Hvordan holde seg slank i overgangsalderen?

Hva skal man spise i overgangsalderen?

Kostholdsplan i overgangsalderen

Mettet fett bør unngås. I overgangsalderen anbefales karbohydrater fra frukt, bønner, belgfrukter, ris og fullkornsprodukter. I tillegg bør fisk, fjærfe og skummet melkeprodukter spises for å få nok proteiner. Grønne bladgrønnsaker og frukt bør spises for å sikre jerninntaket.

Kan man bli svimmel i overgangsalderen?

Plutselig uforklarlig svimmelhet i overgangsalderen sies å være assosiert med et fall i østrogennivået. Følelse av utmattelse er også vanlig i overgangsalderen. Forskning viser at 25% av kvinner opplever tretthet i overgangsalderen.

Hvordan bli kvitt hetetokter?

Drikk mye vann, gjerne isvann. Vær forsiktig med sterkt krydret mat, alkohol og kaffe. Sengetøy i naturmaterialer, som for eksempel bomull og silke, absorberer svette bedre enn syntetiske stoffer. Unngå å røyke – dette kan redusere hetetoktene.

Hvordan påvirker overgangsalderen vekten?

Vektøkning er et vanlig symptom på overgangsalder og er helt vanlig i, under og etter menopausen. Som en del av aldringsprosessen vil muskelmassen bli mindre og fettmassen øke. Reduksjon av muskelmasse fører til lavere forbrenning som igjen fører til vanskeligheter med å holde en stabil vekt.

Hva er Hormonplaster?

Dette er medisiner som virker i underlivet, men også i kroppen forøvrig. Derved motvirkes hetetokter og forandringer i skjelettet. Preparatene tas i form av tabletter eller hormonplaster.

Hva fremkaller hetetokter?

Redusert hormonproduksjon er antatt å være årsaken til hetetokter. Endringer i hormonnivåene kan oppstå som et resultat av kreftbehandling, spesielt behandling av kreft i eggstokker, livmorhals, livmor, prostata og bryst.

Hvilke vitaminer bør man ta i overgangsalderen?

– Kvinner i overgangsalderen mister sin naturlige østrogenproduksjon, og er sårbare for benskjørhet. Så det er viktig å få i seg nok kalsium og vitamin D, sier hun.

Hvordan slanke seg etter 40?

Dersom du ønsker å gå ned i vekt, bør kroppen forbrenne mer kalorier enn det den forbruker. Men selv om det er mulig å forbrenne en betydelig mengde ekstra kalorier gjennom trening, er det også mulig å kutte ned på den andre andelen ved å redusere innholdet av kalorier i kostholdet.

Hva kan være årsaken til svimmelhet?

Det kan være mange årsaker til svimmelhet. Feber, lidelser i hjernen eller lillehjernen, øyesykdommer, lidelser i halsvirvelsøylen, blodmangel, hjerte- eller lungelidelser, forstyrrelser i andre indre organer, bivirkninger av medisin, psykiske tilstander og sykdommer i balanseorganet i det indre øret.

Hva slags plager kan kvinner få i overgangsalderen?

De vanligste symptomene i overgangsalderen er hetetokter og svettetokter, eller nattesvette, blødningsforstyrrelser, hjerteklapp, urinveisplager og tørr skjede. I tillegg opplever mange psykiske symptomer som irritabilitet, humørsvingninger og nedstemthet.

Kan man bli kvalm i overgangsalderen?

– Hvis en kvinne ikke lenger har menstruasjon og har symptomer som nattesvette, hetetokter, hjertebank, svimmelhet og utilpasshet, er det i hovedsak overgangsalder kvinnen har, sier Willumsen.