Hvordan håndtere en narcissist: 10 flere tips når du skjer

Del på Pinterest

Vi har en tendens til å bruke ordet narcissist for å beskrive en person som er selvsentrert og kort av empati. Men det er viktig å huske at personlighet narcissistisk lidelse (NPD) er en legitim mental helsetilstand som krever diagnose av en psykisk helsepersonell.

Imidlertid kan folk vise noen narcissistiske egenskaper uten å ha NPD. Disse kan inkludere:

 • ha en følelse av selvtillit
 • trenger konstant ros
 • Dra nytte av andre
 • Ikke gjenkjenne eller bekymre deg for andres behov

For å gjøre ting mer komplisert, er folk med NPDs eller narcissistiske trender ofte svært følsomme for kritikk, til tross for deres høye selvtillit.

Her er noen praktiske måter å håndtere noen som har NPD eller narcissistiske trender, samt noen forslag til å gjenkjenne når det er på tide å bevege seg fremover.

1. Se dem for hva de egentlig er

Når de vil, er de med narcissistiske personligheter gode nok til å slå på sjarmen. Du kan finne deg selv tiltrukket av sine gode ideer og løfter. Dette kan også gjøre dem spesielt verdsatt i arbeidsmiljøer.

Men før du lar deg involverte, se hvordan folk er når jeg ikke er og # 8220; på scenen & # 8221;. Hvis du er overrasket over å lyve, manipulere eller mangler enn de andre, er det ikke grunn til å tro at de ikke vil gjøre det samme med deg.

Til tross for hva noen kunne si med en narcissistisk personlighet, er dine ønsker og behov sannsynligvis ikke viktig for dem. Og hvis du prøver å heve dette problemet, kan du møte motstand.

Det første skrittet i å håndtere noen som har en narcissistisk personlighet, er bare å akseptere at dette er hva jeg er. ikke C’Det er mye at du kan gjøre for å endre det.

2. Bryte l’stave og slutte å konsentrere seg om dem

Når C’Det er en narcissistisk personlighet i din bane, Yttervice, oppmerksomhet synes å grave på vei. Dette er utformet: om det er negativt eller positiv oppmerksomhet, de med narcissistiske personligheter jobber hardt for å holde seg under spotlighten.

Du kan snart finne deg selv å kjøpe denne taktikken, og sette dine behov til side for å holde dem fornøyd.

Hvis du venter på en pause i deres forskningsadferdelse av & # 8217, kan oppmerksomhet aldri komme. Uansett hvor mye tilpasse livet ditt basert på deres behov, vil det aldri være nok.

Hvis du må møte en narcissistisk personlighet, ikke la dem infiltrere deg selv i din følelse av selv eller definere din verden. Du er også viktig. Husk dine styrker, ønsker og mål regelmessig.

Ta kommandoen og beskjæret litt & # 8216; av & # 8220; tid for meg & # 8221;. Først ta vare på deg selv og husk at du ikke er din oppgave å justere dem.

3. Snakk med deg selv

Det er øyeblikk når du ignorerer noe eller bare forlater er et passende svar: Velg dine kamper, bare?

Men mye avhenger av forholdet. For eksempel, å håndtere et plagg, en forelder eller en ektefelle, kan kreve forskjellige strategier enn en kollega, en bror eller et barn.

Noen mennesker med narcissistiske personligheter har det gøy å kontakte andre. I dette tilfellet, prøv å ikke bli synlig agitert eller å vise irritasjon, siden dette bare vil skyve dem for å fortsette.

Hvis det er noen du vil gjerne holde deg nær livet ditt, må du snakke med deg selv. Prøv å gjøre det rolig og snill.

Du må fortelle dem som deres ord og oppførsel påvirker livet ditt. Vær nøyaktig og konsekvent om hva som ikke er akseptabelt og hvordan du forventer å bli behandlet. Men forberedt på det faktum at de bare ikke kunne forstå eller bekymre seg.

4. Etablere klare grenser

En person med en narcissistisk personlighet er ofte ganske hugocentrisk.

De kan tenke på å ha rett til å gå der de vil, bla gjennom dine personlige ting eller fortelle deg hvordan du skal føle. Kanskje de gir deg ujevnt råd og tar æren for de tingene du har gjort. Eller press deg til å snakke om private ting i et offentlig miljø.

De kan også ha liten følelse av personlig plass, så de har en tendens til å overvinne mange grenser. Mesteparten av tiden ser de ikke engang dem. Derfor må du være veldig klar over grensene som er viktige for deg.

Fordi konsekvensene ville være viktige for dem? Fordi noen med en narcissistisk personlighet generelt begynner å være oppmerksom når ting begynner å påvirke det personlig.

Forsikre bare at det ikke er ubrukelig trussel. Snakker om konsekvensene bare hvis du er klar til å utføre det som erklært. Ellers vil de ikke tro på deg neste gang.

5. Vent på at du avviser deg

Hvis du motsetter seg noen med en narcissistisk personlighet, kan du forvente å svare.

Når du snakker og etablerer grensene, kan de komme tilbake med noen av dem forespørsler. De kunne også prøve å manipulere deg for å få deg til å føle deg skyldig eller tro at du er urimelig og foreldre. De kunne lage et sympati spill.

Gjør deg klar til å holde posisjonen din. Hvis du går tilbake, neste gang de ikke tar deg seriøst.

6. Husk at du ikke er skyldig

Det er usannsynlig at en person med en personlighet narcissistisk lidelse innrømmer en feil eller tar ansvar for å skade deg. Tvert imot har de en tendens til å projisere sin negative oppførsel på deg eller noen andre.

Du kan bli forsøkt å holde fred ved å godta feilen, men du trenger ikke å redusere for å redde sitt ego.

Du vet sannheten, ikke la noen ta deg bort.

7. Finn et støttesystem

Hvis du ikke kan unngå personen, prøv å bygge dine sunne relasjoner og støtte nettverket av mennesker. Tilbring for mye tid på et dysfunksjonelt forhold til noen som har en narcissistisk personlighet, kan gi deg følelsesmessig tømt.

Nå gamle vennskap og prøver å dyrke nye. Sett sammen med familien oftere. Hvis din sosiale sirkel er mindre enn du vil, prøv å følge et kurs for å utforske en ny hobby. Blir aktiv i samfunnet ditt eller frivillig for en lokal veldedighetsorgan. Gjør noe som gjør at du kan møte flere mennesker med hvem du føler deg trygge.

8. Insistere på’umiddelbar handling, ikke på løfter

Personer med narcissistiske personligheter er gode å lage løfter. Lover å gjøre det du vil og ikke å gjøre det du hater. Lover å gjøre det generelt bedre.

Og de kunne også være oppriktige om disse løftene. Men ikke gjør feil: Promise er et middel for en slutt for noen med en narcissistisk personlighet.

Når du får det de vil, forsvant motivasjonen. Du kan ikke stole på deres handlinger som samsvarer med deres ord.

Spør hva du vil og hold posisjonen din. Insistere på det faktum at du vil oppfylle deres forespørsler bare etter at du har fornøyd din.

Ikke gi opp på dette punktet. Konsistens vil bidra til å bringe ham hjem.

9. Inkludere at en narcissistisk person kan trenge profesjonell hjelp

Personer med OD ser ofte ikke et problem, i det minste ikke med seg selv. Som et resultat er det lite sannsynlig at du aldri vil se etter et profesjonelt råd.

Men folk med NPD har ofte andre lidelser, for eksempel L’rusmisbruk eller andre psykiske helse- eller personlighetsforstyrrelser. Å ha en annen lidelse kan være hva som presser noen til å søke hjelp.

Du kan foreslå at du spør en profesjonell hjelp, men du kan ikke tvinge dem til å gjøre det. Det er absolutt et ansvar, ikke din.

Og husk, selv om OD er ​​en betingelse for mental helse, unnskyld ikke dårlig eller fornærmende oppførsel.

10. Gjenkjenne når du trenger hjelp

Å måtte gjøre regelmessig med noen som har en narcissistisk personlighet, kan sette din mentale og fysiske helse for å teste.

Hvis du har uforklarlige symptomer på angst, depresjon eller fysiske lidelser, se din primære pleie lege først. Etter å ha sjekket en sjekk, kan du be om henvisning til andre tjenester, for eksempel terapeuter og støttegrupper.

Kontakt din familie og venner og legg ditt støttesystem i tjeneste. Det er ikke nødvendig å gå alene.

Når skal du fortsette

Noen mennesker med en narcissistisk personlighet kan også være muntlig eller følelsesmessig voldelig.

Her er noen tegn på et voldelig forhold:

 • fornærmelser, fornærmelser
 • nedlatende, offentlig ydmykelse
 • Skriking, truende
 • Sjalusi, anklager

Andre advarselsskilt for å holde D’øye i # 8217; en annen person inkluderer:

 • skylder deg selv for alt som går galt
 • Overvåk bevegelsene dine eller prøv isolatorer
 • forteller deg hvordan du virkelig føler eller du burde føle
 • Projiserer sine feil regelmessig på deg
 • nekte ting som er åpenbare for deg eller prøver å belyse deg
 • Styrer dine meninger og dine behov

Men på hvilket tidspunkt er det på tide å kaste svampen? Hvert forhold har sin høye og bass, rett?

Selv om dette er sant, er det generelt bedre å forlate rapporten hvis:

 • Du gjennomgår verbalt eller følelsesmessig overgrep
 • Du føler deg manipulert og sjekket
 • Du har lidd fysisk overgrep eller følelse truet
 • Du føler deg isolert
 • Personen med NPD eller en narcissistisk personlighet viser tegn på psykisk lidelse eller misbruk av stoffer, men vil ikke motta hjelp
 • Din mentale eller fysiske helse har blitt kompromittert

få hjelp

Hvis de temaer den andre personen, kan du kontakte Nasjonal hotline for husholdnings misbruk på nummer 800-799-7233, som tilbyr 24-timers tilgang, XNUMX dager på XNUMX til tjenesteleverandører og husly i USA.

Når du kommer til vilkårene med din beslutning om å forlate rapporten, kan det være nyttig å snakke med en prosesjon.

Disse psykiske ressursene kan hjelpe deg med å finne en passende terapeut:

Hvis du tror du er i umiddelbar fare, ring 911 eller lokale beredskapstjenester og fjernet fra situasjonen, hvis det er mulig.