Hvordan håndtere tapet av et kjæledyr

Intro

Obligasjonene som vi holder med våre kjæledyr, er kraftige. Deres kjærlighet til oss er ubrydelige og har en måte å få oss til å føle oss bedre, selv i våre verste dager, noe som gjør tapet av et kjæledyr som er mye vanskeligere.

Fortsett å lese for å lære mer om kraften i relasjoner med kjæledyr og å kjenne trinnene om hvordan du skal håndtere et slikt ødeleggende tap, hvis og når det oppstår.

Kraften til relasjoner med kjæledyr

Våre relasjoner med kjæledyr er blant de mektigste i hele vårt liv. De tilbyr:

 • betydelig følelsesmessig støtte
 • Fordeler for mental helse
 • Croll
 • Kjærlighet til våre barn og andre familiemedlemmer

Sorg for tap av kjæledyr

Smerten som kommer fra tapet av et elsket kjæledyr, kan være overveldende. Det er også en ekstremt delikat situasjon for barna du måtte ha i familien din. Vurder følgende trinn etter at kjæledyret ditt har overgått:

 • Forklarer tapet av kjæledyret ditt til små barn, slik at de kan forstå. Døden er dessverre en naturlig del av livet, så det er viktig å være ærlig med sønnen din. Du kan bli forsøkt å beskytte sønns følelser ved å fortelle ham at hans kjæledyr bare har forlatt, men dette vil skape mer angst, følelse av skyld og langsiktig forvirring. Vær ærlig, men mild med sønns følelser, og la ham få vite hvor mye kjæledyrets tap er du villig til deg akkurat nå.
 • Tillat deg og din familie å lide. Tapet på et kjæledyr kan være et traumatisk øyeblikk. Ikke c & # 8217, er hvorfor du og din familie bør forvente & # 8220; gå videre og # 8221;. Gi familien din hele tiden han trenger å gråte og be om ekstra hjelp hvis det er nødvendig.
 • Gjør plass til å uttrykke dine følelser. Ikke c’det er tvilsomt at å miste et kjæledyr vil gjøre deg trist. Fortvilelse, skyld og andre følelser kan også stige når din nye livets virkelighet uten kjæledyret ditt begynner å synke. I stedet for å prøve å være sterk og avvise dine følelser, la deg selv uttrykke dem. Hold også en dagbok i denne kritiske perioden kan hjelpe.
 • Lag en tjeneste eller en og en annen seremoni for å ære ditt kjæledyr. Enten det er en begravelse eller en annen seremoni, hedrer kjæledyrets minne, kan du tilby deg og din familie en avsluttende følelse. Hvis mulig, involvere barna dine, slik at de kan si noen ord eller skape et minnesmerke.
 • Hold andre kjæledyrs tidsplaner. Hvis du har andre kjæledyr, kan de også gråte for tapet av partneren sin. Du kan merke seg langsommelighet, reduksjon i appetitt eller tap av interesse for deres normale aktiviteter. Det er viktig å holde kraftprogrammene til kjæledyrene dine og gi dem en ekstra kjærlighet.
 • Nå støtten. Komme i kontakt med venner og slektninger kan ha en betydelig innvirkning på ditt følelsesmessige velvære etter tapet av kjæledyret ditt. Ikke vær redd for å kontakte dem: Det enkle faktumet å få dem til å lytte til, kan få deg til å føle deg bedre mens du jobber med dine følelser.
 • Vurdere l’ideen om å finne en støttegruppe for kjæledyr. Spør din veterinær eller lokal tilfluktsinformasjon på kjæledyrsstøttegrupper i ditt område. Disse møtene gir mulighet til å være i selskap med andre som virkelig kan legge inn empati med tapet ditt.
 • Snakk med en terapeut. En språkterapeut eller en psykoterapeut kan hjelpe deg med å utdype dine følelser og finne måter å håndtere kjæledyrets tap. Å ha denne typen støtte er spesielt nyttig i tilfeller av depresjon. Noen psykoterapeuter er også spesialisert på arbeid med ungdom, mens spillterapeuter kan hjelpe yngre barn å overvinne sine følelser.

Gå videre etter tapet

Gjenoppretting fra tapet av kjæledyret ditt avhenger også av flere trinn som går utover den første smerteprosessen. Vurder følgende trinn som kan hjelpe deg med å takle tidens gang:

 • Lag en bok av kjæledyrets sinnsminner. Det er sannsynlig at du har mange bilder av kjæledyret ditt på telefonen, på sidene med sosiale medier eller på datamaskinen. Men å ha en bok med konkrete minner eller et fotoalbum kan være mer trøstende enn digitaliserte objekter. Også den faktiske handlingen med å sette sammen boken kan hjelpe deg med å omfavne minner med ditt kjære kjæledyr og bli en handling av sunn lukning.
 • Hjelp andre kjæledyr. Frivillig i en lokal retrett eller returnere noe til et dyr veldedighet kropp kan få deg til å føle deg bra og gi en følelse av hensikt, spesielt hvis du gjør det på vegne av kjæledyret ditt. Dyrorganisasjoner søker alltid hjelp, inkludert turer med hunder, katter av katter, kasse rengjøring, administrativt arbeid og mer. Selv om du ikke kan bruke tiden din, kan du samle objekter i stedet.
 • Øv deg selv. Det er viktig å fortsette metodene for selvomsorg som du har praktisert etter det første tapet av kjæledyrets langsiktige. I din tur vil du bli lykkeligere og sunnere. Pass på at du trener og følger et sunt kosthold. Legg til side en PO & # 8216; av tid hver dag for stille anti-stress aktiviteter, for eksempel meditere eller lese en bok.
 • Ikke vær redd for å lete etter profesjonell hjelp. Smerte konsulenter er opplært for å hjelpe deg med å takle alvorlige tap i livet ditt, og kjæledyr er ikke noe unntak. Se etter en psykoterapeutekspert i kjæledyrstap: Kan hjelpe deg med å lage en langsiktig D & # 8217-plan.

Hvordan vite når det er på tide å ta et nytt kjæledyr

All’start, det kan virke som en god ide å slette smerte og andre negative følelser som får et nytt kjæledyr for å erstatte det du mistet. Det er imidlertid generelt ikke tilrådelig å ta et nytt kjæledyr umiddelbart etter et ødeleggende tap fordi du ikke har gitt deg selv, din familie og andre kjæledyr og riktig plass og plass til å sorgere deg helt.

For noen kan dette ta måneder. Andre kan trenge noen år å gråte. Husk at det ikke er timing etablert for å overvinne kjæledyrets død: Du kan aldri overta det helt og er normalt. Til slutt vil du vite når det er riktig tidspunkt å ta med et nytt kjæledyr til ditt hjem. Det er en viktig beslutning som ikke bør rushed.

Ta bort

Miste et kjæledyr kan være hjerteskilt hvor mye miste en menneskelig venn eller et familiemedlem. Selskapet og Lojaliteten til kjæledyret ditt er spesielle og uovertruffen, så det er forståelig å ha problemer med å følge tapet ditt. Som med andre tap, vil det imidlertid være enklere å leve uten kjæledyret ditt. L & # 8217, viktig er å ta vare på deg selv og la prosessen med sorg gjøre kurset ditt, hedre også l’spesiell kjærlighet til kjæledyret ditt.