Hvordan holde vagina i 20, 30, 40 og 50 år

Når du har god bitene av kvinnen din, er kunnskapen makt

Akkurat som alt endres med alderen, selv din vagina. Mens naturlige endringer i styrken av bekkenbunnen og i tykkelsen på vulvarskinnet ikke forekommer fra # 8217; I dag i morgen, kan du være mer forberedt på at disse endringene er klar over når og hva som skjer.

Vi har konsultert kvinners helseeksperter og pålitelige ressurser for å fortelle deg hvordan vagina endrer seg gjennom livet ditt og hva du kan gjøre for å holde det i perfekt form. At du har 20 eller 65 år, som ber deg om kjønnshår eller graviditet, her er et tiårkjøring av tiår med skjeden din.

The Vagina of Years’20: En privilegert bekkenbunn

Del på Pinterest

Sex, l’bruk av prevensjonsmidler, graviditet og fødsel er alle faktorer som kan påvirke vagina over 20 år. L’Gjennomsnittlig alder for en amerikansk kvinne for å få det første barnet er 26 år, Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC).

Selv om flere og flere mennesker forventer opptil 30 år å ha et barn, Stater av vitenskapelig litteratur at, hvis det er basert på optimal fruktbarhet og generelle helse resultater, kan dine 20 år være den beste tiden å bli gravid. Vi snakket med Kara Earthman, Kvinnelig helse sykepleier (whnp), for å få en bedre forståelse av skjeden i løpet av dette tiåret.

Makt

Fargen på vulvarens hud vil variere i henhold til din unike genetikk, men generelt vil huden være tydeligere i dette tiåret som i de følgende tiårene «sier Earthman. Huden vil sannsynligvis ikke være tykkere som i årene på # 8217; ungdomsårene, så det kan virke mer subtilt enn jeg husker videregående skole.& # 8221;

Det pubic håret, men ikke thinen. Tvert imot sier han at han er helt utviklet i løpet av 20 år. Men åpenbart, hva som egentlig treffer der, om det er et landing eller et naturlig spor, avhenger helt av deg.

Før fødsel er bekkenbunnen på sitt Apex. Earthman forklarer: Women on Vent’år har få eller ingen problemer med svake muskler for de fleste & # 8221; sier. & # 8220; Det motsatte kan imidlertid være et problem. Noen ganger kan bekkenbunnsmuskler være for avhandling og sterk i løpet av denne tiden, noe som forårsaker smertefulle relasjoner eller vanskeligheter med bufferen og # 8220;.

Kjønn

Hvordan ting går blant arkene i løpet av dette tiåret? Ifølge Earthman har skjeden din generelt ingen problemer med naturlig smøring i løpet av dine 20 år. & # 8220; det eneste som kan påvirke dette er hvis du tar kontrollpiller, som kan redusere vaginal smøring.& # 8221; Legger til at selv seksuell libido og motstand er typisk på toppen nå.

Hvis du har lagt merke til en reduksjon i smøring siden du brukte prevensjonspillen, foreslår Earthman å kontakte legen din, siden overgangen til A’andre prevensjonsmarkedet eller alternativet vil ofte løse problemet. Det anbefaler også et smøremiddel, som god ren kjærlighet nesten naken smøremiddel for å hjelpe med innføring av smertefulle swabs og samleie.

For å beskytte deg mot seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), husk at 8217; kokosnøttolje anbefales ikke å bli brukt med latex kondomer. Hvis partneren din bruker en kondom, bør du også unngå oljebaserte smøremidler. De er kjent for å skade kondomer og forhindre at de fungerer som de skal.

Bil

I 20 år, spesielt i # 8217; det var sosiale medier, det er normalt å føle trykket for å gjøre noe for å forbedre utseendet ditt. Din vagina er ikke noe unntak.

& # 8220; & # 8216; Honolulu Floral’Det kan virke som en flott duft for skjeden din, men det er her at jeg ser yngre pasienter begår feil som kompromitterer deres vaginale helse & # 8221; sier Earthman. & # 8220; din vagina må ikke parfyme som en bukett med blomster.& # 8221; I stedet for å velge kunstig duftende produkter, anbefaler det å rengjøre skjeden med varmt vann og luktfri såpe hver dag.

Med andre ord, det forbeholder seg det boblebadet til duften av gresskar for dine groper.

Vagina i 20 år

 • FORCE: Den ideelle tiden for fødsel og optimal bekkenbunn.
 • Sex: Din prevensjon kan påvirke naturlig smøring.
 • Selv: Ikke legg dufter eller yoni egg i skjeden din!

The Vagina of Years’30: Kegels, Kegels, Kegels!

Del på Pinterest

Selv om skjeden din kan være fysisk forberedt ved fødselen i løpet av 20 år, betyr dette ikke at tjueårene faktisk har det største antall barn. For første gang noensinne har amerikanske kvinner på trettiårene blitt gruppen med Høyeste fødselsrate.

D’En annen del er det også mulig å begynne å eksperimentere med perimenopausen, perioden som går foran overgangsalderen, på 30 år.

Her er COS’Mer du kan forvente:

Makt

& # 8220; Pigmentering av vulvaen kan endres etter fødsel eller med alderen, som generelt blir litt mørkere & # 8221; sier Earthman. & # 8220; Pubic hår og # 8217; hud elastisitet er generelt det samme i dette tiåret sammenlignet med årene’20, selv om huden kan miste elastisitet og fett med L & # 8217;.& # 8221;

Han sier at en av de mest bemerkelsesverdige vaginale endringene er en reduksjon i styrken av bekkenbunnen. Fordi bekkenmuskler støtter blæren, livmoren og # 8217; tarmene, en myriade av problemer som urininkontinens (spesielt når den nyser, hoster eller ler), tarmforandringer, en følelse av vaginal tyngde og til og med prolapse (når uterus, blære , eller # 8217; tarmutslipp av sted) kan oppstå når styrken på bekkenbunnen går tapt med alderen. Vaginal fødsel kan intensivere disse symptomene.

Earthman legger til at hvis du føder vaginalt i 30 år, kan skjeden din ta litt tid til å helbrede enn dine 20 år.

Kjønn

Earthman forteller oss at ingen C’er mye forskjell mellom seksuelle libido og motstandsnivåer mellom 20 og 30 år. Imidlertid kan de ta et midlertidig baksete, muligens ved siden av barnets bilsete. Libido kan knyttes til livets omstendigheter, som kan være mer presserende i de 30 årene dine når du kanskje må håndtere et boliglån, barn og karriere, sier. Dette manglende evne til å ignorere andre ansvarsområder kan gjøre seksuell libido-følelse og motstand som om de hadde tatt et skudd & # 8221;.

For gravide eller ammende kvinner, bemerker Earthman at kroppen også kan komme inn i en midlertidig tilstand som ligner overgangsalderen, og forårsaker ubehagelige fysiske symptomer som vaginal tørrhet, som kan føre til smertefulle relasjoner.

I mellomtiden kan et smøremiddel, en vaginalkrem ved østrogenet foreskrevet av legen eller en vaginal fuktighetskrem som Replens langvarig vaginal feminin fuktighetskrem, hjelpe med vaginal tørrhet eller ubehag under den seksuelle aktiviteten.

Bil

Før og etter vaginal levering er den beste tiden å doble kegels som utøvelsen av bekkenbunnen. & # 8220; kegler, kegler, kegler!& # 8221; Understreker Earthman.

Kegels fysioterapi og bekkenbunn før og etter vaginal fødsel kan trene bekkenbunnsmusklene for å kontrakt og frigjøre mer effektivt, noe som forhindrer skade under fødsel, bidrar til å ombygge musklene etter fødsel og reduserer muligheten for blæreproblemer og alt’tarm, trykk og prolaps. & # 8220;

Hvis du tror at sexlivet ditt ikke har vært så spennende (eller eksisterende) etter en betydelig endring av livet, anbefaler Earthman å praktisere bevissthet, kanskje i form av meditasjon, yoga, dyp pusting eller selvhjelp, samt ærlig kommunikasjon . & # 8220; kommunisere åpent med partneren din er en viktig del av’være proaktiv om din følelsesmessige og fysiske helse.& # 8221;

Vagina i 30 år

 • Force: Den ideelle tiden til å starte L’kegels trening.
 • Sex: Bruk smøremiddelet hvis du oppdager en reduksjon i smøring.
 • Selv: Øvelsesbevissthet og kommunikasjon.

The Vagina of Years’40: Den ideelle tiden for mer sex

Del på Pinterest

Nord-Amerika overgangsalderen sier at de fleste kvinner opplever den gamle overgangsalderen mellom 45 og 55, med 51 som et media. Basert på disse dataene, vil mange passere for perimenopause i deres 40. I gjennomsnitt, perimenopause, som betyr «8216; rundt overgangsalderen’varer fire år før hele passasjen til overgangsalderen, selv om det kan være lengre & # 8221; sier Candice Vaden, WHNP.

Perimenopausa oppstår når østrogen nivåer reduseres sakte og sporadisk: forestill deg en graf med mange topper som pleier nedover over tid. Som et resultat, symptomer som livet kan oppstå som uregelmessige menstruasjonssykluser, blinker vaginal tørrhet og varme og modifiserer vaginaen din.

Selv om overgangsalderen kan pålegge, begynner noen kvinner selv i løpet av dette tiåret. I hovedsak kan dine 40 år være merket med fruktbarhet og slutten av fruktbarheten.

Makt

Nedgangen i østrogen fører til en reduksjon i blodtilstrømningen til skjeden og vulva, mindre kollagen i vulvar stoff og endringer i vaginal pH, bare for å nevne noen få «8221; sier Vaden. En kvinne kan legge merke til at hennes pubic hår er tynn, hennes vulva og skjeden har blitt mer tørket og hennes lepper [vises mer løs] på grunn av lavere fettinnhold.& # 8221; Understreker at disse perimenopausale symptomene er svært individualiserte: Noen kvinner legger knapt merke til mens andre opplever dem mer uttalt.

Vaden sier at kroppsvekten med de tidligere vaginale leveransen, kan også påvirke bekkenbunnen. Graviditet og vaginal fødsel satt for å teste bekkenbunnen, mens den stigende bukvekten setter under trykk & # 8221;.

Sammen med reduksjonen i østrogen nivåer kan noen av disse faktorene forårsake mindre tone i bekkenbunnen, som kan manifestere seg som et ufrivillig tap av urin eller vaginal prolaps. Vaden anbefaler å holde opp med Kegel-øvelsene og holde seg frisk for å holde styrken av bekkenbunnen. & # 8220; Selv øvelser som Pilates and Bar, som fokuserer på styrken av kjernen og bekkenet, er gode alternativer & # 8221; legger til.

I likhet med dine 30 år, hvis du blir gravid i løpet av 40 år, legger Vaden at skjeden kan ta lengre tid å helbrede etter en vaginal fødsel i forhold til før.

Kjønn

Her er hvor to vanlige symptomer på perimenopause kan påvirke sexlivet ditt: en reduksjon i vaginal smøring, spesielt under L & # 8217, seksuell spenning og generell vaginal tørrhet. I tillegg til å bruke et smøremiddel for å håndtere tørrhet, foreslår Vaden å gi lang tid for foreløpige og klitstimulering før rapporten. Hvis vaginal tørrhet vedvarer, legger den til at leger kan foreskrive en lavdosering aktuell østrogen krem.

Fysisk kan kroppen din ikke være den samme som når du var 20 år gammel. Med andre ord, det er helt normalt at sex er ledsaget av noen felles sprekker. Kvinner i forties kan finne at musklene og leddene aldring ikke samarbeider for visse stillinger og sier Vaden. & # 8220; Jeg foreslår at folk skal prøve nye stillinger som er lettere for ledd og muskler, som skjeen.& # 8221;

Bil

Hormonale symptomer, kombinert med andre som hot blits, stemningsendringer og søvnforstyrrelser, kan ha en negativ innvirkning på ditt ønske om fysisk intimitet. Tross alt, den siste tingen vi vil gjøre er å kose etter å ha våknet opp gjennomvåt om natten svette. Men ikke bekymre deg, det er naturlige rettsmidler for å lindre disse symptomene.

Men vårt favorittråd fra Vaden? & # 8220; Hvis du ikke bruker den, mister du det!& # 8221; hun sier. Vi tror ofte at vi må være i blomsten i årene som har sex, men det kan være motsatt. Å ha sex bringer ut vårt sunnere selv. Da kvinner i alderen og østrogen nivåer reduseres, kan vaginaen bli mindre elastisk, kortere og smalere, noe som igjen gjør forholdet ubehagelig. Dette er derfor å fortsette den seksuelle aktiviteten kan bidra til å forhindre endringer i størrelse og form av [LA] Vagina & # 8220;.

Det er sannsynlig at huden på vulvaen også begynner å tynne i denne perioden, så vær oppmerksom på aggressive scrubs og vær forsiktig med voksing, noe som kan skade huden. Dråpen i hormonelle nivåer modifiserer også pH i skjeden, så mengden av sunn vaginal flora reduseres & # 8221; sier Vaden. Dette gjør kvinner mer utsatt for vaginale infeksjoner og vulvar-hudinfeksjoner, som en probiotisk integrator for vaginal helse kan bidra til å kompensere & # 8221;.

Labdoor, A’uavhengig selskap som leder, rangeringer og rangering kosttilskudd basert på’produktet. Probiotisk supplement i form av kvalitet.

Vagina i 40 år

 • Force: øker øvelsene for sentrale muskler.
 • Sex: Prøv nye stillinger i soverommet.
 • Selv: Få en probiotisk for skjedenes helse.

The Vagina Years’50 og Beyond: Wisdom med L & # 8217;

De fleste kvinner er i postmenopausa eller begynner å eksperimentere i menopausale endringer når de går inn i 50-årene og sier Dr.SSA Erin Fagot, en WHNP utarbeidet av legen. & # 8220; L’Midopausal gjennomsnittsalder i USA er 51 år.& # 8221;

Selv om overgangsalderen tar endringer, kan du også føle deg sikker på at du allerede har samlet mange kunnskaper og verktøy for å ta vare på skjeden din i de foregående tiårene, hvordan du trener åpen kommunikasjon og bruker et godt gammelt smøremiddel.

Del på Pinterest

Makt

; Overgangsalderen endringer inkluderer pubic hår som blir radi og grå & # 8221; sier. Vulva, skjeden og cervice kan også bli mindre, mer blek enn farge og huden kan bli tynnere på grunn av østrogennivåer som fortsetter å redusere.& # 8221;

Selv om han er uvanlig for en kvinne å bli gravid eller føde 50 år, kan han fortsatt takle den fysiske effekten av graviditet og arbeid, som ligner på det som tidligere ble beskrevet av Earthman og Vaden. & # 8220; Noen ganger kan blæren, livmoren eller tarmen prolapse eller glide ut av plass i denne perioden & # 8221; sier Fagot. ; Hvis dette skjer, kan kvinner ha endringer i blærens funksjon eller # 8217; tarmen, eller en følelse av vaginalt trykk & # 8221;.

Sekund Mayo Clinic, Narkotika som vaginale østrogener, pessari, fysioterapi og kirurgi er muligheter for behandling av prolaps.

Kjønn

Siden østrogen nivåer fortsetter å redusere sakte i en alder av 50, kan du merke en vaginal smøring enda mindre. Over tid, Fagot sier at interiøret vaginale vev kan rive med penetrasjon fordi de ble så tynne, skjøre og dårlig smurt, som ofte forårsaker vaginal smerte og blødning med seksuell kontakt. , Men når kvinner utvikler seg gjennom overgangsalderen, har disse symptomene en tendens til å stabilisere seg og deretter opphøre og sier «8221; sier.

Opplev disse forurensende fysiske endringene (selv om det er naturlig) og smertefulle relasjoner, helt påvirker interessen din for å bli livlig. Hvis du prøver vaginal eller ubehag under sex, foreslår Fagot å ta det sakte, øke enda mer Preliminaries og fortsette å stole på et smøremiddel.

Også, intimiteten må ikke alltid bety samleie. Oralsex, onani, gni av kjønnsorganer eller # 8217; Introduksjon av en vibrator eller et sexleketøy i soverommet kan være like hyggelig.

Bil

I overgangsalderen sier Fagot at østrogenivået kommer ned til det punktet hvor de ofte forårsaker en økning i urinveisinfeksjoner (UTI) for noen kvinner. IVUS må behandles med et antibiotisk resept, som du kan få ved å besøke legen din eller klinikken din for akutt omsorg.

Som Earthman legger Fagot vekt på betydningen av kommunikasjon. Det første skrittet for å redusere disse symptomene snakker med din partner & # 8221; sier. & # 8220; la dem få vite hvordan du føler deg, uformell om disse endringene, og det er en normal del av aldringsprosessen.& # 8221; Det foreslår også å åpnes åpenbart dine seksuelle behov og hvordan de kan endres i forhold til tidligere tiår, som er normalt.

Vagina i 50 år og over

 • Force: Kegeling fortsetter og konsulterer legen din for smerte.
 • Sex: Øk preliminarene og ta det rolig.
 • Selv: Kommuniser endringer i din partner og legen din.

Selv om ord som «8220, reduseres & # 8221; og Tynning & # 8221; Kan brukes hyppigere med alderen i alderen, ikke glem: Visdom kommer også med alderen (sammen med et par grå pubic hår).

Selv om styrken på bekkenbunnen din naturlig kan redusere i livet ditt, vil kroppskunnskapen bare øke, og med dette verktøyet for å støtte banen du reiser. Uansett hvilket tiår du er.

Engelsk Taylor er en kvinnelig helse- og velværeforfatter basert i San Francisco. Hans arbeid dukket opp i Atlanterhavet, Refinery29, Nylon, Apartment Therapy, Lola og Thinx. Dekker alt, fra interne absorbenter til skatt (og fordi den første skal være fri fra den andre).