Hvordan høre revumatoid artritt?

På’reumatoid artritt

L’reumatoid artritt (ra) oppstår når kroppens immunsystem feilaktig angriper sunt stoff. Dette påvirker belegget av kroppsleddene og forårsaker smerte i forskjellige deler av kroppen.

Mens L’Armer vanligvis treffer og føtter, selv de største leddene som albuer og knær kan påvirkes. L’Ar kan produsere en rekke andre symptomer, inkludert felles stivhet og respiratoriske vanskeligheter. Fortsett å lese for å se hva folk sier at de har hensyn til samliv med denne tilstanden.

Hvordan føle ra?

Leddsmerter

L’AR vises vanligvis gradvis, interessant de små leddene først og deretter sprer seg til de større leddene. I de fleste tilfeller manifesterer smerte seg på begge sider av kroppen.

Symmetrisk smerte i flere ledd er det som gjør L & # 8217, er forskjellig fra andre typer leddgikt. For eksempel vil du føle smerte i håndleddene, hender og knær både venstre og høyre.

Hvis du har RA, kan ledsmerter variere fra mild til moderat eller alvorlig. Noen ganger kan det virke som en forvrengning eller en knust bein. Noen områder av kroppen din kan også være smertefullt for berøring.

Felles stivhet

I tillegg til smerte, forårsaker denne sykdommen stivhet i de berørte leddene. Du kan ha problemer med å komme seg ut av sengen eller gå om morgenen på grunn av ankler, knær eller stive og ømme føtter. Denne stivheten er vanligvis verre om morgenen og kan vare 45 minutter eller mer.

L’Ar kan også utløse hevelsen av de berørte leddene. Langsiktig betennelse kan få deg til å føle deg fysisk utmattet.

Lav energi

L’Ar kan forårsake lav energi, spesielt når smerte hindrer søvn. Selv når du sover nok, kan du fortsatt føle deg trøtt eller trøtt.

Hvem vi er 80 prosent av folk med AR-stater å føle seg trøtt. Dette nummeret kan øke hvis du har andre forhold, for eksempel fedme, depresjon og hodepine. Du kan føle deg sliten eller ikke føler deg bra på dagen;.

Vanskelig å puste

Felles smerte er det vanligste symptomet på AR, men det er ikke den unike. L’Ar kan også påvirke lungene. Dette skyldes en langsiktig betennelse på 8217, kan forårsake arr i lungene, noe som forårsaker kortpustethet og kronisk tørr hoste.

Noen mennesker med AR utvikler lungeknuter eller unormalt lunge stoff (på grunn av betennelse), som kan vises i røntgenbilder. Nodulene er ofte godartede og kan variere i størrelse fra små som en ert til stor som en valnøtt. Generelt forårsaker de ikke smerte.

Urough huden

Hvis L’Ar treffer huden din, kan du utvikle knuter eller klumper av vev under huden. Du kan også utvikle en / 8217; utslett på grunn av A’betennelse rundt eller i blodkar.

L’Ar kan også forårsake øyeproblemer. Symptomene på’Eye Inflammation inkluderer:

 • Tørre øyne
 • smerte
 • rødhet
 • Følsomhet for lys
 • tåkesyn

Komplikasjoner og perspektiver for L’AR

L’Langsiktig betennelse kan også slå andre organer. Nesten 40 prosent av mennesker med reumatoid artritt eksperimenterer også symptomer i andre deler av kroppen, ifølge Mayo Clinic. Disse delene inkluderer:

 • øyne
 • hud
 • hjerte
 • lever
 • nyrer
 • nervesystemet

L’Ar kan øke risikoen for andre sykdommer eller komplikasjoner. Disse kan forårsake andre symptomer som virker som ikke er relatert til # 8217; AR, som tap av’hørsel eller uregelmessig hjerterytme.

L’Ar er en kronisk tilstand som, hvis ikke behandlet, kan forårsake deformerte og knyttede ledd. Små klumper, kjent som reumatoid noduler, kan utvikle under huden ved trykkpunkter eller andre områder som baksiden av hodebunnen. L’A øker også risikoen for andre forhold, for eksempel:

 • infeksjoner
 • lymfom
 • lungesykdom
 • Hjertproblemer
 • Perifer neuropati

Selv om L’AR påvirker folk annerledes, er prospekter generelt gode, så lenge du ser etter en behandling. Behandling kan ikke lindre hevelse og forverring, men kan redusere alvorlighetsgraden av symptomer og hjelpe deg med å nyte remisjonsperioder.

Behandling for RA

For tiden er det ingen kur for L & # 8217;, men mange behandlinger kan bidra til å kontrollere symptomer, begrense artikulær skade og legge til rette for en klinisk remisjon.

Før din diagnostiske lege L’AR, mer effektiv er din behandling. Nåværende behandlinger hjelper de fleste med AR å fortsette en sunn, aktiv og fungerende livsstil.

Dressing

I tilfelle min liten, benk smertestillende stoffer (OTC) eller ikke-steroid medisiner (fans) som L’ibuprofen kan gi lettelse. Legen vil trolig foreskrive antirifier antiriform medisiner sykdommen (DMARD) for å hindre utviklingen av sykdommen.

Dmards kan bidra til å redusere betennelse og derfor redusere hevelse og smerte. For mer alvorlig betennelse og smerter, kan du trenge modifikatorer til den biologiske responsen. Disse stoffene retter seg mot bestemte deler av immunsystemet og bidrar til å redusere betennelsen og forhindre felles skade og vev.

Kirurgi

Legen kan anbefale kirurgi hvis narkotika ikke hjelper. Under kirurgiske prosedyrer kan legen fjerne det betente leddbelegget eller reparere skaden på senene.

Fellesfusjonen bidrar til å stabilisere skadede ledd og for å lindre smerte. I noen tilfeller kan legen anbefale den totale utskiftningen av artikulasjonen og erstatte de skadede leddene med en protese.

Trening

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at øvelser som inkorporerer fleksibilitet og styrking kan bidra til å lindre smerte og forbedre daglig drift. Moderate øvelser som å gå, svømme og yoga kan bidra til å styrke leddene. Prøv å gjøre 30 minutters fysisk aktivitet minst tre ganger i uken.

Arbeids- og fysioterapeuter kan hjelpe deg med å lære øvelser for å opprettholde fleksibilitet i ledd og gi strategier for å gjøre hverdagen enklere og beskytte leddene.

Alternative behandlinger

Alternative terapier tar ikke sikte på å behandle Ar, men sikte i stedet for å lindre smerte, tretthet og andre symptomer. For eksempel kan fiskeolje kosttilskudd bidra til å redusere betennelse. Selv tillegget av andre kosttilskudd kan ha nytte. Disse kosttilskuddene inkluderer:

 • Svart currant olje
 • Borage Oil
 • Bromeline
 • Cat Claw
 • capsaicin
 • linfrø
 • gingko

Mange undersøkelser på urter og kosttilskudd for L & # 8217, men snakk med legen din før du tar noen. De kan samhandle med stoffene du allerede antar og forårsaker uønskede bivirkninger.

Når skal du se en lege

Ring legen din hvis du er irriterende eller hevelse til leddene. Legen din vil ta en komplett historie og vil undersøke deg for tegn og symptomer på A’inflammatorisk leddgikt som stivhet, hevelse, ømhet og smerte. Legen din vil også søke etter tegn på infeksjon.

Det er ingen enkelt test som bestemmer om du har ra. Legen kan utføre flere tester for å bekrefte en diagnose av AR. Disse testene inkluderer:

 • Kontroller blodet for spesifikke antistoffer som reumatoidfaktor eller # 8217; anti-CCP antistoff (cyklisk citrulinat peptid)
 • Ta prøver av synovialvæske for å lete etter betennelse eller infeksjoner
 • Leter etter betennelse (høy hastighet på sedimentering av erytrocytter eller avvisende c protein)
 • Bestill Imaging Test for å undersøke ledd og bein eller # 8217; bevis på betennelse eller skade på leddene

Noen ganger er røntgenstråler ineffektive i diagnosen av sykdommen. En magnetisk resonans eller en ultralyds ultralyd kan vise uregelmessigheter i leddene før røntgendringene vises.

Ikke vær redd for å ha en annen mening hvis du fortsatt prøver ubehag på grunn av din tilstand. En lege kan foreskrive nye stoffer hvis de antar ikke virker.

L’AR vises vanligvis i personer i alderen 25 og 50 år. Hvis du ikke er i denne aldersgruppen, bør du fortsatt konsultere en lege hvis du tror at du har symptomer på ra. I tilfelle av’AR, mottar du først behandling, desto bedre er resultatet.

Finne måter å håndtere og støtte

Snakk med de som er nær deg for din tilstand. Jo mer de vet hva det betyr å ha RA, jo mer kan de hjelpe.

Du kan også bli med i Healthline’s Facebook-fellesskap Lever med reumatoid artritt og del din historie eller spør råd. Å bli med i en støttegruppe er en god måte å lære mer om sykdommen, på metodene for å håndtere og nye behandlinger.

Du kan også finne lokale støttegrupper via Introspektiv leddgikt eller Leddgikt fundament.