Hvordan hagen hjelper min angst og 4 trinn til å starte

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Hva er ekvivalent med en grønn tommel for l’angst? En skjelvende tommel? Det er meg.

Jeg bodde med angst og depresjon fra barndommen og er en utfordring, fortsetter å finne nye måter å håndtere det på. Fra terapi og stress ledelse leksjoner alle’trening (når jeg ikke er så deprimert til å gjøre det) og narkotika, har jeg jobbet i lang tid.

Imidlertid innser jeg hver dag det er noe nytt jeg kan prøve å forbedre min generelle trivsel og redusere nivåene mine angst.

Bli med på hagearbeid.

Min angst fører til negative obsessive tankemodeller, overdreven bekymring og paralyserende panikkanfall. Hagearbeid gir næring, skjønnhet og selvtillit, alle motstandere til min angst.

Fordelene med hagearbeid for din mentale helse

Jeg vet hva du skal tenke på: Hagearbeid? Hvis du ikke allerede er interessert i å dyrke planter, kan du kjenne ham hovedsakelig som den foretrukne måten foreldrene dine eller bestemor til å tilbringe en helg. Men hagearbeid & # 8211; Og hans belønninger & # 8211; Jeg er for alle.

Faktisk kan det gi noen fordeler for mental helse for deg.

utdanning De fant hagearbeid e Horticultural terapi kan:

 • Redusere symptomene på angst og depresjon
 • Forbedre L & # 8217, oppmerksomhet
 • Stopp skadelige rygger, angsts symptom
 • LOWER CORTISOL, L’stresshormon
 • BMI Inferiore
 • Øk generell tilfredsstillelse og livskvalitet

Selv jorda har vært beskrevet som har antidepressiva egenskaper. Forskere har oppdaget at bakteriene som finnes i bakken, faktisk bidro til å aktivere hjerneceller som kunne produsere serotonin. Det er en’lagt til virkelig utrolig til følelsen av nærvær og bevissthet om at hagearbeid kan bringe.

Hagearbeid ble til og med brukt som terapi i mange forskjellige populasjoner. For eksempel, en studere har oppdaget at hagearbeid har forbedret den psykososiale velferden til folk i fengsel og kan til og med redusere gjentagelsesrater.

Del på Pinterest

Hagearbeid, som andre kunstneriske terapier, varierer fra tradisjonelle terapier som adferdskognitiv terapi (CBT), fordi det er mer fordelaktig indirekte. I stedet for å løse alle dine problemer med ord, adresser du hendene dine.

Anlegget ditt kan henges på en krok på taket, men likevel C’Det er noe i hagen som er så rotfestet. Hagearbeid kan konsentrere dine tanker, holde hendene okkupere og gi deg noe å ta vare på deg i fremtiden.

Du kan så bokstavelig og figurative frø for selvtillit ved å utvikle en følelse av formål og realisering.

Mine tanker er klarere når jeg er ferdig med å grave i gjørmen. Og se på mine planter vokse er litt & # 8216; hvordan å se på meg selv vokse. Jeg lærer å takle min angst mens kaktuset mitt har en blomsterpirer.

Hagearbeid har ikke bare fysisk og mentalt terapeutisk potensial, men også verktøy. Det gir meg noe i retur: En fin uteplass, friske urter eller til og med lokale grønnsaker.

Del på Pinterest

Kom i gang

Da jeg samlet min første plante, hadde jeg mye erfaring med angst. Men hagearbeid? Ikke så mye. Så fra hvor du begynner?

1. Start Easy

Husk at hvis du bruker hagearbeid for å berolige din angst, vil du ikke starte med noe som vil føre til mer stress.

Min første plante, tulipanene, var en gave. De tulipanene og jeg delte veldig stressende uker & # 8230; til jeg glemte dem og døde.

Avhengig av miljøet eller evnen til å holde plantene dine, må du ikke starte med en vanskelig plante eller blomst. Start med enkle. Tenk på de saftige plantene, som L’aloe vera, kaktus og jade.

Gressplanter er motstandsdyktige. Ofte er de «8220; vanskelig å drepe & # 8221; (Selv om jeg kan bekrefte, ikke umulig) og er lett å holde i et urbane rom.

De gode plantene for de første våpnene gartnere inkluderer:

 • Lucky Bamboo
 • Luftplanter
 • Snake planter
 • Gummi planter
 • saftig

Urter anses å være lettere å dyrke inkluderer:

 • gressløk
 • mynte
 • persille
 • timian

Når du vurderer hvilke planter å få, gjør en rask søk ​​etter vanningsfrekvens og på noen spesielle behov for plantene. De saftige plantene, for eksempel, trenger lite hyppig vanning og kan skade hvis vannet daglig. Selv mors skoleansatte kan være en stor ressurs for informasjon.

Kjøp fete planter.

Kjøp en hage kit av aromatiske urter.

Kjøp planter.

2. Vurder din plass

Nå som du har noen ideer til plantetyper, tenk på den typen plass eller naturlig lys du må tilby dem.

Du har en grønnsakshage som å jobbe med? En balkong? Suspendert rom? Tabellplass? En pult?

Situasjonen til’belysningen er viktig. Uansett hvor mye vi håper på den perfekte mengden sol, er mange steder (spesielt i visse punkter i året) rammet for lite eller for sol. Men selv med mangel på naturlig lys, kan du finne riktig plante for deg.

Grassi planter kan generelt stå mye sol. Noen typer kan også dyrkes innendørs, spesielt om vinteren, siden de foretrekker varmere klima. Heldig bambus kan tåle dårlig belysning, selv om det ikke kan vokse så mye uten intens lys.

Ikke glem å gjøre deg plass i nærheten av plantene dine for å nyte arbeidet ditt og deres skjønnhet. Hagen omgir et salongbord og en stol hvor jeg kan sitte med en kopp te om morgenen og lese i selskap med mine små grønne prestasjoner.

Del på Pinterest

3. Ikke press deg til smerte

Ikke press deg til hage på måter som vil få deg til å lide. Husk at dette burde gjøre det bra, ikke smertefullt.

Hvis ryggen min gjør vondt eller jeg er sliten etter en dag med fysisk eller følelsesmessig utmattelse, er alt jeg kan gjøre, spredt et håndkle og gjøre hagen alle & # 8217;. Gjør det som fungerer for deg.

Hvis du har problemer med ryggen, må du ikke streve til Quinari på et flatt terreng. Bruk i stedet høye og hevede eller konsentrerte senger på containerhagearbeid.

Hvis du har problemer med planter som trenger hyppig vanning, bør du vurdere kjøpet av et fartøy eller et selvmeldt tilbehør som kan gjøre det så enkelt som mulig.

Kjøp selvreisende potter.

Kjøp Hagearbeid Benk og Kneeling.

4. Velg hva som gjør deg glad

Hagearbeid minner deg om en kjære? Duften av en bestemt type blomst bringer gledelige minner til sinnet? Hagearbeid kan være en flott mulighet til å symbolisere noe spesielt for deg.

Vurder ideen om å velge parfymer, farger eller matvarer som gjør deg glad. Tenk på kamille for en avslappende duft og blå og greener til rolige farger. Så velg urter eller matvarer som ville være nyttig for kjøkkenet ditt, for eksempel basilikum eller agurker.

Jeg startet med mange fettplanter (grønn er tilfeldig min favorittfarge) og basilikum for både smaken for smaken.

Uansett hva du velger, sørg for at du mener og lykke til hagen din.

Ta bort

Enten det er å vanne et lite skrivebordsanlegg, lage en byhage eller alle «8217; åpen eller bare gjøre flere turer i naturen, kan du dra nytte av planter rundt deg.

På en dag med angst får hagearbeid meg til å smile, gir meg noe for å bevise for min innsats og lette tankene mine.

Vitenskapelig innebærer hagearbeid også en rekke helsemessige fordeler som bidrar til å forbedre min angst.

Hagearbeid er et av de hyggeligste verktøyene i mitt arsenal som viser at jeg har makt til å kontrollere min psykiske helse og # 8217; angst. Ha små suksesser, selv om de har form av en saftig, kan det virkelig roe ditt sinn.

Hvis du lider av angst eller har andre psykiske problemer, kontroller våre ressurser på mental helse for mer informasjon.

Jamie er en kopieredaktør som kommer fra Sør-California. Han elsker ord og bevissthet om mental helse og leter alltid etter måter å kombinere to ting på. Det er også en’lidenskapelig lidenskapelig for de tre P: valper, puter og poteter. Å ligge Instagram.