Hvordan håndtere kolesterolnivåer under graviditet

Beskrivelse

Når du er gravid, gjør du sunne valg fordeler ikke bare deg, men også ditt voksende barn. Forhold som høyt kolesterol, som kan behandles med en rekke stoffer i ikke-gravide kvinner, kan være vanskeligere å håndtere under graviditeten.

Kolesterolnivået øker naturlig i visse punkter under graviditet for å gi næringsstoffene som trengs for et voksende foster. Dette gjelder også for kvinner som har kolesterolnivåer & # 8220; normal & # 8221; før graviditeten. For kvinner som allerede har høyt kolesterol, kan nivåene stige enda høyere.

Heldigvis kan kvinner vedta tiltak for å styre kolesterolet under graviditet for å sikre at de og deres barn er så sunne som mulig.

Kolesterol og kropp i svangerskapet

Kolesterol Det er en viktig forbindelse som er i de fleste kroppsvev. Men på høye nivåer kan det danne plaketter i hjerte- og kroppens arterielle vegger, og utsetter en større risiko for infarkt eller hjerneslag.

Etter testing av kolesterol, vil du lære ditt totale kolesterolnivå. Dette er videre delt inn i HDL, LDL og triglyserider nivåer.

Høy tetthet lipoprotein, eller HDL, er også kjent som kolesterol & # 8220; god & # 8221;. Lav tetthet lipoproteiner (LDL), eller kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;, kan sette deg i fare for et hjerteinfarkt på høye nivåer. Triglyserider, en type fett, finnes i blodet og brukes til å produsere energi.

De nyeste retningslinjene på kolesterol American Heart Association Fokus på å redusere risikoen for hjertesykdom i stedet for å sikte på spesifikke kolesterolnumre.

Kolesterolnivåer som kan øke risikoen for hjertesykdom eller metabolske problemer, for eksempel diabetes, er:

  • LDL: større enn 160 milligram per decilitre (mg / dl)
  • HDL: Mindre enn 40 mg / dl
  • Totalt kolesterol: større enn 200 mg / dl
  • Triglyserider: større enn 150 mg / dl

Snakk med legen din om dine spesifikke resultater på kolesterol og de beste måtene å redusere risikoen for hjertesykdom.

Hvorfor kolesterolsalt

Når du er gravid, kan du forvente at kolesterolnummeret ditt er oppe. Carolyn Gundell, ernæringsfysiolog på Associates av reproduktiv medisin I Connecticut sier han at kolesterolnivåer kan stige opp til 25-50% i andre og tredje kvartal.

Kolesterol er nødvendig for produksjon og funksjon av steroidhormoner som østrogener og progesteron & # 8221; forklarer. & # 8220; Disse kjønnshormonene er avgjørende for en sunn og vellykket graviditet.& # 8221;

Og de er også grunnleggende for riktig utvikling av barnet ditt. ; Kolesterol spiller en rolle i hjernen, kunst og cellulær utvikling av barn og sunn morsmelk og sier Gundell.

Når du bør bekymre deg for?

De fleste kvinner bør ikke bekymre seg for den naturlige økningen i kolesterolet. Vanligvis vil nivåene gå tilbake til deres normale intervaller innen XNUMX-XNUMX uker fra levering. Det er kolesterol Chronichigh som øker risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

Hvis du har høyt kolesterol selv før graviditet, snakk med legen din. Siden noen kolesterolmedisiner ikke kan anbefales under graviditeten, vil han eller hun endre medisinene dine eller hjelpe deg med å finne andre måter å administrere kolesterolet på.

Dette kan inkludere:

Hvis du er i behandling for høyt kolesterol og bli gravid, vil legen din sannsynligvis sjekke kolesterolet ditt som en del av din normale blodprøve i svangerskapet. Enhver endring i din livsstil eller kostholdet ditt er bedre diskutert med den profesjonelle som hjelper deg med å bla akkurat nå.