt & # 8216; mer tid til å gjøre noen ting, men ikke stole på andre mennesker til å be om hjelp var et stort skritt for meg. Jeg tilbakekjøpte litt & # 8216; av uavhengighet.

Problemet med «8217; som og andre kroniske sykdommer er at symptomene går og sendes tilbake til re-oppkjøp. En dag kan smerten min være helt håndterbar, og den neste er i sengen, og jeg kan knapt bevege meg.

Derfor er det alltid godt å få hjelp til mobilitet klar for når du trenger det. Du vet aldri når du gjør det.

Pardo Steff er en freelance skribent som bor like utenfor Toronto, Canada. Det er en supporter av de som bor med kroniske sykdommer og psykiske lidelser. Elsker yoga, katter og slapp av med et godt fjernsynsprogram. Du kan finne noen av dine skrifter her Og på hans Dedikert portal, med henne Instagram.