Hvordan håndtere vaginal lukt

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Raske fakta

  • Vaginesene har naturlige lukter.
  • L’vaginal lukt av hver kvinne er annerledes.
  • Hvis L’uvanlig lukt forverres, kontakt legen din.

L’vaginal lukt er naturlig?

Fra tid til annen oppstår en uvanlig vaginal lukt. Selv når du tar vare på kroppen din og skjeden din, kan du føle deg ukjente lukt. Hva er ikke normalt er vedvarende eller sterke lukt.

Det første spørsmålet du bør spørre deg selv om du vurderer din unormale vaginale lukt er: Hva er normalt? Vaginas har naturlige lukter og # 8217; lukt av hver kvinne er annerledes.

Den typiske duften av en sunn vagina kan bli bedre beskrevet som & # 8220; Musky & # 8221; O & # 8220; Meaty & # 8221;. En menstruasjonssyklus kan forårsake en litt «metallisk» lukt i noen dager. Rapporten kan midlertidig endre lukten.

Din vagina er naturlig renset. Hvis du forlater skjeden til seg selv, kan det naturligvis holde en sunn ph og holde de usunnne bakteriene i sjakk.

Men hvis du oppdager en klar forskjell i lukten din, kan du ha et tegn på et potensielt problem.

Sterke lukt, kløe og irritasjon og uvanlige sekreter er alle tegn på at du kanskje har noe annet enn den enkle uvanlige vaginale lukten.

7 måter å eliminere vaginal lukt på

Fra tid til annen, kan det hende du trenger litt hjelp til å lukte en lukt. Følgende teknikker kan hjelpe deg med naturlig å eliminere uvanlige vaginale lukt:

1. Øv en god hygiene

Vet området mellom bena. En delikat klut vil bidra til å vaske den døde huden bort, svette og smuss. Du kan bruke en delikat såpe alle’ekstern.

All’lepper interiør, L’området er mye mer følsomt og såpe ofte brenner og irriterer. La vann på området er ofte tilstrekkelig til å holde leppene rene rundt skjeden. Vaginaen selv trenger ikke å rengjøres.

Unngå luff fordi det kan forårsake små tårer, utsette området for mulige infeksjoner.

Ikke bruk duftende såper eller kroppsvask. Duftene og kjemikaliene kan endre den naturlige ph av skjeden din. Bar såper kan være mer delikat enn boblebadet, men varmtvannet er tilstrekkelig.

2. Bruk kun utendørs deodorant produkter

Hvis du vil bruke sprayer eller parfymer, bruk dem bare på # 8217; eksterne lepper, ikke i nærheten av skjeden. Ikke sett dem inn. De kan forstyrre din naturlige kjemi og føre til større problemer.

3. Endre undertøyet ditt

Hvis normalt har sateng, silke eller polyesterpanties, 100% bomullspass.

Bomullet er pustende og gjør en god jobb vekk fra svette og væsker fra kroppen din. Overskuddsfuktigheten kan endre nivåene av naturlige bakterier og føre til infeksjoner.

4. Vurder et produkt for pH

Benkprodukter (OTC) kan være nyttig for å gjenopprette den naturlige ph på skjeden din.

Hvis du prøver en og eller # 8217; lukt forblir eller forverres, sikre en avtale med legen din. Du må kanskje bruke et annet produkt, eller du må kanskje kontakte legen din for en nybegynnerbar infeksjon.

5. Essensielle oljer

Behandling med essensielle oljer har svært få medisinsk forskning for å støtte. Noen essensielle oljer har antimikrobielle og antifungale egenskaper som kan bidra til å redusere og eliminere bakterier.

Men bruk aldri essensielle oljer direkte på huden uten å fortynne dem først i en vektorolje. Selv de fortynnede essensielle oljene kan fortsatt være irriterende for vaginalområdet.

Du kan finne OTC-kremer som inneholder essensielle oljer, men bare bruk hvis C’Det er en anbefaling for bruk i # 8217; kjønnsområdet.

6. Dyp i eddik

Hyppige varme bad og varme dusjer kan endre din naturlige pH, men en bad type kan være nyttig. Hell en kopp eller to av epleeddik i et varmt bad og fordyp i 20 minutter. L’eddik kan naturlig redusere bakterier.

7. Reseptbelagte behandlinger

Reseptbelagte behandlinger kan bidra til å eliminere underliggende årsaker som bidrar til lukten. Hvis ditt hjem eller benkbehandling ikke har skjedd, kan det være på tide å snakke med legen din om behandlingsalternativer.

Når skal du se en lege

Hvis denne lukten er ledsaget av uvanlige symptomer, bør du hoppe over hjemmebehandling og konsultere legen din.

For eksempel, hvis din vaginale lukt er sterkere enn normalt, og det ser ut til å bli sterkere, kan det hende du trenger en avtale.

På samme måte, en lukt & # 8220; Fish & # 8221; Det er en grunn til å gjøre en avtale. En dårlig lukt er et symptom på en vaginal infeksjon på 8217.

Disse luktene kan være tegn på et problem som ikke forbedrer seg. Det kan være nødvendig for legen å foreskrive narkotika eller reseptbelagte behandlinger.

Du vil ikke forsinke behandlingen. FN / Ubehandlet infeksjon kan påvirke din evne til å bli gravid senere i livet.

Noen vaginale tap er normale. Hvis du oppdager en økning i sekresjon eller at væsker ikke lenger er hvite eller gjennomsiktige, kan du ha en & # 8217;.

Selv sporadisk kløe er normal, men hvis du utvikler en hyppig eller smertefull kløende irritasjon, kan du ha tegn på et større problem.

Tips for å forebygge fremtidige lukt

Når eliminert l’uvanlig vaginal lukt, må du huske disse forslagene for å hindre et annet problem senere:

  • Tenk probiotika. Probiotika, gode bakterier for deg, kan bidra til å holde skjeden pH-balanse. Probiotiske rik mat inkluderer yoghurt, kombucha og ikke-pasteurisert surkål.
  • Opprettholde et sunt kosthold. Prøv å følge et balansert kosthold med mye frukt, grønnsaker, helkorn og magre proteiner. Et balansert kosthold gjør kroppen sunn og dette inkluderer vagina.
  • Hold deg hydrert. Å drikke mye vann er ikke bra bare på huden. Det kan også bidra til den generelle helsen til vagina, oppmuntre en sunn svette og væske utgivelse.
  • Unngå dusjer og skrubber. Du tror kanskje de vil bidra til å eliminere dårlige bakterier, men eliminere også gode bakterier. La kroppen din behandle bakterielle rapporter og hopp disse unaturlige vaskerne.
  • Vask kjønnsområdet før og etter forholdet. Sex introduserer fremmede bakterier og stoffer som smøring og kondom spermicid. Vask først og etter samleie for å holde nivåene av naturlige bakterier.
  • Klipp klærne stramt. Strenge klær Ikke la skjeden og # 8217-området puste;. Å få mye oksygen er grunnleggende for god vaginal helse.
  • Ha på seg bomullspanties. Bomullspantier absorberer overflødig fuktighet fra svette eller lossing. Syntetiske stoffer er ikke så gode på dette.

Bunnlinjen

Hjemmebehandlinger bidrar vanligvis til å redusere uvanlig vaginal lukt i omtrent en uke. Hvis lukten ikke har forsvunnet, eller hvis det blir sterkere, bør du konsultere en lege.

En sterk vaginal lukt kan være et tegn på et større problem, som du kanskje ikke kan behandle alene. Det er best å konsultere en lege snart for å forhindre det verste problemet.