Hvordan hindre Tonsils beregninger før retur: Tips og behandling

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

Mandlene er stykker av stoff på baksiden av hver side av munnen. De inneholder lymfeknuter og hjelper filterbakterier og virus.

Små fotballavsetninger, kalt tonseller eller tonsillittberegninger, kan akkumulere på mandler. Disse akkumulerer vanligvis rundt mat, døde celler eller slim som vanligvis inntar, men noen ganger kan de forbli fanget i små poser av slimhinnenes membranbelegg av mandlene. Dette er det samme stoffet som dekker innsiden av munnen, nesen og halsen.

Tonsil-steinene er av hard og gul eller hvit tekstur. Vanligvis er de små, om størrelsen på et korn av ris, men de kan bli store, opp til om størrelsen på en & # 8217;. De er vanligere hos mennesker som gjentok tonsillitt eller store mandler.

Hindre tonsillar beregninger

L’eneste måte å fullstendig forhindre tonsillar beregninger på er kirurgisk fjernet mandler. Denne prosedyren kalles tonsillektomi. Det brukes vanligvis til å behandle kronisk tonsillitt.

Tonsillektomier utføres mer vanlig i barndommen, men kan også utføres hos voksne. L’Intervensjon utføres under generell anestesi. Bivirkninger inkluderer vanligvis ondt i halsen og vanskeligheter med å svelge i noen dager. Alvorlige bivirkninger er sjeldne.

For de som ikke oppfyller kriteriene for en tonsillektomi (for eksempel syv tilfeller av tonsillitt eller ondt i et år), er det måter å forhindre tonside beregninger alene.

Øv god oral hygiene

Dette er den beste måten å forhindre dannelsen av tonede beregninger. Pass på at du vasker tennene og språket om morgenen før du går i seng og etter hvert måltid. Du bør også bruke flossen hver dag. Dette bidrar til å forhindre utslippsakkumulering.

Munnvann

Munnvannet kan bidra til å eliminere rusk og bakterier fra munnen og redusere sannsynligheten for tonside beregninger. Bruk en munnvann uten alkohol er den beste.

Gargarisms d’vann

Gargars med varmt saltet vann kan bidra til å forhindre bakterier eller virus for å komme inn i mandlene og forårsake problemer. Videre kan det bidra til å lindre smerte forbundet med tonsillære beregninger.

Valg av’vann

Du kan bruke en tannpirke til å skylle munnen din og bli kvitt rusk og bakterier.

Kjøp en vannvalg på nettet.

Hvordan vite om du har toncut-beregninger

Små tonsillar steiner kan ikke forårsake noen symptomer. Imidlertid inkluderer potensielle symptomer:

  • dårlig ånde
  • Irritasjon i halsen eller følelsen som om noe ble blokkert i halsen
  • Hvite fremspring på mandlene
  • Vanskelighetsgrad å svelge
  • Rødhet av mandler
  • Smerter ALLE’øre (hvis en tonsillar stein presser på en nerve)

Mange symptomer på tonsillære beregninger ligner tonsillitt. Imidlertid forårsaker tonsillitt også feber og hodepine.

Fjerning av tonsile beregninger hjemme

Hvis dine tonsillar steiner er små, kan du prøve å fjerne dem hjemme. Den beste måten å gjøre dette på er å klø dem bort forsiktig med en tannbørste eller en bomullspute. Selv bruk av en tannpirke eller gurgle kan bidra til å fjerne steiner.

Når skal du se en lege

De fleste tonsillar steiner krever ikke medisinsk behandling. Hvis symptomene dine er alvorlige, er dine mandler veldig røde, eller du har smerte alle’øre, konsultere en lege. Disse kan være tegn på tonsillitt eller andre mer alvorlige problemer. Du bør også se en lege hvis dine tonsillære beregninger er veldig store.

Hvis dine tonsillære beregninger fortsetter å komme tilbake (de er gjentatte), bør du konsultere en lege. De vil prøve å finne den underliggende årsaken til dine gjentatte tonsoriske beregninger. I dette tilfellet kan en lege råde deg til å fjerne mandlene.

Ta bort

I de fleste tilfeller er tonsillære beregninger ufarlige akkumulasjoner som vil gå bort alene eller med riktig oral hygiene og hjemfjerning. Imidlertid kan de være et tegn på et mer alvorlig problem, som tonsillitt. Hvis du ofte mottar tonsy beregninger eller steinene blir store, fikser du en avtale for å besøke legen din.