Hvordan høre et hjerteinfarkt? 14 symptomer

Beskrivelse

Hvert år, ifølge estimater, har 735.000 amerikanere et hjerteinfarkt Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Et hjerteinfarkt oppstår når blodstrømmen til hjertet avbrytes betydelig eller helt, vanligvis fra en blodpropp som dannes etter å ha brøt plaketten i en «8217; koronararterie.

Plakettet består av LDL-kolesterol (lavdensitet lipoproteiner), fett og andre avfallsprodukter. Når en hard plakett bryter ut, blir en blodpropp raskt dannet. Hvis kluten er stor nok, vil det forstyrre blodstrømmen til hjertet ditt. Hjertevevet som varer for lenge uten oksygenert blod, vil dø, utsette en større risiko for hjertesvikt og andre komplikasjoner.

Mens hjertet angriper du så i filmer, og fjernsynet involverer vanligvis en person som strammer brystet for smerte, det kan være andre symptomer, som mangel på pust eller svimmelhet. Mange erfaringer A’bredt spekter av symptomer.

Menn og kvinner opplever ofte forskjellige symptomer, ifølge American Heart Association.

Måten du føler at et hjerteinfarkt kan være veldig forskjellig fra hvordan du følte for noen andre. Du kan kanskje utføre en samtale eller fullføre et måltid. Men du vil sikkert vite at noe er galt, selv om du ikke har en plutselig brystsmerter, eller du føler deg på svimlende punkt (et annet symptom).

Hvis du mistenker deg eller noen i nærheten av deg, har et hjerteinfarkt, ring 911. Ikke prøv å ta deg til sykehuset hvis du har hjerteinfarkt symptomer. Først får du behandling og gjenoppretter den vanlige blodstrømmen, desto mindre er skaden som kan forekomme i hjerte-stoffet.

Hvordan høre et hjerteinfarkt for en mann

Det klassiske symptomet på brystsmerter kan ikke være tilstede i hvert angrep av hjertet, men forblir det vanligste tegnet blant menn. Smerte er ofte beskrevet som en følelse av trykk eller klemme. Thoracic smerte har en tendens til å finne i midten av brystet, men kan advart av armhulen til armhulen.

Andre vanlige hjerteinfarkt symptomer på menn inkluderer:

 • kortpustethet, som noen ganger utvikler seg før noe annet symptom og kan være tilstede når de sitter eller beveger seg
 • ryggsmerter, som ofte beveger seg opp til nakken
 • Smerter i armen, typisk på venstre arm, men kan være i en eller begge armer
 • kjeve smerte som noen ganger føles som en sterk tannverk
 • kvalme
 • plutselig kald svette
 • Svimmelhet eller svimmelhet

Hvordan er et hjerteinfarkt for en kvinne

Det vanligste symptomet på infarkt hos kvinner er brystsmerter eller følelse av undertrykkelse. Kvinner kan også prøve smerte i den øvre delen av’Abdomen. Kvinner har også flere sjanser til menn å manifestere ikke-tradisjonelle symptomer, for eksempel:

 • tretthet, som kan vises i flere dager før andre symptomer og skape inntrykk av å ha innflytelse i stedet for et hjerteinfarkt
 • Smerte på toppen av ryggen som kan virke brennende, prikkende eller trykk
 • nakke smerte og kjeve & # 8211; Ofte uten brystsmerter (kjeve smerte kan falle sammen med et hjerteinfarkt fordi nerver som serverer hjertet og de som serverer kjeften er nær hverandre)
 • smerte, prikking eller irritasjon i en eller begge armer
 • Kvalme og oppkast
 • Mangel på pust, med eller smertefri bryst som kan manifestere seg til plutselig (som om jeg nettopp var ferdig med å løpe uten å bli flyttet)

Fordi noen symptomer, som kvalme eller tretthet, kan rapportere et hvilket som helst antall helse- eller sykdomsproblemer, bør du være særlig oppmerksom på andre mulige hjerteinfarkt symptomer.

Hvis du plutselig føler deg syk og du har problemer med å plukke opp pusten eller føle en sterk kjeve smerte, ring 911. Dì All’Operatør Du kan ha et hjerteinfarkt.

Kvinner er Overturned Se etter medisinsk hjelp til hjerteinfarkt symptomer. Mens kvinner har en litt lavere sannsynlighet enn menn for å få hjerteinfarkt før overgangsalderen, er sjansene i det vesentlige det samme etter overgangsalderen.

Stille hjerteinfarkt

For å gjøre ting enda mer komplisert, forekommer noen hjerteinfarkt uten tradisjonelle symptomer eller til og med uten tydelige symptomer. Disse såkalte stille hjerteinfarkt kan representere så mange Halvparten av alle hjerteinfarkt i USA.

Et stille hjerteinfarkt kan løses av seg selv hvis for eksempel kluten som blokkerer blodet, løses eller kommer av og absorberes i kroppen. Men et stille hjerteinfarkt kan fortsatt forårsake skade.

Hvis en lege oppdager at du hadde et stille hjerteinfarkt, bør du vurdere hjerterehabilitering og typen hjelp som mottar en annen person som hadde et hjerteinfarkt.

Et stille hjerteinfarkt kan oppdages måneder eller år etter at du har et elektrokardiogram (EKG) for å kontrollere hjertets elektriske system. Beviset på et hjerteinfarkt kan ofte ses i de elektriske diagrammene som er detektert av’EKG.

Hvor lenge er et hjerteinfarkt?

De første symptomene på et hjerteinfarkt, inkludert thorax smerte og kortpustethet, kan gå og komme. Symptomene varer ofte 10 minutter eller lenger.

En publisert studie Kritiske ruter i kardiologi Det har oppdaget at det er usannsynlig at symptomene som varer mindre enn fem minutter, indikerer et hjerteinfarkt, mens symptomene som varer mer enn fem minutter, bør tas alvorlig som tegn på et myokardinfarkt (den kliniske termen for et hjerteinfarkt).

Dette resultatet kommer imidlertid fra en enkelt studie. Så, hvis du har symptomer som varer mer enn noen få minutter, må du ringe 911.

Pre-Attack Symptomer på hjerte

Selv om et hjerteinfarkt er en plutselig hendelse, kan noen symptomer manifestere seg mildt og sakte.

Du kan føle deg uvanlig sliten i noen dager før, begynnelsen av mer alvorlige symptomer. Noen som har lidd et hjerteinfarkt, rapporterer følelser av angst og frykt selv i noen dager.

I perioden som før et alvorlig hjerteinfarkt, kan det også forekomme mild til moderat til en eller begge armer, sammen med mangel på pust og kvalme.

Du bør også forstå risikoen for hjerteinfarkt før en ekte begivenhet. Hvis du har en av følgende risikofaktorer, bør du være spesielt oppmerksom når symptomene vises:

L & # 8217;

Ring nødtjenester eller be noen om å følge deg med beredskapsrommet for et mistenkt angrep av hjerte kan virke som et drastisk skritt, spesielt hvis du ikke er sikker på hva som skjer. Men det er bedre å bli evaluert og motta et sertifikat av god helse i stedet for størst risiko for et hjerteinfarkt som ikke blir behandlet.

Symptomene som ser ut som et hjerteinfarkt, kan også rapportere andre forhold. Et angst angrep, for eksempel, kan forårsake brystsmerter, kortpustethet og svette. Selv om et angst angrep ikke er farlig for livet, bør det fortsatt evalueres.

Du bør ikke ignorere symptomene som ser ut som et hjerteinfarkt. De som har hatt et hjerteinfarkt, beskriver ofte en vag følelse av ubehag eller til og med ødeleggelse som ikke klarer å forklare. Stol på ditt instinkt og vær oppmerksom på alle signalene som kroppen din sender deg.