Hvordan hindre kvalme fra prevensjonspiller

Kvalme og prevensjonspiller

Fra # 8217; innføring av den første prevensjonspillen i 1960, har kvinner begynt å stole på pillen som en effektiv metode for å hindre graviditet. Mer enn 25 prosent Kvinner som bruker prevensjon i dag er på pillen.

Prevensjonspillen er Mer enn prosentandelen 99 Effektiv for å hindre graviditet hvis det tas riktig. Som ethvert stoff, kan det forårsake bivirkninger. Kvalme er en av de mest rapporterte bivirkningene av prevensjonspiller.

Fordi pillen forårsaker kvalme?

Kvalme er resultatet av østrogen, som kan irritere magen. Pillene som inneholder en høy dose østrogen, spesielt prevensjonspiller, er mer sannsynlig å forårsake magesykdommer enn pillene som har en lavere dose av dette hormonet. Kvalme er mer vanlig når du begynner å ta pillen for første gang.

Hvordan behandle kvalme når du tar pillen

Det er ingen spesifikk behandling for kvalme forårsaket av pillen. Men du kan finne lettelse fra milde kvalmeangrep med disse hjemmemedisinene:

Påfør trykk på visse punkter i håndleddet Det ble også funnet å lindre en liten kvalme. Dette tradisjonelle kinesiske middelet kalles akupressur.

Kvalme forårsaket av pillen skal løse innen få dager. Hvis kvalme vedvarer, fikser du en avtale med legen din. Kvalme som ikke stopper, kan ha en effekt på appetitt og vekt. Det kan være nødvendig å bytte til en annen type pille eller en annen form for prevensjon.

Slik hindrer du kvalme når du tar pillen

For å unngå kvalme, ikke ta p-pilleren på en tom mage. I stedet, ta det etter middag eller med en matbit før du går i seng. Du kan også ta en antacid medisin ca 30 minutter før du tar pillen. Dette kan hjelpe deg med å holde magen din rolig.

Før du bruker nødsituasjonspillen, snakk med legen din for å se om du også kan bruke et anti-kvalme. De kunne gi deg et resept for et anti-kvalme legemiddel, spesielt hvis denne pillen fikk deg til å føle deg syk i det siste. Nødpiller basert på bare Progestin er mindre sannsynlig å forårsake kvalme og oppkast i forhold til piller som inneholder både østrogen og progestinal.

Ikke slutte å ta prevensjonspillen bare fordi du har kvalme. Du kan bli gravid hvis du ikke bruker en annen prevensjonsmetode som en sikkerhetskopi.

Hvordan jobbe med prevensjonspiller?

De prevensjonspiller inneholder kunstige former for østrogen og progestinale kvinnelige hormoner eller bare progestinaler. Disse hormonene hindrer graviditet ved å forstyrre frigivelsen av et modent egg fra eggstokkene til en kvinne (eggløsning).

Den prevensjonspillen tykker også slimet rundt livmorhalsen. Dette gjør det vanskeligere for sperma som svømmer opp til # 8217; egg og befruktet det. Pillen endrer også belegget av livmoren. Hvis et egg er befruktet, vil det endrede livmorbelegget gjøre anlegget og veksten av egget vanskeligere;.

Nødvendig prevensjonspiller som Plan B inneholder en større dose hormoner i den normale pillen. Denne høye dosen av hormoner kan være vanskelig for kroppen din. Derfor bør du bare ta nødsituasjonsmidler hvis du ikke brukte prevensjon under sex eller hvis du hadde en feil i prevensjonen.

Eksempler på prevensjonskontroll Konkurs er en ødelagt kondom eller en intrauterin enhet (IUD) som falt under sex. Nødpenger kan stoppe eggløsningen og forhindre et egg å forlate eggstokken;. Disse pillene kan også hindre at sædene gjødter egget;.

Andre bivirkninger av prevensjonspillen

I tillegg til kvalme, inkluderer de vanligste bivirkningene forårsaket av pillen:

De fleste av disse bivirkningene er milde. Forsvinner vanligvis innen få måneder fra # 8217; Start av pillen. En sjelden, men alvorlig bivirkning av bursdagen; bruk av prevensjon er en blodpropp i benet (dyp venøs trombose), som hvis ubehandlet kan føre til blodpropp i lungene (lungeemboli) og muligens død.

Denne risikoen er sjelden. Imidlertid øker risikoen hvis du brukte pillen i lang tid, røyk eller du er 35 år gammel.

Ytterligere informasjon om effekten av prevensjon på kroppen. »

Velg en riktig prevensjonspille for deg

Når du velger en prevensjonspille, må du finne en balanse. Du vil ha nok østrogen for å hindre graviditet, men ikke så mye å skade magen din. Legen din kan hjelpe deg med å finne en prevensjonspille som passer for dine behov.

Mens du tar pillen, følg instruksjonene nøye. Ta pillen din hver dag. Hvis du hopper over en dose, må du ta den glemte dosen så snart som mulig. Dette betyr at du kanskje trenger å ta to piller på samme dag for å kompensere for den glemte dosen. Det er mer sannsynlig at 8217, tar to piller samtidig forårsaker kvalme.