Hvordan håndtere type 1 diabetes

Å leve med type 1 diabetes kan være følelsesmessig drenering. Det er normalt at folk med type 1 diabetes føler seg så mye skremt, sint, frustrert eller motløs. Men det er noen enkle trinn du kan adoptere for å redusere stress og angst nivåer. Disse syv forslagene kan også hjelpe deg med å leve bedre med type 1 diabetes.

1. Administrer stresset ditt

Det kan være vanskelig å tilpasse seg liv med diabetes. Gjør endringer i kostholdet og livsstilen, overvåker blodsukkeret, teller karbohydrater og husk å ansette insulin og andre stoffer er ofte stresskilder. Over tid vil disse aktivitetene bli enklere. Men alle har dager når de føler seg overveldet.

Leger kaller stress, seietalen og negative følelser knyttet til diabetes & # 8221;. Folk som lider av type 1 diabetes har lenge, kan utvikle & # 8220; diabetes burnout & # 8221;. Dette kan skje når du begynner å føle seg undertrykt av diabetes.

Sammen med stresset av diabetes, har du sannsynligvis også andre kilder til stress i livet ditt, som skole eller arbeid. Å være i stand til å håndtere stress kan gjøre mye for bedre ansikts diabetes. Finn en’aktivitet du liker å håndtere daglig stress. Noen alternativer inkluderer trening, ta en tur, ta et langt bad eller til og med vaske oppvasken. Selv pusteøvelser kan være nyttig for å redusere # 8217; angst.

2. Arbeid med ditt diabeteshjelpsteam

Ditt diabetes assistanse team inkluderer ofte lege og # 8217; diabetes sykepleier, generisk lege, diettister, diabetes oftalmolog og # 8217;. Avhengig av dine behov kan laget ditt også inkludere andre spesialister, for eksempel en barnelege, en psykisk helsepersonell eller en kardiolog. Dette er de beste menneskene å spørre om du har spørsmål om tilstanden din. De kan også gi deg noen forslag til hvordan du skal håndtere type 1 diabetes. Pass på at du informerer ditt diabeteshjelpsteam hvis du har problemer eller føler seg stresset.

3. Få støtte

Et godt støttesystem er viktig for å takle type 1 diabetes. Tilbring tid med venner og familie eller snakke med noen du stoler på er gode måter å administrere diabetes angst. Du kan også bli med i en støttegruppe for diabetes for å møte andre som bor med type 1 diabetes. Støttegrupper er spesielt nyttige hvis du føler deg alene eller forskjellig på grunn av diabetes. Mange sykehus tilbyr støttegrupper for diabetes, eller du kan stille et medlem av ditt diabeteshjelpsteam en henvisning.

Å få støtte fra andre kan også redusere sjansene dine for å utvikle en psykisk helseforstyrrelse. Hvis du har type 1 diabetes, er du mer utsatt for å utvikle psykiske lidelser, inkludert depresjon og angst. Personer med psykiske lidelser kan finne vanskeligere å håndtere diabetes og følge det foreskrevne terapeutiske regimet. Personer med type 1 diabetes og psykiske helseforstyrrelser har også en tendens til å ha en fattigere glykemisk kontroll. Dette kan øke risikoen for andre diabetes komplikasjoner. Du må kanskje konsultere en psykisk helsepersonell til å be om hjelp hvis du har disse problemene.

4. ta vare på deg

Ta vare på deg selv, kan redusere diabetes stress og hjelpe deg med å takle tilstanden din. Sørg for at du respekterer din diabetesbehandlingsplan. Spis godt, gjør trening og lær Slik overvåker du blodsukkernivået. Selv nok sove hver kveld og ta deg tid til å slappe av og nyte livet er veldig viktig. Hjernen din og kroppen din er koblet til, så det blir lettere å møte din type 1 diabetes mentalt og følelsesmessig når du føler deg fysisk.

5. Bruk teknologi

Administrer type 1 diabetes kan være vanskelig, men nye teknologier gjør det litt og enklere. Mange nye ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg med å administrere din type 1 diabetes. Hvis du har en smarttelefon, kan appene designet for personer med diabetes hjelpe deg med å telle karbohydrater, kontroller blodsukkernivået og overvåke fremdriften din med kosthold og mosjon. Hvis du har problemer med å huske å ta medisiner, kan du også registrere deg for å motta påminnelser ved hjelp av tekstmeldinger.

6. Bli involvert

Noen ganger hjelper andre mennesker å være akkurat det du trenger å føle deg bedre. Diabetes forsvarsgrupper, som American Diabetes Association, Arbeid for å forbedre diabetes omsorg og øke midler for å finne en kur. Frivillig arbeid for en gruppe som dette er en fin måte å gjøre noe godt for verden, møte andre med type 1 diabetes og adressere forholdene dine. Frivillig arbeid er også en fin måte å senke stressnivået på.

7. Vær tålmodig og aldri slutte å lære

Hvis du sliter med å takle type 1 diabetes, husk å være tålmodig med deg selv. Selv om du kanskje ikke er perfekt, prøv å forstå at du vil forbedre diabetesforvaltningen hver dag. Lær alt du kan på type 1 diabetes. Jo mer du kjenner din tilstand, vil du være bedre å ta vare på deg selv. Du kan spørre legen din om å gi deg råd om noen bøker på type 1 diabetes. Også den amerikanske Diabetes Association er en utmerket kilde til informasjon.