Hvordan holde seg konsentrert: 10 forslag til å forbedre konsentrasjonen og konsentrasjonen

Del på Pinterest

Hvis C’det er noe vi nok kunne bruke mye mer, det er evnen til å konsentrere seg. Men for å fortelle deg å være fokusert på en oppgave, spesielt trivial, er det ofte mye lettere å si enn å gjøre.

Gode ​​nyheter? Det er flere teknikker som kan hjelpe deg med å fokusere på oppgaven du står overfor. Hvis du trenger hjelp til å holde konsentrert, prøv en eller alle disse forslagene.

1. Distralations

Først: Du må eliminere distraksjoner. Selv om du ikke kan slette alt, kan du gjøre en innsats for å redusere eller eliminere så mange flere distraksjoner som mulig.

Start med enkle ting som:

 • Overfør til et rolig område
 • Deaktivere telefonvarsler eller helt slå av telefonen
 • lukker døren til kontoret ditt
 • Å si til de som omgir deg for ikke å distrahere deg i en viss tidsperiode
 • Lukking av programmer eller apper som ikke er avgjørende på datamaskinen din

2. Kaffe i små doser

Drikke kaffe eller andre drikker som inneholder smådose koffein kan ha en positiv innvirkning på konsentrasjonskapasitet, ifølge en 2010 studere.

Nøkkelen til å utnytte egenskapene til kognitiv koffeinforbedring er å konsumere den i moderasjon. Hvis du drikker for mye, kan du ende opp med å føle deg engstelig eller nervøs, noe som vanligvis reduserer din evne til å bli konsentrert.

3. Practice Tomat Teknikk

Å holde konsentrert hjelper deg med å gjøre mer tid. Selv om det virker ganske enkelt, er det ikke alltid lett å sette i gang. Så neste gang du sliter med din evne til å være oppmerksom på, kan du prøve filen Tomat teknikk.

Denne timingsmetoden hjelper deg med å trene hjernen din for å holde seg i aktiviteter for korte perioder. Slik fungerer det:

 • Sett timeren i 25 minutter og ta på jobb.
 • Når summeren spiller, ta en 5 minutters pause.
 • Så sett timeren igjen og gå tilbake til jobb.
 • Etter å ha kjørt fire runder, kan du ta en lengre pause, ca 20-30 minutter.

4. Blokkere sosiale medier

Hvis ideen om en pause fra jobb er å sjekke Facebook eller Instagram hvert 5. minutt, kan du vurdere en «8217; app som blokkerer sosiale medier.

Det er flere apper som fungerer for telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. I tillegg til sosiale medier, tillater noen av disse destruktive programmene deg også å blokkere online spill, samt apper og nettsteder som YouTube, Netflix, Amazon, Twitter, tekstmeldinger og til og med e-post.

Noen av de mest populære sosiale medierblokkene inkluderer frihet, appblock, focusme og fokus.

5. Mate kroppen din

Vi vet alle hva som skjer når & # 8220; krok & # 8221; streik. Denne fryktelige kombinasjonen av sult og sinne er en av de viktigste feilene.

Så for å holde hjernekonsentratet, dine energinivåer og dine følelser i balanse, sørg for at du ikke forsinker eller hopper over måltider.

Prøv å balansere magre proteiner, komplekse karbohydrater og sunne fettstoffer for å bli drevet. Lag en matbit med frisk frukt, grønnsaker, valnøtter eller frø hvis du er sulten mellom måltider og sørg for at du holder deg hydrert med mye vann.

Og for et ekstra løft, Harvard Medical School Han sier å inkludere noen av disse & # 8220; beste matvarer for sinnet & # 8221; På dagen din:

 • grønne bladgrønnsaker som kål, spinat og brokkoli
 • Fisk som laks
 • bær, som blåbær, jordbær, bringebær eller mer
 • valnøtter
 • Te og kaffe til koffein, i moderasjon

6. Tilstrekkelig søvn

Det er ikke en hemmelighet at de fleste amerikanere mangler søvnavdelingen. Selv om noen minimum søvnkvelder er gode, kan ikke nok sove de fleste ukene i uken ha en negativ innvirkning på både kort og langtidsminne, samt på konsentrasjonskapasitet.

De Anbefalt søvnmengde For voksne i alderen 18 til 60 er det 7 eller flere timer en natt. De eldre kan ta opptil 9 timer om natten.

For å forbedre søvnhelsen din, prøv:

 • Unngå koffein som inneholder drinker etter lunsjtid.
 • Slå av alle elektroniske enheter A’nå før du går i dvale. Lyset av disse enhetene kan stimulere hjernen din og hindre deg i å føle seg trøtt.
 • Ta deg tid til å slappe av. Les en bok, ta et varmt bad, lytt til avslappende musikk.
 • Hold soverommet friskt og stille. I følge Cleveland Clinic, En ideell temperatur er mellom 60 og 67 ° F (15.6 og 19.4 ° C).

7. Sett en smart linse

Hvis din mangel på konsentrasjon er resultatet av å føle seg overveldet av et komplekst prosjekt, prøv å bryte det i mindre deler og koble de mindre trinnene til den smarte formelen.

Smart er for:

 • Spesifikk. Hva du trenger å gjøre nøyaktig?
 • Målbar. Slik overvåker du fremdriften din?
 • Oppnåelig. Det er realistisk? Kan gjøres innen fristen?
 • Relevant. Hvordan passer det generelle plan eller alle’større mål?
 • Tidlig. Når du trenger å gjøre det?

Når du tar et bredt og komplekst prosjekt og deler det i mindre og mindre aktiviteter, kan du øke din evne til å fokusere og fokusere på bestemte aktiviteter. Dette er fordi du finner deg selv med mål du føler at du virkelig kan nå.

8. Vær mer bevisst

Ditt sinn har en tendens til å vandre vekk fra hvor det skal være? Ikke bekymre deg, sikkert er du ikke alene. Distrahert tanke er vanlig og noe vi alle opplever.

Men disse korte mentale ferien gjør det ofte vanskeligere å fokusere på oppgaven du står overfor. Det er her at bevissthet kommer til spill.

Sekund Mayo Clinic, Å være oppmerksom betyr at du kan holde bevissttid av hvor du er og hva du gjør, som er en «8217, gode nyheter når du prøver å holde seg konsentrert.

Å være klar og gjenkjenne Når oppmerksomheten begynner å flytte, kan du raskt rapportere oppmerksomheten din der den må være. Videre kan du faktisk trene hjernen din for å være mer oppmerksom på å praktisere pusteteknikker, meditasjon og bevisst bevegelse, som yoga.

9. Lag en liste over ting å gjøre

La oss innse det. Elementene i en liste over ting å gjøre kan legges raskt. Og det kan være vanskelig å finne motivasjon for å innse alt du har bestemt deg for å gjøre.

De gode nyhetene? utdanning Vis at å ha en plan D’skriftlig tiltak kan øke produktiviteten.

Etter at du har opprettet listen, velger du to eller tre viktige oppgaver og sett dem opp. Så rangere resten av elementene i rekkefølge av betydning. Dette gjør at du kan takle presserende oppgaver når hjernen din er frisk og energinivåene dine er høye.

10. Konsentrerer seg om lignende oppgaver

Lei av å hoppe fra en slags tenkning All’andre (også kjent som & # 8220; Multitasking & # 8221;)? Velg deretter lignende aktiviteter, grupperinger og kjøre en om gangen. Dette gjør væskeovergangene, og du kan finne at du får mye mer å hoppe fra en type aktivitet til en annen.

Til tross for hva du kanskje tror, ​​er multitasking ikke lenger effektiv eller effektiv, spesielt når du har problemer med å holde konsentrert. Faktisk, den amerikanske psykologiske foreningen forhold at multitasking kan redusere produktiviteten opptil 40 prosent.

Bunnlinjen

Enten du gjør med for mange prioriteringer i konkurranse, mangel på søvn eller bare en enkel dose på & # 8220; mandag & # 8221;, ikke å kunne konsentrere seg, kan virkelig sette en bremse til produktiviteten din.

Derfor er det viktig å ha noen enkle forslag og triks, som de vi beskrev ovenfor, med fingertuppene. Vet hvordan du kan konsentrere seg om hva som må gjøres, kan hjelpe deg med å holde deg i tråd med dine viktigste aktiviteter hver dag.