Hvordan håndterer jeg fomo under en Crohn-flare

Mitt navn er Aaron, og jeg har Crohns sykdom. Jeg ble diagnostisert i 2009. Jeg måtte lære raskt å surfe i livet med Crohn som universitetsstudent. Jeg tilbrakte mesteparten av fritiden min og studerte eller sove, men noen av min fredag ​​kveld (hver seks uker, for nøyaktigheten) ble brukt på et infusjonssenter for å få forsiktighet for å holde min sykdom under kontroll.

Jeg støtter Crohn fra en PO & # 8216; av tid nå, og har vært en «ydmykende opplevelse. Overvinne høyskole med Crohn var vanskelig, men erfaringer har lært meg leksjoner som jeg vil huske for alltid.

Slik må jeg gjøre med fomo: frykten for å miste den.

Vær den mest ærlige mulige med vennene dine om din sykdom

Dette kan virke ute av sted når det gjelder guder, men det var stor hjelp. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å gi for mange detaljer, ikke gjør det. Det eneste faktumet å la vennene dine vite at du har et helseproblem som kan hindre din evne til å være sosialt kan gjøre mye.

Jeg kjente mine nærmeste venner av sykdommen min, spesielt til min egenkamerat. Fordi? Fordi jeg følte meg dårlig, avviser invitasjoner. Jeg ville ikke at de skulle tro at jeg ignorerte dem. Prøv å gå ut mens jeg var syk var stressende, men vær ærlig med vennene mine fikk meg til å føle meg bedre.

De ville også planlegge å gjøre ting i campus eller i dorm, så jeg følte meg ikke utelatt. Det kan være vanskelig å åpne opp, men la gruppen din vite kan være nyttig.

Kjenn dine grenser

Lengre leve med Crohn, jo mer innser du hva du kan, og du kan ikke gjøre (og hvis det er verdt å høre litt og # 8216; Weamer senere).

Det er verdt å gå ut og risikere en glød? Det er noe du kan miste? Du kan ha litt tid til å forstå alt dette, men det vil være nyttig å forstå hendelsene du kan tolerere og de du ikke kan.

Det har vært tider da jeg kjørte for langt etter en flare og jeg omvendt meg. Andre ganger ønsket jeg å gjøre noe jeg visste at jeg ikke hadde sjansen til å gjøre igjen, så jeg prøvde det (og elsket hvert sekund).

Bli kreativ med kveldene dine

Hvis du vil være sosial, men du føler deg ikke bra, organiser en kveld og blir kreativ! Inviter noen av dine dyreste venner og organiser en kveld på kino eller et spill. Server maten du kan tolerere og etablere på hvilken tid samlingen vil ende, hvis du ikke følte deg bra.

Netter som dette kan gi deg de sosiale opplevelsene du vil ha uten den ekstra angst for å være i offentligheten.

Gå sakte med deg selv

Jeg er min verste fiende når det gjelder skyld og angst. Innse at helsen din kommer først og fremst, gjør det lettere å møte fomoen. Husk at ikke alle vil forstå hvordan du føler og hva du går gjennom, og det er greit. Men ekte venner vil overskride helseproblemene dine og støtte deg på alle stadier av ruten. Å ha denne kroniske sykdommen er ikke din feil og innser at det er et stort skritt i riktig retning. Å ta vare på deg selv er viktig.

L & # 8217;

Å leve med en intestinal inflammatorisk sykdom er vanskelig. Dessverre vil det være tider når du vil miste noe du ønsket å gjøre, men det blir bedre.

Innse at helsen din kommer først og fremst, lær grensene dine og hold minnene du kan lage. Det vil være øyeblikk når du mister noe, er bedre for helsen din. Det vil være øyeblikk når du ikke føler deg bra, men press deg til å gå ut. En av de viktigste tipsene jeg noensinne har mottatt etter at diagnosen var å fortsette å leve til tross for min sykdom. Er det jeg prøver å gjøre, og jeg håper du gjør det også.

Reisen er ikke lett, og det vil bli stoppet D & # 8217, men fortsetter å kjempe og fortsette å leve.

Aaron Blocker sameksisterer med Crohns sykdom siden 2009. Har en grad i biomedisinsk forskning og er lidenskapelig om vitenskapen. Støtter IBD på flere plattformer, og håper å spre bevissthet og utdanne andre slik at folk som bor med sykdommen, kan nyte bedre livskvalitet.