Hvordan håndtere progresjonen av AR

Beskrivelse

Reumatoid artritt (RA) er en autoimmun sykdom som involverer betennelsen i fellesbelegget. Generelt starter i de små leddene i hendene og forårsaker smerte, rødhet og hevelse.

Med fremdriften av tilstanden kan den spre seg til andre ledd, for eksempel føtter, ankler, håndledd, albuer og knær. Det kan også gå videre til leddene mellom ryggvirlene i ryggraden og til og med treffer hovedorganer som hud, hjerte, lunger, øyne og nyrer.

Selv om det ikke er noen kur for L’Det er mulig å redusere progresjonen og behandle symptomer. Behandling omfatter generelt en kombinasjon av narkotika, stressreduksjon på ledd og fysioterapi. I noen tilfeller kan kirurgi måtte lindre smerte og gjenopprette funksjonen i alvorlig skadede ledd.

Narkotika

Disse stoffene brukes ofte til å behandle AR L & # 8217.

Biologics

Biologics Jeg er en klasse med narkotika produsert gjennom bioteknologi. De er designet for å fungere som naturlige proteiner i immunforsvaret, så generelt forårsaker de færre bivirkninger.

De handler ved å forstyrre signalene om at immunsystemet sender dem til å angripe det sunne felles stoffet. Det finnes forskjellige typer biologiske stoffer som virker på forskjellige måter i kroppen for å forhindre betennelse forårsaket av ARs & # 8217;.

DMARD

De modifiserende antirumatiske legemidlene sykdommen (DMARD) er en klasse med narkotika som brukes til å behandle AR. Disse stoffene har antiinflammatoriske egenskaper og undertrykker kroppens immunsystem. Faktisk arbeid for å endre løpet av’Ar, i stedet for å behandle bare symptomene.

Fans

For akutt smerte og betennelse, Bench fans (ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer) kan brukes. Disse inkluderer innenlandske stifter som L’ibuprofen (Advil, Motrin) og naproser (Aleeve).

Kortikosteroider

Narkotika som prednison og andre kortikosteroider Reduser betennelse og modifiser kroppens immunrespons. Kortikosteroider brukes ofte som kortsiktige rettsmidler eller i perioden fra fire til seks uker før DMARDene begynner å ha effekt.

Det finnes en rekke bivirkninger og risikoer forbundet med kortikosteroider, så noen leger kan unngå å foreskrive dem.

Redusere felles stress

Det neste trinnet i å administrere utviklingen av AR er å redusere stress på leddene. Under en forverring, når leddene er mer smertefulle, er hvile viktig. Opprettholde en sunn vekt vil også unngå ytterligere innsats, som en liten ekstra vekt øker stresset på leddene sterkt på leddene.

Hvis det er vanskelig å gå, kan bruken av en pinne eller en walker lette en del av vekten av stressede ledd.

Fysioterapi

L’Vanlig trening er viktig for å opprettholde felles helse. Styrker musklene rundt leddene, reduserer stress og # 8217; betennelse og forbedrer mobilitet og fleksibilitet. For personer med AR, anbefaler leger generelt lavpåvirkningsøvelser eller uten innvirkning.

Men i noen tilfeller kan det være bra å gjøre et mer intensivt treningsprogram. En yrkesfysioterapeut eller terapeut kan hjelpe deg med å skape en personlig treningsplan rettet mot dine behov.

Håndtere bivirkninger

Som L’Arr utvikler seg, kan komplikasjoner og bivirkninger forekomme, for eksempel:

  • Hudproblemer, for eksempel kutane utbrudd, fremspring (knuter) eller sår
  • Øyeproblemer, som betennelse og tørt øye
  • Betennelse i blodårene eller membranen rundt hjertet
  • stigende risiko for hjerteinfarkt Og slag
  • anemieller lavt antall røde blodlegemer
  • Lunge- eller nyresykdommer
  • utmattelse
  • søvn
  • Depresjon

Det er viktig å snakke med legen din dersom du har disse symptomene eller andre uvanlige symptomer som kan være relatert til RA. Bivirkninger som hud- og øyeproblemer, anemi, tretthet og depresjon er behandlet med narkotika eller livsstilsendringer.

Først oppdager problemer med hjerte, lunger og nyrer, bedre er ditt mulige behandlingsresultat. Be legen din om å regelmessig overvåke disse hovedlegemene, spesielt hvis du tar kortikosteroider eller ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Ta bort

Å ta vare på din generelle helse kan også spille en nøkkelrolle i ledelsen av din egen. Kan bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner eller redusere negative bivirkninger.

Prøver å opprettholde et sunt kosthold, hvilte og praktisert nok og holde seg i åpen kommunikasjon med helsepersonellene dine for å håndtere utviklingen av # 8217; AR.