Hvordan håndtere nodulær akne smerte

Beskrivelse

Nodulene i’akne er store og solide klumper som utvikler seg dypt under overflaten av huden. Uttakene har en tendens til å forekomme på ansikt, nakke og bryst, men kan manifestere seg overalt på kroppen. Nodulene i akne kan bli betent, smittet og veldig smertefullt.

Hvis du har en smertefull nodulær akne, er det noen ting du kan gjøre alene for å føle deg bedre. Din hudlege kan også tilby deg en rekke sikre og effektive behandlinger.

Les videre for 10 tips for å lindre smerte, inkluderte hvordan du finner riktig dermatolog.

1. Vask før behandling

L’akne er ikke et personlig hygieneproblem forårsaket av skitten hud. Men å holde huden ren er viktig for å holde akne under kontroll.

Pass på at du vasker huden før du bruker Counter-produkter (OTC) eller reseptbelagte legemidler. På denne måten kan du få mest mulig ut av behandlingen.

2. Vær forsiktig med huden din

Vask ansiktet eller huden slått to ganger om dagen, men ikke gni eller vaske for ofte. Videre unngå aggressive såper eller vaskemidler som kan inneholde aromaer og andre irriterende stoffer for huden som L’alkohol.

Velg produkter basert på klokka eller fettete vann. Unngå å bruke kontoer for akne, astringents eller ansiktsskrubb. Når du spionerer, vær oppmerksom på Acne Trend-områder.

3. Motstå fristelsen til å plage huden din

Samle, klemme eller briste flekker kan forårsake en «infeksjon og forlengelse og ubehag. Det kan også føre til permanent misfarging eller arr.

La de ufullkommenhetene helbrede alene. Kontakt din dermatolog hvis de ikke går til tross for behandlingen. Vær oppmerksom på mobiltelefoner, øretelefoner og stropper som kan gni mot din følsomme hud og forårsake ytterligere irritasjon.

4. Påfør is

Du kan bruke en kald pakke for å lindre smerte og hevelse. Ikke legg isen direkte på din akne, skjønt.

Wrap of Ice i et papirserviett eller i en myk og ren klut og hold den på sårområdet i 5-10 minutter. Med 10 minutters pause kan du gjenta denne prosessen andre to ganger for å berolige huden din vondt.

5. Bruk en varm pakke

Hvis du har en ny nodule, kan du prøve å bruke en varm pakke. Senk en frisk klut i varmt vann i noen minutter. Vær forsiktig så du ikke gjør det så varmt å brenne huden din.

Klem det og hold kluten varm på kvise i ca 10-15 minutter. Du kan gjenta denne prosessen tre eller fire ganger om dagen for å løsne pusten.

6. Prøv benzoylperoksid

Prøv et benkprodukt som inneholder 2% benzoylperoksid. Dette produktet bidrar til å ødelegge bakterier som forårsaker akne. Følg instruksjonene på pakken nøye. Bruk bare et tynt lag for å unngå å irritere huden. Benzoylperoksid kan bleke stoffet, så vær forsiktig så du ikke slipper den på klær.

7. Unngå skadelige ingredienser

Du har kanskje hørt at tannkremet kan hjelpe kurere akne. Dette er ikke en god ide.

Ingrediensene i tannkrem, slik som natriumbikarbonat, alkohol, mentol og hydrogenperoksid, kan irritere huden. De kan også hindre porene.

Spør din hudlege før du bruker astringents, tonere, exfoliators eller benk ansiktsmasker. De kan også inneholde disse ingrediensene.

Det er mange andre hjemme rettsmidler og naturlige terapier for akne;. Det er viktig å huske på at disse naturlige behandlingene kan irritere huden eller samhandle med andre produkter eller narkotika. Rådfør deg alltid med legen din før du bruker et nytt produkt eller et hjem.

8. Beskytt deg mot solen

Når du har en’seriøs akne, for mye sol kan være smertefullt. Også, noen stoffer som brukes til å behandle akne, kan gjøre deg mer følsom for solen.

Spør legen din om medisinene dine vil gjøre deg mer følsom for solen. Prøv å holde seg borte fra direkte sollys når det er mulig. Hvis du må være ALL’åpen, dekk huden din og bruk alltid solbeskyttelsen som anbefales av legen din.

9. Finn den rette dermatologen

Hvis den stædige og alvorlige nodulære akne ikke reagerer på god hudpleie eller benk-produserte vaner, er det ikke din feil.

En kvalifisert dermatolog kan hjelpe deg med å behandle ditt eksisterende utbrudd mens du hjelper nye forebyggende. De kan også bidra til å redusere permanente arr forblir.

For å finne en sertifisert hudlege fra styret, spør legen din til en utsatt. Du kan også bruke L’American Academy of Dermatology’Reserverbar database Å finne en dermatolog i nærheten av deg.

10. Finn riktig behandling

Informer din dermatolog av behandlingene du har prøvd så langt. Behandlingsalternativer kan inneholde rusmisbrukere, geler, lotioner eller aktuelle kremer og / eller muntlige stoffer. Noen kan brukes til å redusere oljen, mens andre er designet for å kontrollere bakterier. Eksempler inkludert:

 • Orale antibiotika som tetracyklin eller makrolid
 • Foreskrevet benzoylperoksid
 • Topical retinoider
 • Salisylsyre eller azelainsyre

Pass på at du bruker disse stoffene som angitt og informer legen din om eventuelle nye eller forverringssymptomer.

Hvis du har prøvd de ovennevnte behandlingene og ikke har jobbet for deg, inkluderer andre alternativer for din nodulære akne:

 • Kombinert orale prevensjonsmidler (bare kvinner)
 • Anti-androgene agenter (bare kvinner)
 • Ekstraksjon av svarte flekker og kviser
 • Injeksjoner av steroider i knutepunktet
 • Laserterapi
 • Kjemiske skinn
 • Oral isotretinoin, en kraftig behandling som generelt er foreskrevet bare hvis Nient’andre arbeidet

Når en behandling startet, kan det være nødvendig å vente to eller tre måneder før du ser hudforbedringer. Sammen vil du og din hudlege oppdage de beste løsningene for din nodulære akne.

Ta bort

L’Nodulær akne kan være en smertefull og vedvarende tilstand. Dermatologen din kan hjelpe deg med å klargjøre en Epidemisk og hindre fremtidige smertefulle utbrudd.

Samarbeide med legen din for å finne riktig behandling eller kombinasjon av behandlinger for din nodulære akne smerte.

Husk at det som kan fungere for deg nå må kanskje endres eller endres i fremtiden dersom akneutbruddene dine vil fortsette.