Hvordan holde seg våken på jobb: 17 tips

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Tretthet på jobb

Det ville ikke være fantastisk hvis du kunne ta en kort pause fra jobb for å ta en lur hver gang du føler at jeg trenger det? Dessverre er dette ikke virkeligheten for de fleste.

Tretthet til arbeid er vanlig om deltid eller heltidsarbeid, dag eller nattskift. Kan skade arbeidsytelsen din og gjøre arbeid mindre behagelig. Og i noen karrierer kan det være bestemt farlig.

Forslag til å holde seg våken på jobben

Hvis du sliter med å holde seg våken på jobb og kaffe, kutter det ikke, prøv noen av disse forslagene:

1. Gå en tur før arbeidet

Ta et pust D & # 8217, frisk luft og flytte kroppen før arbeidet kan hjelpe deg med å holde deg våken. En tur er spesielt effektiv for å øke klokken din hvis du gjør det når solen er høy.

2. Ta en lur før arbeidet

Selv om det ofte er umulig å ta en lur på jobb, gjør det før arbeidet kan hjelpe deg med å øke klokken din. Dette er et spesielt viktig forslag til skiftspillere, som kunne bli bedt om å jobbe i rart eller alternerende timer. Ta en lur i bare 15-20 minutter før arbeidet kan hjelpe deg med å forbedre klokken din under svingen.

3. Gjøre pauser for aktiviteten

Sitter eller stoppet for lenge, for eksempel ved skrivebordet eller kassen, kan få deg til å føle deg sliten. Forbli aktiv kan hjelpe deg med å føle deg mer våken og tenk tydeligere. Stå opp og foreta forretningsferier hvert par timer, hvis det er mulig. For eksempel, prøv å gå på kontoret eller arbeidsplassen mens du svarer på telefonsamtalen, eller prøv disse øvelsene du kan gjøre på pulten.

4. Hold lyset ditt

Hvis du jobber i løpet av dagen, må du holde skodder av vinduene åpne for å la sollyset komme inn. Hvis du jobber når det er mørkt eller det er mørkt, slå på lysene for å holde deg våken og våken.

5. Drikke vann

Nipper koffein kan gi deg et midlertidig energiforsterkning, men drikkevann under din tur er mye sunnere og er også effektiv for å holde deg våken. Dette skyldes at dehydrering kan gjøre arbeidskonsentrasjonen vanskeligere.

6. Drikk koffein Alle’Start av din tur

Konsumere litt & # 8216; av koffein alle din tur kan øke klokken din alle’start av dagen. Pass på at du bruker det bare alle «8217; begynnelsen av din tur, skjønt. Koffeinen for sent kan forstyrre evnen til å sove etter jobb.

7. Hold snacks på fingertuppene

Å spise sunne snacks i løpet av dagen kan bidra til å holde blodsukkernivået konstant og # 8217, oppmerksomhet gjennom dagen. Søk etter matvarer med en blanding av protein, karbohydrater og sunne fettstoffer. Gode ​​snackalternativer inkluderer:

  • Peanøttsmør og fullmalske kjeks
  • Mysli og yoghurt
  • Nøtter og frukt
  • Karotin og ost

Unngå å spise mat og drikke med tilsatt sukker, for eksempel godteri, energibjelker og brus.

8. Ta av veien lett

Det kan være vanskelig å konsentrere seg om komplekse aktiviteter når du er sliten. Hvis det er mulig, fullfør de enkleste aktivitetene når du er sliten, hvordan du svarer på e-post, lagrer dokumenter eller omorganiserer datamaskinens skrivebord. Vanligvis kommer energien din når du fullfører disse enklere oppgavene.

9. Bruk energiserende parfymer til å våkne opp

Hold duftende stearinlys eller en diffusor av essensielle oljer til skrivebordet ditt. Søk etter dufter som er sterke og energiserende, for eksempel jasmin, sitrus eller peppermynte mynte. Du kan også gni og # 8217; essensiell olje på hender og templer for å holde deg full av energi.

Kjøp nå en diffusor av essensielle oljer og essensielle oljer.

10. Aktiver noen spor

Lytt til høyt volum og energiserende musikk som rock eller pop noen ganger kan hjelpe deg med å øke energinivået ditt. Hvis du jobber i et fellesrom, må du sørge for at du bruker hodetelefoner, slik at du ikke forstyrrer kollegaene dine.

Endringer i livsstil for å gjøre det lettere å holde seg våken

Forslagene nevnt ovenfor er gode kortsiktige løsninger for å holde seg våken på jobben. Men for å være årvåken på langsiktig arbeid, må du gjøre noen endringer i ditt daglige liv.

Her er syv livsstilsendringer som kan hjelpe deg med å øke kvaliteten på søvn, noe som gjør deg lettere å holde seg våken på jobben.

1. Unngå lys før du går i seng

Produksjonen av melatonin av kroppen, som bidrar til å sove, påvirkes av lyset og Darkness & # 8217. Det kan være vanskelig, spesielt for shifters, unngå lys før du går i seng. Sollys kan få kroppen til å føle deg mer energisk når du prøver å slappe av.

Reduser lyseksponering før du går i seng ved å begrense tiden som brukes foran TV- eller mobilskjermbildet. Prøv også å bruke en maske for øynene eller hengende blackout gardiner på vinduene hvis sollyset holder deg våken når du prøver å sove.

2. Unngå å forbruke stimulerende før du går i seng

Ikke konsum koffein eller andre stimulanser i løpet av andre halvdel av din tur. På denne måten er det mye vanskeligere å sove før du går i seng.

3. Gjør ditt soverom stille stille

Slå av alle elektroniske enheter, for eksempel TV, og bruk øreplugger for å holde soverommet stille. Hvis nødvendig, bruk en hvit støymaskin for å kvele sterke eller irriterende lyder.

4. Gjør lur-delen av rutinen din

SET UP A NAP-programmet kan hjelpe deg med å justere søvn.

5. Begrense endringene dine på jobb

Endring av skift gjør det ofte vanskeligere for kroppen din å tilpasse seg. Begrenser disse endringene når det er mulig.

6. Vær oppmerksom på kroppen din når det gjelder trening

L’Øvelse er nyttig for å fremme søvn. Men for noen mennesker, trener du før du går i seng, kan gjøre det vanskeligere å sovne. For andre, L’trening kan ikke påvirke søvndiagrammene i det hele tatt. Kjenn kroppen din og hva som gjør at du føler deg bedre.

7. Unngå å røyke og drikke før du går i seng

Disse vanene kan gjøre det vanskeligere å sove og forbli i søvn.

Ansikt tretthet til å jobbe

Å føle seg trøtt på jobben kan gjøre arbeidsdagen mindre produktiv og mindre behagelig. Heldigvis er det ting du kan gjøre i dag for å hjelpe deg med å føle deg mindre søvnig og mer våken på jobben. Gjør noen livsstilsendringer for å fremme søvn etter jobb, vil hjelpe deg med å holde våken på jobben selv på lang sikt.