Hvordan hindre fedme: Tips for barn og voksne

Beskrivelse

L’Fedme er et vanlig helseproblem definert av den høye andelen kroppsfett. En 30 eller høyere kroppsmasseindeks (BMI) er en fedmeindikator.

I de siste tiårene har fedme blitt et alvorlig helseproblem. Faktisk er det nå betraktet som en epidemi i USA.

I henhold til statistikken over sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), mer eller mindre 93.3 millioner voksne (39.8 prosent) og 1. 3.7 millioner barn og ungdom (18.5 prosent) i USA er overvektige.

Til tross for de stigende prosentene, er det mange måter å hindre fedme hos både barn og voksne. Her vil vi utnytte begge, i tillegg til det vi har kommet til forebygging av fedme.

Forebygging av’fedme for barn

Forebygging av fedme starter i ung alder. Det er viktig å hjelpe unge mennesker til å opprettholde en sunn vekt uten å fokusere på skalaen.

Amming av nyfødte når det er mulig

en 2014 analyse av 25 studier funnet at amming var forbundet med redusert risiko for barndommen fedme. Imidlertid er studier kontrasterende når det gjelder rollen på # 8217; amming i forebygging av fedme og videre forskning er nødvendig.

Nutri barn som vokser med tilstrekkelige deler

Forklarer’American Academy of Pediatrics barn De krever ikke store mengder mat. Fra 1 til 3 år skal hver mid-centimeter svare til ca 40 kalorier av matinntak.

Oppmuntre eldre barn til å lære hva Deler av forskjellige størrelser Det ser ut som.

Bygge tidlige relasjoner med sunne matvarer

Oppfordrer sønnen din til å prøve en rekke forskjellige typer frukt, grønnsaker og proteiner fra anbudsalderen. Når de alder, er det mer sannsynlig å inkorporere disse sunne matene i kostholdet deres.

Spis sunn familie mat

Endring av matvaner i familien gjør det mulig for barn å eksperimentere med en sunn mat fra & # 8217;. På denne måten blir det lettere for dem å fortsette å følge gode spisevaner som de blir voksne.

Oppfordrer deg til å spise sakte og bare når du er sulten

Overskudd av mat kan skje hvis du spiser når du ikke er sulten. Dette overskytende drivstoffet til slutt lagres som kroppsfett og kan føre til fedme. Oppfordrer din sønn til å spise bare når han er sulten og å tygge langsommere for bedre fordøyelse.

Begrenser de usunne matene hjemme

Hvis du tar usunn mat hjemme, spiser du sønnen din. Prøv å levere kjøleskapet og pantryet med sunne matvarer og tillate mindre sunne snacks som en sjelden & # 8220; nytelse & # 8221;.

Inkorporerer A’morsom og spennende fysisk aktivitet

L’Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at barn og ungdom mottar minst 60 minutter av daglig fysisk aktivitet. Morsomme fysiske aktiviteter inkluderer spill, sport, gymnastikkleksjoner eller til og med oppgaver alle «8217; åpen.

Begrense tiden brukt foran barnets skjerm

Mer tid brukt sittende foran en skjerm betyr mindre tid for fysisk aktivitet og en god søvn. Siden treningen og søvnøvelsen spiller en rolle i en sunn vekt, er det viktig å oppmuntre disse aktivitetene under datamaskinen eller tv-tiden.

Sørg for at alle sover nok

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at begge barn Og voksne Hvem sover ikke nok, kan ende opp med å veie mer. Sunne søvnvaner fra National Sleep Foundation Ta med et søvnprogram, et ritual av godnatt og en komfortabel pute og madrass.

Vet hva du spiser din sønn utenfor hjemmet

Enten i skolen, med venner eller mens de er barnevakt, har barn mange muligheter til å spise usunn mat utenfor hjemmet. Du kan ikke alltid være der for å overvåke hva de spiser, men still spørsmål kan hjelpe.

Forebygging av’fedme for voksne

Mange av disse forslagene for forebygging av # 8217; fedme er det samme å miste eller opprettholde en sunn vekt. Konklusjonen er at du følger et sunt kosthold og gjør mer fysisk aktivitet, kan bidra til å forhindre fedme.

Forbruker mindre fett & # 8220; dårlig & # 8221; og mer fett & # 8220; god & # 8221;

I motsetning til troen bak dietten mani med fettfattig diett’90, ikke alle fettene skadet. TIL 2017 Studio Publisert i Nutrition Journal har vist at de sunne fettfattene, som flerumettede fettstoffer, kan forbedre kolesterolnivåene og redusere risikoen for fedme.

Konsumere mindre forseggjort og sukkerholdig mat

Ifølge en 2016 studio Publisert på’American Journal of Clinical Nutrition, forbruket av bearbeidet og ultra-utførlig mat er knyttet til en større risiko for fedme. Mange bearbeidede matvarer er rike på fett, salt og sukker, som kan oppmuntre til overskudd av mat.

Spis flere deler av frukt og grønnsaker

Den daglige anbefalingen for frukt- og grønnsaksinntaket er fra fem til ni porsjoner per dag for voksne. Fylling av platen med frukt og grønnsaker kan bidra til å holde kalorier rimelig og redusere risikoen for å spise for mye.

Spis mye matfiber

Studier fortsetter å demonstrere at matfiber spiller en rolle i å opprettholde vekten. En Aldri prøv Han fant ut at folk som har tatt et komplekst fibertilskudd tre ganger om dagen i 12 uker, mistet opptil 5% av kroppsvekten.

Konsentrere seg om forbruk av lav glykemisk indeksmat

L’Glykemisk indeks (GI) er en skala som brukes til å måle hastigheten som en mat vil øke blodsukkeret på. Fokus på lave glykemiske indeksmatvarer kan bidra til å holde blodsukkernivået mer konstant. Å holde blodsukkernivåene konstant kan hjelpe med vektstyring.

Involver familien på turen

Sosial støtte er ikke reservert bare for barn og ungdommer: Det er viktig at voksne også støttes. Enten du koker med familien eller tar turer med venner, involverer folk kan bidra til å oppmuntre til en sunn livsstil.

Engasjert i en «vanlig aerob aktivitet

Innlemme A’vanlig fysisk aktivitet i programmet er viktig for å opprettholde eller gå ned i vekt, blant annet fordeler. De CDC Anbefaler 150 minutter med moderat aerob aktivitet eller 75 minutter med intens aerob aktivitet per uke.

Den inkorporerer et vekt trening regime

L’vekt trening er like viktig for å opprettholde vekt hvor mye L’aerob aktivitet. Utover og # 8217; ukentlig aerob aktivitet, l’hvem anbefaler en vekt trening som involverer alle de viktigste musklene minst to ganger i uken.

Konsentrere seg om reduksjon av daglig stress

Stress kan ha mange effekter på kroppen og sinnet. EN 2012 studie antyder at stress kan utløse et hjernespon som endrer diettmodeller og fører til highcaloric matvarer. Å spise for mange hyper-kalori matvarer kan bidra til utviklingen av fedme.

Lær hvordan du forbereder matbudsjettet og tilbereder måltider

Det er mye lettere å handle for sunne matvarer når du har en plan. Skaper et matbudsjett og en liste for dine shoppingturer kan bidra til å unngå fristende for usunn mat. Også, forberede måltider kan hjelpe deg med å ha allerede klare sunne måltider.

Fordi forebygging er viktig?

Forebygging av fedme spiller en viktig rolle for god helse. L’Fedme er forbundet med en lang liste over kroniske helsemessige forhold, hvorav mange blir vanskeligere å behandle over tid. Disse forholdene inkluderer:

 • Metabolsk syndrom
 • Type 2 diabetes
 • Høyt blodtrykk
 • Høye og kolesterol triglyserider & # 8220; god & # 8221; lav
 • hjertesykdom
 • slag
 • Søvnapné
 • Sykdommer i galleblæren
 • Seksuelle helseproblemer
 • Ikke-alkoholholdig hepatisk steatose
 • slitasjegikt
 • Psykiske helsemessige forhold

Fokus på forebygging av fedme og endringer i livsstil, kan det være mulig å redusere eller forhindre utvikling av disse sykdommene.

Vi gjorde fremgang?

Selv om forskning om forebyggingsstrategiene for forebygging av fedme er begrenset i USA, har internasjonale studier vært i stand til å foreslå noen svar.

TIL 2012 studie Fra # 8217; Australia undersøkte rollen som hjemme sykepleiere i det landet på vektstyring av barn opp til 2 år. Sykepleiere besøkte barn i totalt åtte ganger etter fødselen og oppfordret mødre til å inkorporere sunn praksis. Forskerne fant at gjennomsnittlig BMI av barn i denne gruppen var betydelig lavere enn kontrollgruppen (barn som ikke har mottatt åtte sykepleiebesøk).

Imidlertid A Aldri prøv I Sverige undersøkte han effektiviteten til A’app for smarttelefon for å utdanne barn på en og # 8217; sunn mat og # 8217; fysisk aktivitet. Forskere har ikke oppdaget betydelige forskjeller i BMI og andre helseindikatorer mellom de to gruppene etter et år.

TIL 2008 anmeldelse i # 8217; International Journal of Obesity undersøkte 19 forskjellige skolestudier for å avgjøre hvilke effektive metoder som kunne forvaltes for fedme. Forskere har oppdaget at begge endringer i kostholdet og redusert tid for TV har ført til et betydelig vekttap. De fant også at familiens støtte bidro til å oppmuntre vekttap hos barn.

Forhindre fedme hos voksne innebærer en vanlig fysisk aktivitet, en nedgang i Saturi-fettinntaket, en reduksjon i sukkerforbruket og en økning i forbruket av frukt og grønnsaker. Videre kan involvering av familie- og helsepersonellene bidra til å opprettholde en sunn vekt.

en 2010 Review folkehelse tilnærminger funnet at det finnes ulike måter å påvirke offentlig politikk for å oppmuntre til å forhindre fedme metoder: endre matmiljøer, skape endringer basert på skolepolitikk og support narkotika og andre medisinske strategier er alle potensielle måter å forhindre fedme.

Imidlertid har bare noen av disse metodene vist seg å være effektive og det er hindringer for bruken av disse metodene.

Siste tanker

En sunn vekt er viktig for å opprettholde god helse. Vedta tiltak for å hindre fedme i hverdagen er et godt første skritt. Selv små endringer, som å spise flere grønnsaker og gå på treningsstudioet et par ganger i uken kan bidra til å forhindre fedme.

Hvis du er interessert i en mer personlig tilnærming til kostholdet ditt, kan en dietiker eller ernæringsfysiat gi deg verktøyene for å starte.

Også møtet med en personlig trener eller treningsinstruktør kan hjelpe deg med å finne fysiske aktiviteter som fungerer best for kroppen din.