Hvordan holde sexet sterkt mellom 40, 50, 60 og mer

Sex, som vår kropp, endrer seg gjennom våre liv

Som våre helseendringer, endres sexendringer, fra måten vi liker hvordan vi gjør det.

Om oss er nå ikke hvem vi vil være i fremtiden. Enten du lærer å bli med partnere som er aldrende eller står overfor ulike helseproblemer, kan disse endringene i & # 8217 intimitet være gunstig og oppmuntre vekst med oss ​​selv og med våre elskere.

Det er tydelige fysiske endringer. Fordi folk med vaginal alder, skråner skjeden og krymper. Selv veggene i skjeden blir tynnere og en liten & # 8216; mer stiv. Mindre vaginal smøring er en annen mulig bivirkning av aldring. For noen med en penis, er erektil dysfunksjon eller en fasthetsforskjell være tilstede under ereksjonen.

Selvfølgelig er disse bare de vanligste generaliseringer, men det er ikke hele historien: Sex kan fortsatt gå sterk, i alle aldre.

Jeg snakket med ulike par og enkeltpersoner for nytten i deres sexliv. Her er hvordan stimulerende, positivt og tilfredsstillende sex mellom 20, 30, 40 og opp til årene, og 70 og mer.

20s

Chelsea, en 25 år gammel cis queer kvinne, sier sex har bestemt forandret seg og endret seg i løpet av 20 år. Å være den yngre jenta en & # 8220; veldig sørlig religiøs svart familie & # 8221;, hun vokste opp med sex som tabu.

På college var Chelsea i stand til å utforske sin queer identitet. Etter eksamen har hans sexliv flyttet videre fra # 8217; ideen om at det var et tabu. & # 8220; Jeg føler meg mye mer etablert i min identitet & # 8221; sier. & # 8220; mitt sexliv akkurat nå virker konsentrert om frihet, glede og tillit.& # 8221;

Etter slutten av sitt første alvorlige forhold begynte han å eksperimentere med Poliamore. Dette er når noen er romantisk involvert i mer enn én person på samme tid.

Jeg kom tilbake for å utforske knuten og utforske denne siden av meg selv med andre mennesker queer & # 8221;. Chelsea Vær oppmerksom på at det var veldig fritt å utrydde sine gamle meninger om sex, som bare inkluderte å ha sex med cisgender menn.

Da jeg spurte Chelsea av vanlige problemer i hans sexliv, svarer hun: Jeg tror ikke vi skaper nok et trygt sted for folk å diskutere hvordan noen av oss utdyper traumer gjennom # 8217; hypersexualitet uten stigma eller skam & # 8221;.

Som en enkeltperson forsøker han nå å være ærlig og forsettlig med seg selv, for å forstå hvorfor han har sex og hva han vil ha fra «8217;.

«Kommunikasjon er veldig viktig for meg, og ikke bare seksuelle taler. L’hele spekteret & # 8220; forklarer Chelsea.

Dessuten, for Chelsea er viktige små handlinger av ikke-seksuell tilbedelse. Fortsett å si det leter etter partnere som tar hensyn til hele kroppen hans.

; Hold magen min, kysser cellulitt på lårene mine, ikke kom deg bort fra kroppshåret mitt, etc. Lær mine erogene områder utenfor brystet mitt og min vagina & # 8221; sier.

30s

Andrew, 34, og Donora, 35, er et ektepar som beskriver deres forhold som en voldsom og overveldende brann, som om vi ble erobret og # 8211; Ut av kontroll på den beste måten & # 8221;.

Når det gjelder potensielle problemer med intimitet, sier Andrew at barrierer ikke har vært et problem i deres forhold. Forklarer at de føler seg, så sikre # 8217; en med den andre & # 8221; Og av denne grunn er seksuell kjemi naturlig.

Til spørsmålet om # 8217; # 8217; intimitet og nærhet til et forhold, sier Andrew: «For henne visste jeg ikke hva # 8217; intimitet. I det hele tatt. Han lærte meg å virkelig åpne. Han lærte meg å kysse! & # 8221;

Donora nevner L’app av tinder avtaler og som du tror det har & # 8220; bidratt til fallet av en dyp intimitet som kommer fra spontane møter som utvikler seg i noe mer & # 8221;.

Fortsett å si: Alt er så kodet nå, og det meste av det vi snakket om, er å forhøre og til slutt ødelegge Quell’ideen blir nye kreasjoner l & # 8221;.

For paret, Språkidee D’kjærlighet er veldig viktig. Andrew vet at språket i Donora’s Love er & # 8220; Erklæring ord & # 8221;, så sørg for at du fokuserer på dette og sørg for at du føler deg verdsatt.

Som for Andrew, & # 8220; Vi har mer eller mindre konkludert med at språket i Andrews kjærlighet er Feel & # 8221; sier Donora. & # 8220; Jeg prøver å gjøre så mye som mulig og å røre den på måter som gjør det føles verdsatt.& # 8221;

Språk av Dell’Kjærlighet er ikke bare for par. Inkludere venner og forhold til deg selv. De fem kategoriene inkluderer:

  • uttalelsesord
  • Servicehandlinger
  • motta gaver
  • Kvalitetstid
  • fysisk berøring

Selv om alle disse tingene er viktige, refererer folk vanligvis til en eller to de sterkeste. Det er nyttig å chatte med partneren din og med deg selv, på hva som sender mer for å jobbe på et intimt og varig forhold.

Donora og Andrew har tydeligvis funnet en måte å være monogamistisk og seksuelt vellykket sammen gjennom kommunikasjon og forståelse.

& # 8220; Vi er veldig hjelpsomme å bli åpnet og å akseptere noe om det, og jeg tror det er det viktigste, sier Donora. & # 8220;Dan Savage Han sa at i et langsiktig monogamisk forhold, «8220, må du bli gjennomvåt. En for den andre & # 8221; og jeg er helt D’enighet med denne & # 8220;.

40s

Layla * er polymorøs og sameksisterer med kroniske helsemessige forhold. Den har et heltidsforhold med et ektepar. Oppdag at sex har bestemt forandret seg gjennom hele sitt liv, observere: Jeg har nettopp blitt 40, men det er så annerledes enn mine tenåringer, 20 eller 30 år gamle. Jeg føler at jeg kjente kroppen min mye bedre. & # 8221;

Siden han vokste opp før Internett, hadde Layla ingen anelse om at de eksisterte Polyamorosa-relasjoner. «Jeg har alltid følt at monogamien lukker min seksuelle side fordi jeg ikke kunne flørt eller gå ut med noen. Jeg har internalisert så mye skam at jeg måtte være en fryktelig person som var overfladisk og overdreven seksuell og fortjente å være alene. & # 8221;

Men når han møtte kjæresten sin, klikket de to umiddelbart og hun ble presentert for sin kone. Han visste ikke hvordan han skulle være biseksuell og opplevde et tre-rate forhold for første gang. De tre ble forelsket umiddelbart etterpå.

& # 8220; er et lykke til å vinne lotteriet som jobbet i nesten fire år, og er noe for alltid for oss alle av oss & # 8221; forklarer.

Å være polyamorosate på 40 han bidro også til å la laya ut av sin boble. «Jeg føler meg mindre spent om hvordan jeg skal se. Kroppen min er mer fleksibel, og jeg kan nå orgasmen mye lettere nå at de er mindre stramt, men mer tonic fra praksis, hvis det er fornuftig! & # 8221;

Men med den miargianske encefalomyelitt (også kalt kronisk tretthetssyndrom), er en sjelden tilstand som kan gjøre hverdagslige aktiviteter umulig og post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD), Layla ofte for tretthet til å være seksuell. Jeg kan holde meg låst i seng i seks uker uten å kunne gjøre noe «8221; forklarer han.

Men du og dets partnere fant oppløsninger. Kjæresten min ligger ofte i sengen ved siden av meg mens jeg holder det og onanerer med en vibrator, eller kjæresten min og kjæresten min gjør meg sex når de har sex hjemme (jeg bor separat fra dem) og jeg inkluderer, forteller meg hva de vil gjøre når jeg er ganske bra igjen. & # 8221;

Å leve med en kronisk tilstand er ikke en Easy Business. En komplikasjon av følelser, følelser og mangel på fysisk ønske kan gjøre undertrykkende og nesten umulig sex synes. Layla mener at kvalitetstid er veldig viktig i sin triad, og når de tilbringer tid sammen, føler du den mest verdsatt.

; Vi sender også mange blogger og sextekster på seksuelle ting i disse periodene som en måte å diskutere hva vi skal gjøre etter, så er det fortsatt en’seksuell atmosfære, men ingen press & # 8221; sier det.

Layla har også vokst til å forstå de juridiske aspektene av Polyamorosa-relasjoner fra sin erfaring. «Han fikk meg til å tenke på fremtiden. Ikke c’Det er en sann måte å lovlig sanksjonere et forhold til et Poli og # 8220; sier. Partnerne mine er gift og kjæresten min, som er veldig praktisk og unperturbed, som tilbys til å være min person & # 8216; i nødstilfelle og nødstilfeller. Fordi jeg gikk bort fra familien.& # 8221;

Tatt i betraktning hans helse er en påminnelse om det faktum at, selv om de ikke er lovlig gift, er hun fortsatt en avgjørende del av ekteskapet.

For noen som bor med en kronisk tilstand, krever Layla kommunikasjon og forståelse. Selv om han kanskje ikke kan handle på sex når han er syk, snakker han med en av hans partnere om hvordan de kan kompromittere og kommunisere gjennom hans helseproblemer.

År’50,’60 og mer

Jenna *, 65, klarte ikke å ha penetrasjon fordi det gradvis ble veldig smertefullt, så umulig. Han er med sin partner i 35 år.

«Den slags sex er over, og det har vært lang tid nå, men jeg er ikke helt sikker på når det var L & # 8217, sist gang vi kunne ha rapporter. Jeg vet ikke om det aldri kommer tilbake. Jeg snakket om det med gynekologer, og jeg prøvde en rekke ting. Bruk nå en ekstraksjonsring, langsom frigivelse østrogener, i tre måneder om gangen. Hjelper med tørrhet, men det hjelper ikke smerte som jeg håpet, og forklarer Jenna.

Men Jenna og hans partner opplevde andre måter å ha sex på.

Jenna stole på hans vibrator. Ikke bryr seg, fordi han finner at sex med sitt leketøy er virkelig fantastisk. «Jeg har flere orgasmer, og det er ofte vanskelig å slå det av. Jeg elsker å føle meg og jeg liker å høre meg selv gå opp til den endelige tilstanden i mange variasjoner i en økt og sier. & # 8220; Noen ganger holder partneren min meg i armene mine mens jeg er i prosessen, og dette er vakkert, men det er også bra.& # 8221;

Jeg snakket også med Anna *, 62, en trans kvinne, og Tanya *, 70, som har vært sammen i fem år. Paret hadde også sin del av problemer med sex. Anna kjemper med lav libido og tanya kamp med vaginal tørrhet.

Men paret sier at dette ikke demper deres sexliv.

& # 8220; med en alder av fysisk smerte kommer, men jeg føler at smerte rømmer meg når jeg har sex med min partner & # 8221; forklarer Anna.

Begge kvinnene lider av leddgikt, men de har oppdaget at i avansert kjønn er blitt enklere. & # 8220; Det er ikke lenger et spørsmål om å utføre som da jeg var ung og # 8221; sier Tanya. «Med Anna kan jeg bare være, å nå’orgasme, live a’fantastisk intim opplevelse. Det er veldig søtt. & # 8220;

«Jeg gikk før du møter Tanya,» sier Anna, «og så lenge følte jeg meg usikker i kroppen min. Jeg var redd. Mitt forhold til Tanya er full av næring. Jeg føler meg så trygg i mitt firma med henne. & # 8220;

Sekund 2014 Studio, Kvinner i alderen mellom 40 og 65 som føler seg viktige sex er mer sannsynlig å forbli seksuelt aktive i løpet av sin alder. Årsakene til en nedgang i kjønn i denne perioden må vanligvis gjøre med anholdelsen av eggstokkene i produksjon av østrogen. Dette resulterer i:

  • tynnere vaginal belegg
  • Mindre smøring
  • svakeste vaginal elastisitet og muskel tone
  • Lengre spenningstid

L’Tilpasning til disse endringene, da de oppdaget Anna og Tanya, er et spørsmål om kommunikasjon. «Kommunikasjon er det som bundet oss alle & # 8217;. Vi fortsetter å kontrollere oss l’mer under sex, men nå kjenner vi for det meste kroppen til kroppen; andre & # 8220; sier Anna. & # 8220; sex er fortsatt spennende.& # 8221;

Sex forbedrer med l’alder

Det regnes ofte som et tabu å tenke på eldre mennesker som deltar i sex, noe som bidrar til negative tilnærminger og følelser mot relasjoner til eldre mennesker. Dette er imidlertid stort sett falskt og nesten morsomt å tenke på: når sex var begrenset til folk mellom 20 og 30 år gammel?

I en 2012 studie, To tredjedeler av kvinnelige deltakere, inkludert de som var 80 år, erklærte seg selv fornøyd med deres sexliv. Faktisk fant forskere at sex forbedrer seg med alderen: 67% av deltakerne hadde en orgasme & # 8220; mesteparten av tiden & # 8221; Under sex sammenlignet med yngre deltakere.

Endring kan lyser. Over tid kan vi lære mer om oss selv og andre. Med aldrende aldring kommer tilpasningen og tilpasningen og partnerne, fysisk helse, psykisk helse og ulike andre effekter som kan bidra til en og # 8217; intimitet.

Kosthold, trening, kommunikasjon og tillit er alle forskjellige måter å holde kjærligheten og sexlivet leve i løpet av tiårene. Husk at personlig glede og # 8217; virkelig Amor burde være i midten av motivasjonen din, uavhengig av din alder.

Når vi vokser opp med våre partnere og oss selv, lærer vi å oppdage og sette pris på kroppen vår mer. I løpet av tiårene endres vi, vi opplever, vi når orgasmen, og vi finner nye måter å elske på.

* Modifiserte navn på forespørsel fra Respondents. Intervju med Donora og Andrew utført av Carrie Murphy.

S. Nicole Lane er en journalist av kjønn og helse for kvinner basert i Chicago. Hans skrifter dukket opp på Playboy, Rewire News, Hellow, bredt, Metro UK og andre Internett-vinkler. Det er også en utøver visuell artist Som fungerer med nye medier, montering og latex. Følg den opp Twitter.