Hvordan hunden min hjelper med min store depressive lidelse

Pasient og rolig, han ligger på sofaen ved siden av meg med en pote på knærne. Det er ikke scruple for min deprimerte karakter eller tårer på kinnene mine.

Vi er her fra kl. 07.30, da hans far dersom n & # 8217, gikk han. Det nærmer seg klokken 12.00. Til tider som dette skjønte jeg din ubetingede aksept av meg og min store depressive lidelse. Jeg kan ikke forestille meg at noen kan støtte meg bedre enn henne.

Waffle, kjent på internett som LUN eller Wafflenugget, kom fra oss alle’alder av åtte uker.

Det var Valentinsdag. Temperaturen hadde falt til 11 ° F negativ. Til tross for kulde, husker jeg sin glede. Hans ansikt opplyst med glede som han spilte på snøen. Han nikket for å bli med henne. Med fingrene i hender og føtter nummen, hoppet vi inn i snøen, inspirert av henne.

Den kvelden skrev jeg i min dagbok: «Og til gledehoppen om kaninen, som vi kunne motstå? Det ser ut til at du allerede vet hvordan du skal bringe lyset til # 8217; mørke. Min søte vaffel, denne lille fluffen. Bare åtte uker på jorden, og allerede min lærer. Jeg ser ikke # 8217; nå for å lære av hennes optimisme og takknemlighet i midten av min depresjon og # 8220;.

Hans ubegrensede entusiasme og kjærlighet til livet er et fyrtårn av håp for meg. Og nå, mens hans pote begynner å forsiktig slå benet mitt, vet jeg at det er på tide å overvinne smerten min. Det er på tide å stå opp og starte dagen.

Men jeg snu. Jeg prøver å unngå verden fortsatt litt & # 8216;. En overveldende følelse av frykt tar over tanken på å forlate sofaen. Tårer begynner å falle.

Vaffel vil ikke ha det. Det var tålmodig i fire timer, slik at jeg kunne behandle, føle og gråte. Han vet at det er på tide å overvinne smerte og vanskeligheter. Det er på tide å vokse.

Hopping ned fra sofaen med autoritet, skyver vaffel hodet mot kroppen min. Hodet etter hodet, hun order min ido ido di piumone.

Med exasperation vender jeg til deg og forteller henne: «Ingen baby, ikke nå, ikke i dag. Jeg kan egentlig ikke. & # 8221;

På denne måten ga jeg deg det han ønsket: tilgangen til ansiktet mitt. Han kveler i kjærlighet med slikker og kyss og tørker tårer. Holde visuell kontakt, installer venstre pote på meg igjen. Øynene hans sier alt. Det er nå, og jeg skal gi opp. & # 8220; ok, baby, du har rett.& # 8221;

Jeg står opp sakte, vekten av mitt hjerte og tretthet belønner meg. Mine første skritt virker ute av sted, et ekte uttrykk for # 8217; usikkerhet om at C & # 8217 er inne.

Men skrikende glede, vaffel begynner å hoppe. Jeg legger en fot foran # 8217; andre. Halen hans begynner å blinke med samme mengde kaos av en helikopterskovel. Begynn å bevege seg i en sirkel rundt meg og følg meg mot døren. Jeg lager et lite smil til hans støtte og oppmuntring. «Ja jente, vi står opp. jeg står opp. & # 8220;

I sprø og farget pyjamas av bava, og til tross for tårene i ansiktet, satte jeg crocs, jeg tar båndet og forlater huset.

La oss gå opp med bil. Jeg prøver å feste setebeltet, men hendene mine blinker. Frustrert, jeg brister i tårer. Vaffel setter meg poten på hånden og gni meg til å støtte. «Jeg kan ikke gjøre Waffy. Jeg kan egentlig ikke gjøre det. & # 8221;

Han gni meg igjen og licker kinnet mitt. jeg stopper. «Ok, igjen. jeg skal prøve.& # 8221; Og akkurat som dette, spenner på setebeltene. Vi er ute.

Heldigvis er det en kort tur. Ikke c’det er på tide å krype i tvil. Vi kommer i feltet (det samme feltet som vi går hver dag).

Vaffel flounce i feltet. Det er ekstatisk. Til tross for både det samme feltet, er hver dag et nytt eventyr. Jeg beundrer sin entusiasme.

I dag kan jeg knapt samle kreftene for å flytte. Jeg begynner sakte å gå vår banket bane. På himmelen ser mørke skyene ut og jeg frykter at en storm er på oss. Vaffel ser ut til ikke å realisere. Fortsett å løpe, snuse med entusiasme. Hvert par minutter stopper det å sjekke og presse meg fremover.

Passerer en’nå. Vi kom tilbake til utgangspunktet på syklusen, men på en eller annen måte virker ikke lenger det samme. Solen, som peeps i skyene, lyser høsthimmelen. Det er strålende.

Jeg setter meg ned for å se alt. Vaffel sitter på knærne mine. Jeg gni ham forsiktig og finne ordene til å takke henne.

, Oh waffy, jeg vet at du ikke kan føle eller forstå, men jeg forteller ham allikevel: Takk for at du bringer meg tilbake og denne gaven til en verden vi kaller hjem.& # 8221;

Gir meg et lite kyss på kinnet og en nuzzle. Jeg liker å tro at hun forstår.

Vi forblir sitter der for en bit & # 8216;, basker i lys med takknemlighet. Mens jeg fortsetter å ta det, begynner jeg å planlegge resten av dagen. Vi vil rense huset. Han vil følge meg mens jeg renser hyllene, jeg gjør min ball dans med støvsugeren og vasker fjellet med retter i vasken. Da tar jeg en dusj. Han vil sitte på badematten ved siden av meg, og venter på at han skal komme ut og sette opp friske klær av klesvask for første gang i løpet av uken. Etter det, vil jeg lage en omelett, vi sitter på bakken og spiser det sammen. Da skal jeg skrive.

Det er sannsynlig å begynne å gråte mens de utfører disse oppgavene. Men de vil ikke være tårer av depresjon, de vil være tårer av takknemlighet for vafler. Med sin konstante kjærlighet og selskap, bringer det meg tilbake til lyset igjen og igjen.

Vaffel aksepterer meg for hva de er; Han elsker meg for mitt mørke og mitt lys, og det er slik det hjelper med min store depressive lidelse.