Hvordan holde seg våken hele natten: for arbeid, studie og mer

Noen ganger kan den fryktede natten ikke unngås. Kanskje du har en ny jobb som fungerer i nattskift, det er uken i finalen eller du organiserer en pyjamasfest. Uavhengig av årsakene dine, hold deg våken hele natten er vanskelig.

Human Sleep Models Følg Natural Circadian Rhythms. Dine sirkadiske rytmer er som interne klokker som påvirker måten du tenker, føler og oppfører seg om dagen. Circadian Rhythms er basert på lysstyrke eller # 8217; Mørkhet i ditt miljø.

Når hjernen din oppfatter mørket til utsiden, begynner kroppen å frigjøre et hormon som kalles melatonin. Melatonin gjør deg søvnig og forbereder kroppen din til å sove.

Å holde seg våken hele natten betyr å bekjempe denne naturlige prosessen, ikke bare vanskelig, men også usunn. Søvnmangel kan påvirke din evne til å lære og konsentrere seg. Det kan også være farlig. I 2013 minst C’de var 72.000 Automotive ulykker forårsaket av døsighet å kjøre.

Hvis du må være våken hele natten, kan følgende forslag hjelpe deg med å gjøre det trygt.

1. Øve på

Den enkleste måten å holde seg våken hele natten, tilbakestilles den interne klokken. Denne operasjonen kan ta opptil en uke, men det er mulig. Alle’Start kan du prøve en alvorlig døsighet, men kroppen din finner sted.

Hvis du går til natten om natten, gi kroppen din noen dager med praksis. Dine sirkadiske rytmer er fortsatt basert på lyse signaler, så sørg for at du sover i et veldig mørkt rom i løpet av dagen. Blackout gardinene og øyemasker er spesielt nyttige.

2. Koffeinert

Koffein er en stimulerende nyttig og kan øke klokken din. Bidrar til å bekjempe et av de naturlige stoffene som kroppen din frigjør for å forårsake døsighet.

utdanning De oppdaget at moderate koffeindoser (600 milligram [mg] eller mer enn fire kopper kaffe) kan forbedre din evne til å tenke og utføre lekser, men høye doser (900 mg eller mer) har motsatt effekt. Høye doser koffein kan forårsake symptomer som angst og tremor som gjør konsentrasjonen vanskeligere.

Å holde seg våken hele natten, ikke stole på en stor dose koffein. For mye kaffe kan forårsake magesykdommer. I stedet, prøv å ta flere mindre doser hele natten som espresso, koffeinpiller eller koffeindekk.

3. Men unngå energidrikker

Energidrikker inneholder variable mengder koffein, typisk ekvivalent fra en til fem kopper kaffe. De inneholder også guaranà, en ingrediens som også inneholder koffein, noe som gjør den totale mengden koffein høyere enn det virker.

Når du bruker energidrikker, er det vanskelig å vite nøyaktig hvor mye koffein er Ingerrand og ekstremt høye doser koffein kan være giftig. De er spesielt farlige hvis de blandes med narkotika eller alkohol. I 2011, mer enn 20.000 mennesker gikk til beredskapsrommet på grunn av energidrikker.

4. Ta en lur

Å lage en serie små sonnellini om natten kan hjelpe deg med å holde deg våken. Selv om det ikke er det samme som en hel natts søvn, kan Short Sonnellini være restauratører. Mest utdanning Night Shift-arbeidere oppdager at sleepers reduserer døsighet og forbedrer ytelsen.

Prøv å sove fra 15 til 20 minutter under en pause. Hvis du kjører om natten, stopper du for en kort lur.

5. Stå opp og flytte

L’Daglig trening hjelper deg med å holde et sunt søvnprogram, men Eksperter Anbefaler å unngå sen kveldsøvelse, hvis du vil sove godt om natten. Dette skyldes at kroppen din produserer mye energi når du trener, noe som kan holde deg våken.

Hvis du ønsker å holde deg våken hele natten, kan du prøve 30 til 40 minutter med aerobic trening. Hvis du ikke vil gjøre trening, prøv å stå opp og flytte rundt. Gå frem og tilbake i 10 minutter, ta en tur til det åpne eller gjøre noen hoppekontakter.

6. Finn strålende lys

Mørket skyver kroppen din for å frigjøre melatonin, et hormon som gjør at du føler deg trøtt. En studie Han oppdaget at bruken av intense nattlys og opprettelse av mørke i løpet av dagen kan hjelpe nattskiftarbeidere til å gjenopprette sine sirkadiske rytmer.

Finn en lampe som kan distribuere lyset mye i rommet. Søk etter en LED-pære som kan simulere sollys. Dette burde hjelpe deg å holde deg våken lenger.

7. Bruk enhetene dine

Dine elektroniske enheter, inkludert bærbare datamaskiner, tabletter, TV og telefoner, avgir noe som heter & # 8220; lyseblå & # 8221;. I følge National Sleep Foundation, Blått lys som sendes ut fra enhetene dine, kan forsinke frigjøringen av melatonin, Sovehormon. Dette kan hindre deg i å bli søvnig.

For å holde seg våken, bruk en enhet som du kan samhandle på. Prøv å spille videospill på datamaskinen eller nettbrettet. Jo mer blå lyset er nær ansiktet ditt, desto mer vil du føle deg våken.

8. Ta en dusj

Ta en kald eller lunken dusj kan hjelpe deg med å våkne når du begynner å trene. Hvis du ikke vil ta en dusj, spray ansiktet ditt med kaldt vann kan hjelpe deg. Vask tennene dine kan få deg til å føle deg hvile.

Gjenopprett forsinkelsen neste dag

Hold deg våken hele natten er ikke bra, og bør gjøres som en siste utvei. Etter å ha blitt våken hele natten, vil du føle deg veldig trøtt. Prøv å gjenopprette søvn neste dag.