Hvordan høre et angrep D & # 039; astma?

Noe galt

I den kalde våren av Massachusetts All’begynnelsen av 1999 var jeg en del av A’andre fotballag kjører opp og ned i feltene. Jeg var 8, og dette var mitt tredje påfølgende år å spille fotball. Jeg likte å løpe opp og ned i feltet. L’Det eneste øyeblikket da jeg stoppet var å sparke den sterkeste ballen jeg kunne.

Jeg løp sprint på en spesielt kald og sugekopp da jeg begynte å hoste. Alle’Jeg trodde jeg trodde jeg hadde en forkjølelse. Jeg kunne si at C & # 8217, det var noe annerledes i dette, skjønt. Jeg følte meg som det var flytende i lungene mine. Uansett hvor dypt inspirert, kunne jeg ikke ta pusten. Før jeg skjønte at jeg var ukontrollabel.

Ikke en ting engang

Når kontrollen er gjenopptatt, var jeg rask til å gå tilbake til feltet. Jeg har rullet av og jeg tenkte ikke mye om det. Men vinden og kulde appellert ikke med overflaten av vårsesongen. Ser tilbake, jeg kan se hvordan dette har påvirket pusten min. Hosteangrep har blitt den nye standarden.

En dag, under fotball treningsøkter, kunne jeg ikke slutte å hoste. Selv om temperaturen kom ned, C & # 8217, det var noe mer enn en plutselig rystelse. Jeg var sliten og led, så kalt treneren min mor. Jeg forlot snart øvelsen slik at det kunne ta meg til beredskapsrommet. Legen gjorde meg mange spørsmål om pusten min, fra hvilke symptomer jeg hadde, og da de var verre.

Etter å ha samlet informasjonen, fortalte han meg at jeg kunne få astmaen. Selv om moren min allerede hadde hørt om det, visste vi ikke mye om det. Legen har skyndet seg for å fortelle min mor som # 8217; astma er en vanlig tilstand, og vi bør ikke være bekymret. Han fortalte oss at astma kunne utvikle seg i 3 åringer, og som ofte vises i 6 år gamle barn.

Et offisielt svar

Jeg har ikke fått en formell diagnose til jeg har besøkt en astma-spesialist om en måned senere. Spesialisten sjekket pusten min med en toppmåler. Denne enheten tillot oss å forstå hva de gjorde eller hva de ikke gjorde lungene mine. Han målte måten som luften melde fra lungene etter utånding. Han evaluerte også hastigheten som jeg kunne skyve luften ut av lungene. Etter noen andre tester bekreftet spesialisten at jeg har astmaen.

Min base lege fortalte meg at astmaen er en kronisk tilstand som fortsetter over tid. Han fortsatte å si at, til tross for dette, kan astmaen være en lett håndterlig tilstand. Det er også veldig vanlig. Av 7 prosent Amerikanske voksne har en diagnose av astma og 6.3 millionereller om 8.6 prosent av barn, CE L’de har.

Lær å leve med astmaen

Når legen min diagnostiserte meg for første gang astma, begynte jeg å ta medisiner han hadde foreskrevet meg. Han ga meg en tablett kalt Singulair for å ta en gang om dagen. Jeg måtte også bruke en flovent inhalator to ganger om dagen. Han foreskrev en kraftigere inhalator som inneholdt albuterol å bruke da jeg hadde et angrep, eller jeg måtte gjøre med plutselige vindkast.

ALLE’Begynnelsen gikk bra. Imidlertid har jeg ikke alltid vært flittig i # 8217; ta stoffet. Dette førte til noen besøk til beredskapsrommet da jeg var barn. Aldring, jeg var i stand til å sette opp i rutinen. Jeg begynte å ha mindre hyppige angrep. Da jeg hadde dem, var de ikke så alvorlige.

Jeg gikk bort fra trøtt sport og jeg sluttet å spille fotball. Jeg begynte også å bruke mindre tid. I stedet begynte jeg å gjøre yoga, løp på tredemølle og heve vekter hjemme. Dette nye operasjonsregimet har ført til færre astmaanfall i min ungdomsår.

Jeg dro til college i New York City, og jeg måtte lære å flytte med tiden som stadig utviklet seg. Jeg tilbrakte en spesielt stressende tid i løpet av mitt tredje år på skolen. Jeg sluttet å gjøre mine stoffer regelmessig og jeg ofte kledd på en feilaktig måte for tiden. Når jeg selv slitt shorts med tiden på 40 °. Til slutt har alt nådd meg.

I november 2011 begynte jeg å puste frantically og utvist slim med hoste. Jeg begynte å ta min albuterol, men det var ikke nok. Da jeg konsulterte legen min, ga han meg en nebulisator. Jeg måtte bruke den til å utvise overflødig slim fra lungene mine når jeg hadde et seriøst angrep D’astma. Jeg innså at ting begynte å gjøre seriøst, og jeg gikk tilbake på sporet med mine stoffer. Siden da måtte jeg bare bruke nebulisatoren i ekstreme tilfeller.

Cozivere med astma tillot meg å ta vare på helsen min bedre. Jeg fant veien å trene innendørs, slik at du fortsatt kan passe og sunt. Totalt sett gjorde det meg mer oppmerksom på helsen min, og jeg har etablert sterke relasjoner med min primærpleie leger.

Mine støttesystemer

Etter at legen min formelt gjorde meg diagnostisert med astma, fikk jeg en fin liten & # 8216; støtte fra familien min. Min mor har sikret at jeg tok min tabletter singulair og som brukte min floventinhalator regelmessig. Du sikret også at jeg hadde en albuterolinhalator på fingertuppene for hvert trenings- eller fotballkamp. Min far var flittig om klærne mine og var alltid trygg på at jeg var kledd tilstrekkelig for det stadig flytende klimaet i New England. Jeg kan ikke huske en tur til beredskapsrommet der de ikke var begge ved min side.

Imidlertid følte jeg isolert fra mine jevnaldrende da jeg var liten. Selv om astmaet er vanlig, diskuterte jeg sjelden problemene jeg hadde med andre barn som hadde astmaen.

Nå, samfunnet i’astma er ikke begrenset til ansikt-til-ansikt-interaksjoner. Flere apper, som Asmamd Og Asmasencloud, Gi regelmessig støtte for styringen av symptomene på # 8217; astma. Andre nettsteder, som AsthmacommunityNetwork.org, Gi et diskusjonsforum, en blogg og webinar for å veilede deg gjennom din tilstand og komme i kontakt med andre.

Lever med astmaen nå

Jeg bor med astma i over 17 år nå, og jeg la ikke mitt daglige liv opprørt. Jeg trener fortsatt tre eller fire ganger i uken. Jeg har fortsatt utflukter og tilbringer tid på den tiden. Så lenge jeg tar medisiner, kan jeg bla gjennom meg komfortabelt i mitt personlige og profesjonelle liv.

Hvis du har astma, er det viktig å være konsistent. Å holde seg i tråd med narkotika kan hindre deg i å ha langsiktige komplikasjoner. Symptomer Overvåking kan også hjelpe deg med å oppdage noen uregelmessigheter så snart de oppstår.

Lev med astma kan være frustrerende noen ganger, men det er mulig å leve et liv med begrensede forstyrrelser.