Hvordan helsen min har endret seg etter å ha begynt å spise kjøtt

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Jeg fulgte et 100% vegetabilsk baserte kosthold i nesten tre år. Ja, dette betydde at min tallerken var sammensatt av hele frukter og grønnsaker, frokostblandinger og belgfrukter. Jeg ekskluderte alle produktene av animalsk opprinnelse, inkludert meieriprodukter, kjøtt og fisk. Og jeg ble opprinnelig følt meg veldig bra.

Min fordøyelse var flott, og jeg var super energisert. Det var også hyggelig å ikke bidra mer til grusomheten til moderne dyr landbruk og de negative effektene som storfe produksjonen har på planeten.

MA & # 8230; All’start av dette året; år begynte ting å endre seg.

Jeg begynte å ha mye mindre energi. Fullfør selv de minste av oppgavene hadde blitt en kamp. Jeg la også merke til at jeg hadde forferdelig migrene før og under menstruasjonssyklusen. På et tidspunkt i syklusen kunne jeg knapt komme opp fra sengen.

Jeg visste at noe var galt, og jeg prøvde å endre kostholdet mitt på alle måter mulig. Jeg begynte å spise sunnere fett og grønnsak mat rik på jern, men mine symptomer har ikke endret seg. I løpet av denne tiden hadde jeg også et merkelig, intenst ønske om fisk, men jeg ønsket å fortsette å lage vegansk arbeid for kroppen min.

Det var først da jeg begynte å ha problemer med å fordøye matvarer som normalt gikk ned uten problemer som jeg bestemte meg for å besøke min holistiske lege.

Jeg trodde jeg utviklet en’valnøtt eller glutenallergi, men resultatene av laboratoriet mitt avslørte noe enda mer sjokkerende: Jeg var på et kritisk nivå av jern og mine strykejern var enda lavere! Ikke bare det, jeg var også veldig dårlig i næringsstoffer, inkludert B-12 vitaminer, A, D og sink. Jeg hadde spist A’bredt utvalg av sunnere mat på planeten, men kroppen min sendte tydeligvis et signal som ikke var nok.

Legen min var veldig bekymret, men det var fortsatt respektfull for min veganske kosthold. Har foreslått en lang liste over forskjellige kosttilskudd for å prøve å øke nivåene mine, men jeg visste at kosttilskuddene ikke var svaret.

I lang tid har jeg ikke ignorert signalene som kroppen min sendte meg. I stedet for å tvinge kroppen min til å tilpasse seg veganisme igjen, var det på tide å begynne å inkorporere fisk og andre animalske produkter i kostholdet mitt.

De nye endringene har vært utrolig

Del på Pinterest

Omtrent tre måneder har gått siden jeg begynte å spise animalske protein. Alle’Start, jeg byttet sakte å spise fisk og egg.

Det er svært viktig å etisk anskaffe mine animalske proteiner fra de reneste og bærekraftige kildene mulig. Kjøp bare laks og egg fanget i naturen fra beite hevet kyllinger, fri for hormoner og antibiotika. Når brame biffen, kjøp kjøttet matet med gress.

Her er det jeg la merke til i kroppen min siden jeg gikk fra veganisme:

Jeg sluttet å våkne opp hele natten

Jeg skjønte ikke at jeg kjempet med søvn til kostholdet mitt har endret seg. Jeg la merke til store endringer: Jeg våkner mindre ganger i løpet av natten, og søvn er mye dypere. Før jeg våknet ofte om natten. Nå sover jeg og jeg våkner veldig avslappet.

Jeg har mer energi om morgenen

Mot slutten av tiden min som en veganer, kjempet jeg for å våkne om morgenen, enda mindre trene! Siden jeg begynte å spise animalsk protein, har jeg mye mer energi til å gjøre hverdagslige ting. Jeg har nok selv for yoga klasser og løp alle & # 8217;.

Jeg føler meg mer fornøyd etter måltider

Jeg var sulten hver to timer. Mine porsjoner var store med alle de veldig tenkelige grønnsakene, så jeg ville føle meg full. Disse delene forlot vanligvis meg hovent og ubehag, for ikke å nevne frustrasjon da jeg var sulten kort tid etter.

Siden jeg gjeninnførte animalske proteiner i kostholdet mitt, gikk jeg for å spise mye mindre porsjoner. Det var en stor forandring for meg: den første gangen jeg spiste eggene, jeg følte bokstavelig talt at jeg nettopp hadde fullført Thanksgiving-middagen! Nå kan jeg føle meg fornøyd etter måltider uten overveldende.

Min hud spredt

Jeg kjempet med akne i lang tid. Etter å ha fjernet meieriprodukter fra kostholdet mitt, spredte huden min mye, men jeg hadde fortsatt hyppige breakouts. Etter å ha begynt å inkorporere animalske proteiner i kostholdet mitt, la jeg merke til mindre betennelse og mindre utbrudd. Venner og slektninger fortalte meg at huden min så mye sunnere og mer levende.

Jeg har mindre hodepine (og færre menstruasjonssymptomer)

Migrene er det verste. De økte vanligvis veldig dårlig uken før min periode. Den andre dagen hørte jeg en «8217; migrene kommer og jeg bestemte meg for å spise litt & # 8216; av biff kjøtt i et forsøk på å øke min jern. Av Mezz’Nå har alle mine symptomer på hodepine forsvunnet. Nå sørger jeg for å spise en eller to porsjoner kjøtt uken før og under syklusen. Det er utrolig at siden da har det ikke lenger hatt hodepine.

Lytt til kroppens behov

Helse har alltid vært min første prioritet. Så vidt jeg ønsket å bli 100% grønnsaksbasert, fungerte det ganske enkelt ikke for meg.

I stedet for dommer i henhold til hva jeg burde, eller jeg burde ikke spise, begynte jeg å virkelig høre på kroppen min og hva han trengte. Det er viktig å høre på kroppene våre og gjøre det som er bra for dem, i stedet for det som var bra for noen andre. Alle er så unike og har individuelle behov som ingen diett eller livsstil kan tilfredsstille.

Akkurat nå følger jeg et overveiende plantebasert kosthold som inkorporerer fisk, egg og kjøtt. Dette er det som får meg til å føle meg bedre, og jeg skal fortsette å spise denne måten for å ære kroppen min. Husk at når det gjelder helse, hør på kroppen din før andres meninger (åpenbart, med mindre legen din er). Gjør det du føler deg bedre for kroppen din!

Basert i New York City, er Alexandra Lein skaperen av innholdet bak den populære Instagram-kontoen @VeginintheCity. Han elsker å skape deilige og sunne måltider og dele dem med sitt samfunn. Alex er lidenskapelig om å praktisere yoga og bevissthet. Nylig kjæreste, Alex og hennes kjæreste planlegger å gifte seg i # 8217; april 2018.