Hvordan håndtere spontan abort

Del på Pinterest

Intro

L’Spontan abort (tidlig graviditetsavbrudd) er en følelsesmessig og ofte traumatisk tid. I tillegg til å prøve en stor smerte for barnets tap, er det fysiske konsekvenser av spontan abort og påvirker ofte også relasjoner.

Selv om ingenting kan avbryte tapet, er det trinn som du kan påta seg både kort og lang sikt for å hjelpe deg med å bevege seg mot helbredelse og gjenoppretting.

Den følelsesmessige ødeleggelsen av den spontane abortet

I utgangspunktet # 8217; følelsesmessig innvirkning på en spontan abort kan være ødeleggende. Selv om hver person vil behandle tapet annerledes, kan omfanget av følelser inkludere:

Mange finner det vanskelig å snakke om deres tap. De American College of obstetrikere og gynekologer bemerker at tidlig tap av graviditet skjer i minst 10 prosent av graviditetene. Mens du vet at mange andre foreldre opplever spontan abort, vil ikke redusere din følelsesmessige smerte, kan hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel i å dele historien din og hjelpe deg med å håndtere langsiktig tap.

De fysiske konsekvensene av’spontan abort

Etter den opprinnelige smerten av abort, er det også de fysiske konsekvensene som skal håndtere. L’Enhet av kroppsreparasjonen avhenger av hvor lenge du var før tap av graviditet. Fordi abortet oppstår før de 20 ukene av svangerskapet, kan dette variere sterkt.

Noen vet å være gravid så snart de mister syklusen. En forgjengelig spontan abort umiddelbart etterpå er ofte indikert ved å starte menstruasjonen. Andre kan avbryte i de første to månedene, noen uten å realisere å være gravid.

Utover denne korte tiden vil en abort kreve medisinsk behandling. Legen din vil trolig gi deg muntlige eller vaginale stoffer for å hjelpe kroppen din til å få de gjenværende vevene. Passasjen kan være smertefull og ekstremt følelsesmessig.

Legen må også gjennomføre en oppfølging av ultralyd for å sikre at alle vevene har gått for å unngå komplikasjoner. Denne prosessen kan være ødeleggende. Sterkt vurderer sjansen til å ha din partner eller en «8217; andre elsket der for støtte.

Kortsiktige passasjer

Umiddelbart etter # 8217; abort, vil du ta vare på deg selv, slik at du selv kan lide. Nedenfor er bare noen av trinnene du kanskje vil utføre:

Tillat deg selv å uttrykke dine følelser

L’Abort er som å miste en elsket, som følger med en global kombinasjon av følelser som spenner fra tristhet til fortvilelse. Imidlertid, i motsetning til andre typer død, kan den spontane abortet forårsake en annen slags sinne.

Du kan føle seg sint på å ikke ha sjansen til å møte barnet ditt ut av mors livmor. Du kan føle seg sint på verden for andre graviditeter som kommer. Det er viktig at du uttrykker alle dine følelser. Det er normalt å føle seg som dette og en naturlig del av sorgprosessen. Ikke skam deg for å gråte.

Betro til venner og kjære å be om hjelp

Mens du lider av din spontane abort, kan du kanskje ikke holde fast i ditt normale program. Spør L’hjelp av venner og kjære som hjelper deg i husholdningsarbeid, i omsorg for husdyr eller familiepleie. Du trenger også det som en resonans sak som du uttrykker dine følelser.

Finn en støttegruppe

L’Abort er ikke sjeldent, så det er mange persons støttegrupper tilgjengelig for denne typen tap. Selv om vennene dine og familien alltid vil være der for deg, kan det også hjelpe deg med å komme i kontakt med andre som har lidd nøyaktig samme tap.

Se etter en åndelig guide

Hvis du er utsatt for religion, kan det også være nyttig å snakke med en åndelig leder eller delta i gruppebeskyttelsesarrangementer.

Snakk med en terapeut

En smertekonsulent kan hjelpe deg med å håndtere tap av graviditet og hjelpe deg med å gjenopprette mer effektivt. Avhengig av dine behov, kan du også gå til parets rådgivning med partneren din.

Langsiktig gjenoppretting

Langsiktig utvinning fra spontan abort avhenger mye av din mentale helse og generelle følelsesmessige velvære. Selv om kroppen din vil komme seg fra de fysiske symptomene på # 8217; abort, kan det virke som om du aldri vil kunne behandle barnets tap.

Det er viktig å dedikere nok tid til å sørge, men det er like viktig å vite når og hvordan å bevege seg fremover. Denne overgangen finner ofte sted under prosessen med selvhjelp, noe som gjør at tiden kan helbrede og mate kroppen din og tankene dine.

Fortsett sikkert betyr ikke å glemme graviditeten. Akkurat som du kan kontakte andre i utgangspunktet etter en spontan abort, forblir det aktive i støttegrupper, kan ha en varig innvirkning. En dag kan din rolle bli reversert. Bære en annen forelder som led en spontan abort.

Det er også viktig å ikke ha det travelt med å bli gravid innen en viss tid. Din gynekolog vil sikkert vite når du skal prøve igjen, men å være fysisk klar er veldig forskjellig fra # 8217; være følelsesmessig klar. En fremtidig graviditet vil ikke erstatte et tidlig graviditetstap, så gi tid og plass til å skyve ditt tap før du går videre.

Ta bort

I utgangspunktet kan det virke som om du aldri vil kunne overvinne det ødeleggende tapet av graviditeten din. Men i slutten blir det bedre. Du tar deg tilbake i tide.

Ta mye kjærlighet og omsorg mens du arbeider med en spontan abort. Søk hjelp og støtte fra andre mennesker som har lidd spontan abort, kan være til stor hjelp. Tapet av graviditet kan skape en følelse av ensomhet, men husk at du ikke er alene mens du arbeider med situasjonen.