Hvordan håndtere behandlingsbestandig depresjon

COS’er behandlingsbestandig depresjon?

Følelsen trist eller håpløs fra tid til annen er en normal og naturlig del av livet. Det skjer med alle. For personer med depresjon, kan disse følelsene bli intense og varige. Dette kan føre til jobb, hjemme- eller skoleproblemer.

Depresjon behandles vanligvis med en kombinasjon av antidepressiva medisiner og noen typer terapi, inkludert psykoterapi. For noen gir antidepressiva midler tilstrekkelig lettelse alene.

Mens antidepressiva fungerer bra for mange mennesker, forbedrer de ikke symptomene på 10-15 prosent Folk med depresjon. Dessuten, 30-40 prosent Merk bare en delvis forbedring av symptomene.

Depresjon som ikke reagerer på antidepressiva, er kjent som behandlingsbestandig depresjon. Noen kaller også det ildfast depresjon til behandling.

Fortsett å lese Finn ut mer om behandlingsbestandig depresjon, inkludert terapeutiske tilnærminger som kan hjelpe.

Hvordan diagnostisere behandlingsbestandig depresjon?

Det finnes ingen standard diagnostiske kriterier for behandlingsbestandig depresjon, men leger gjør generelt denne diagnosen hvis noen har prøvd minst to forskjellige typer antidepressiva stoffer uten forbedring.

Hvis du tror du kan lide av behandlingsbestandig, er det viktig å få en diagnose fra en lege. Selv om du kanskje lider av behandlingsbestandig, vil de ønske å sjekke noen ting først, for eksempel:

 • Din depresjon har blitt riktig diagnostisert i første omgang?
 • Det er andre forhold som kan forårsake eller forverre symptomene?
 • L’Antidepressiva ble brukt i riktig dose?
 • L’Antidepressiva ble tatt riktig?
 • L’Antidepressiva ble testet i lang tid?

Antidepressiva fungerer ikke raskt. Vanligvis må de tas i seks til åtte uker i passende doser for å se hele effekten. Det er viktig at narkotika blir testet i lang tid før de bestemmer seg for at de ikke virker.

Men noen Undersøkelser Vis at folk som viser en forbedring innen et par uker fra # 8217; starten på et antidepressivt middel er mer sannsynlig å ha en fullstendig forbedring av deres symptomer.

De som ikke har noe svar på behandlingsbegynnelsen, er mindre sannsynlig å ha en fullstendig forbedring, selv etter flere uker.

Hvilke årsaker til behandlingsbestandig depresjon?

Eksperter er ikke sikker på hvorfor noen mennesker ikke svarer på antidepressiva, men det er flere teorier.

Noen av de mest populære inkluderer:

Misdiagnose

En av de vanligste teoriene er at folk som ikke svarer på behandling, faktisk ikke lider av stor depressiv lidelse. De kan ha symptomer som ligner på depresjon, men faktisk har de en bipolar lidelse eller andre forhold med lignende symptomer.

Genetiske faktorer

En eller flere genetiske faktorer har trolig en rolle i behandlingsbestandig depresjon.

Noen genetiske variasjoner kan øke måten kroppen bryter mot antidepressiva, som kan gjøre dem mindre effektive. Andre genetiske varianter kan endre måten kroppen reagerer på antidepressiva.

Selv om mange flere undersøkelser er nødvendige i denne sektoren, kan legene nå bestille en genetisk test som kan bidra til å avgjøre hvilke antidepressiva som vil fungere bedre for deg.

Metabolsk lidelse

A’annen teori er at folk som ikke reagerer på behandling, kan utarbeide visse næringsstoffer annerledes. En studere Det har oppdaget at noen mennesker som ikke reagerer på antidepressiv behandling, har lave nivåer av folat i væsken rundt hjernen og ryggmargen (cerebrospinalvæske).

Imidlertid er ingen sikker på hva dette lavt folatnivået forårsaker eller hvordan det er relatert til behandlingsbestandig depresjon.

Andre risikofaktorer

Forskere har også identifisert noen faktorer som øker risikoen for å ha en behandlingsbestandig depresjon.

Disse risikofaktorene inkluderer:

 • Varighet av depresjon. Folk som lider av stor depresjon for en lengre periode, er mer sannsynlig å lide av behandlingsbestandig.
 • Tyngdekraften av symptomer. Folk med svært alvorlige depresjonssymptomer eller svært milde symptomer har mindre sannsynlig å reagere godt på antidepressiva.
 • Andre forhold. Folk som har andre forhold, som L’angst og depresjon, er mer sannsynlig å lide av depresjon som ikke reagerer på antidepressiva.

Hvordan behandlingsresistent depresjon behandles?

Til tross for navnet kan behandlingsbestandig depresjon herdes. Du vil kanskje ha oss litt og # 8216; tid til å finne riktig etasje.

antidepressiva

Antidepressiva stoffer er det første valget for behandling av depresjon. Hvis du har prøvd antidepressiva uten mye suksess, vil legen din sannsynligvis begynne å foreslå et antidepressivt middel i en annen klasse med narkotika.

En klasse med narkotika er en gruppe medisiner som fungerer på samme måte. De forskjellige klassene av antidepressiva er:

 • Selektive serotonin Reuptake Inhibitorer, for eksempel Citalopram (Celexa), Escitalopram (LEXAPRO), Fluoksetin (Prozac), Paroksetin (Paxil) og Sertralina (Zoloft)
 • Serotonin-norepinefrin Reuptake Inhibitorer, som Desvenlafaxina (Pristiq), Duloksetin (CYMBALTA), Levomilnacipran (Fetzima), Milnacipran (Savella) og Venlafaxina (Effektiv)
 • Norepinefrin og dopamin reuptake inhibitorer, for eksempel bupropion (wellbutrin)
 • Tetracyklin antidepressiva, som en madrotilin (Ludiomil) og Mirtazapine
 • Tricykliske antidepressiva, som Amitriptilina, Desipramin (Norpramin), Doxepina (Silenor), Imipramin (TOFRANIL) og NORTRIPTILINA (PAMELOR)
 • Monoaminoxidasehemmere, som fenelzin (nardil), selegilina (EMSAM) og TranilcePromina (Partate)

Hvis det første antidepressivanten du har prøvd, var en selektiv inhibitor av serotonins gjenopptakelse, kan legen din anbefale et annet antidepressivt middel i denne klassen eller et antidepressivt middel i en annen klasse.

Hvis L’inntak av et enkelt antidepressivt middel forbedrer ikke symptomene, kan legen også foreskrive to antidepressiva som skal antas samtidig. For noen mennesker kan kombinasjonen fungere bedre enn # 8217; ansette et stoff alene.

Andre stoffer

Hvis en antidepressiva alene ikke forbedrer symptomene, kan legen foreskrive en annen type stoff for å ta med deg.

Kombinasjonen av andre stoffer med et antidepressivt middel fungerer noen ganger bedre enn # 8217; antidepressiva alene. Disse andre terapiene kalles ofte økt behandlinger.

Andre stoffer som ofte brukes med antidepressiva, inkluderer:

 • Litium (litobid)
 • antipsykotika, for eksempel aripiprazol (ABILIFY), Olanzapin (ZYPREXA) eller Quetiapina (Seroquel)
 • skjoldbruskhormon

Andre stoffer som legen din kan anbefale inkluderer:

 • Dopaminerge Drugs, som Pramipexolo (Mirapex) og Ropinirolo (Requip)
 • ketamin

Mattilskudd kan også hjelpe, spesielt hvis du har mangel. Noen av disse kan inkludere:

 • Fiskolje eller omega-3 fettsyrer
 • folsyre
 • L-metylf
 • ademtionine
 • sink

Psykoterapi

Noen ganger, folk som ikke har stor suksess i’å ta antidepressiva midler oppdager at psykoterapi eller kognitiv atferdsterapi (CBT) er mer effektiv. Men legen din vil nok anbefale deg å fortsette å ta medisiner.

Videre, noen Undersøkelser Viser at CBT forbedrer symptomene hos personer som ikke forbedrer seg etter å ha antatt antidepressiva. Igjen involverer de fleste av disse studiene folk som samtidig tar medisiner og gjør CBT.

Prosedyrer

Hvis narkotika og terapi fortsetter å ikke jobbe, er det noen prosedyrer som kan hjelpe.

To av hovedprosedyrene som brukes til behandlingsbestandig depresjon inkluderer:

 • Stimulering av den vage nerve. Stimuleringen av vagusnerven bruker en enhet som er implantert for å sende en liten elektrisk impuls mot kroppens nervesystem, som kan bidra til å forbedre symptomene på depresjon.
 • Elektrokonvulsiv terapi. Denne behandlingen finnes fra årene og var opprinnelig kjent som elektrodukterapi. I de siste tiårene falt han i skam og forblir kontroversiell. Men det kan være effektivt i tilfeller der Nient’andre verk. Legene reserverer vanligvis denne behandlingen som en siste utvei.

Det er også en rekke alternative behandlinger som noen føler for behandlingsbestandig depresjon. Det er ikke mange søk for å støtte effektiviteten av disse behandlingene, men det kan være verdt å prøve deg i tillegg til andre behandlinger.

Noen av disse inkluderer:

 • akupunktur
 • Dyp hjernestimulering
 • Lysterapi
 • Transcranial magnetisk stimulering

Og’bruk av stimulanter?

I de siste årene, C’Det er mye interesse for å stimulere medisiner sammen med antidepressiva for å forbedre behandlingsbestandig depresjon.

Stimulantene som noen ganger brukes med antidepressiva, inkluderer:

 • Modafinil (provigil)
 • Metylfenidat (Ritalin)
 • Lisdexamfetamin (Vyvanse)
 • Trener

Men så langt, forskning på # 8217; bruk av stimulanter for behandling av depresjon er ikke avgjørende.

For eksempel, i en studere, L’Bruk av metylfenidat med antidepressiva har ikke forbedret de generelle symptomene på depresjon.

Lignende resultater ble funnet i en annen studere som undersøkte bruken av metylfenidat med antidepressiva og en som verdsatt Bruker modafinil med antidepressiva.

Selv om disse studiene ikke har møtt noen generell fordel, viste de noe forbedring i symptomene, som tretthet og tretthet.

Derfor kan stimulanter være en «8217; alternativ hvis du har tretthet eller overdreven tretthet som ikke forbedrer seg med alene antidepressiva. De kan også være en «8217; alternativ hvis du lider av underskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet og depresjon.

Lisdexamfetamin er en av de beste studerte stimulansene som brukes til behandlingsbestandig depresjon. Selv om enkelte studier har funnet bedre symptomer Hvis det kombineres med antidepressiva, har andre undersøkelser ikke funnet noen fordel.

An analyser av fire studier på Lisdexamfetamin og antidepressiva fant at kombinasjonen ikke lenger var fordelaktig enn antidepressivtinntaket.

Hva er perspektivet?

Håndtering av behandlingsresistent depresjon kan være vanskelig, men ikke umulig. Med en PO & # 8216; av tid og tålmodighet, kan du og legen din utvikle en behandlingsplan som forbedrer symptomene.

I mellomtiden, vurder muligheten for å komme i kontakt med andre som står overfor lignende utfordringer for å få støtte og informasjon om hva det fungerte for dem.

Nasjonal Alliance på psykisk lidelse tilbyr et navngitt program Peer to peer Dette innebærer 10 gratis pedagogiske økter som analyserer alt, fra å snakke med legen din for å bli oppdatert på den nyeste forskningen.

Du kan også lese våre valg for de beste bloggene på årets depresjon.