Hvordan gjøre det bra på coopertest?

Hvor langt er det vanlig å løpe på coopertest?

Coopertest for erfarne idrettsutøvere
Meget godt Middels
Menn 3700+ m 3100 – 3399 m
Kvinner 3000+ m 2400 – 2699 m

Hvordan måler man kondisjon?

Cooper-test – slik gjør du:
  1. Varm godt opp med 5-10 minutter lett løping, etterfulgt av uttøying.
  2. Løp i 12 minutter, så langt du overhodet kan.
  3. Mål opp den tilbakelagte distansen.
  4. Når du har gjort det, finner du kondisjonstallet med en gang. I skjemaet nedenfor kan du sjekke hvordan det står til med kondisen.

Hvordan løpe 3000 meter?

Når du skal trene til 3000 meter, må du trene variert med lav, moderat og hard intensitet. Hovedvekten bør alltid, som for all løpetrening, være med lav intensitet. I tillegg bør du trene med moderat til hard intensitet. Det kan være fartslek, intervalltrening og tempotrening.

Hvor lang tid bruker man på 3000 meter?

3000m en distanse som man som regel ikke bruker mer enn fra 13-20 min på å gjennomføre, utifra form. derfor er det like viktig å trene på å holde et høyt tempo over en gitt tid for å klare målet du setter.

Hvor lenge varer Cooper test?

Cooper test er en klassiker innenfor kondisjonstest. Den går i all enkelhet ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter. Den tilbakelagte distansen avhenger av alder, kjønn og kroppsvekt, og den gir derfor et svært godt mål på kondisjonen.

Hva er bra kondisjon?

Med et høyt kondisjonstall kan du være fysisk aktiv lenger og med høyere intensitet. For kvinner rundt 30 år, er kondisjonstallet bra hvis det er over 43. For menn bør det være over 48. Kvinnelige eliteutøvere har ofte et kondisjonstall på over 70, mens mannlige eliteutøvere har et kondisjonstall på over 80.

Hvor lang er en idrettsbane?

En utendørs friidrettsbane er en 400 meter lang rundbane med to langsider og to svinger. Banens indre begrensning er en hvit list (kan erstattes av en hvit linje på langsidene), og banelengden måles 30 centimeter fra utsiden av listen.

Hvor fort må man løpe på 3000 meter?

Minstekravet på 3000 meter for menn er på 14 minutter, bare ett minutt raskere enn jentene. Helgerud mener det bør være forskjell på omtrent to minutter mellom jenter og gutter hvis testen skal være rettferdig mellom kjønnene.

Hvor fort bør man løpe på tredemølle?

De fleste av våre tredemøller har topphastighet på 16 km/t eller raskere. Hvis du ikke vet hvor fort du pleier å løpe utendørs, tenk selv hvor lang tid du pleier å bruke på en 5 km runde. Om du vanligvis bruker en halvtime på 5 km, holder du en gjennomsnittshastighet på 10 km/t.

Hvordan måle fremgang i styrketrening?

Slik måler du fremgangen din
  1. Loggføring i treningsdagbok. Dette er den enkleste måten å måle fremgang på. …
  2. Teste 1RM. Den mest grunnleggende formen for styrketesting er 1RM-testen. …
  3. Kondisjonstest. Dersom du er interessert i kondisjonstrening er det mange måter å teste formen på. …
  4. Kontrolløkt. …
  5. Måling av kroppssammensetning.

Hvor fort går kondisen ned?

Det vanlige er at aerobic kraft (kondisjon) kan reduseres med mellom fem og ti prosent på tre uker. Det tar over to måneder uten trening for at du skal miste alt du har bygget opp. Ekstremt veltrente personer vil merke en rask nedstigning i fysisk form de første tre ukene uten aktivitet.